quadra2030 Odesláno 6. února 2023 Sdílet Odesláno 6. února 2023 Cisco ci stary Technicolor boli drziaky, ale mne UPC SK menili za prve dva roky 3x Arris router, co prestal fungovat. Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 7. února 2023 Sdílet Odesláno 7. února 2023 @retron Když jsem měl modem Ubee, tak ho tam jednou technik dal a od té doby jsem o něm nevěděl. Ani si nevzpomínám, že by bylo nutné ho restartovat. Ale Compal je něco jiného. Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MSwamp Odesláno 7. února 2023 Sdílet Odesláno 7. února 2023 To je ten Compal tak špatný? Polepším si když vezmu tarif kde je Arris? Teď mám Compal a internet jede. Restartovat sem tam musím, ale tak 1x za 2 měsíce. Ale je fakt, že mi Ubiquiti router hlásí ztrátu paketů, tam nevím zda by změna modemu pomohla. Když jsem tu ztrátu paketů měřil SW v PC tak to bylo Ok, nevím co UBNT vadí. Citovat Super - Základní Compal CH7465, CA modul Štatl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej1 Odesláno 7. února 2023 Sdílet Odesláno 7. února 2023 V práci mám na Compalu uptime 127 dní, doma to bude dost podobné, v obou případech shozené do bridge. Ve srovnání s předchozím Ubee mě štve spotřeba elektřiny, ale jinak spokojenost. 3 Citovat Super, Premium - - Vodafone Station WiFi 5, Compal CH7465 Zlín Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quadra2030 Odesláno 7. února 2023 Sdílet Odesláno 7. února 2023 2 hours ago, MSwamp said: To je ten Compal tak špatný? Polepším si když vezmu tarif kde je Arris? Arris ma lepsi a vykonnejsi chipset (Intel Puma 7), spotreba je podobna, mozno o nieco mensia. Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MSwamp Odesláno 7. února 2023 Sdílet Odesláno 7. února 2023 Spotřebu má Compal dle Vodafonu 11,6 W (co jsem to měřil tak to odpovídá) a Arris má dle Vodafonu 17 - 24 W což je o kus víc. Citovat Super - Základní Compal CH7465, CA modul Štatl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 7. února 2023 Sdílet Odesláno 7. února 2023 Já mám tedy s Compalem dobrou zkušenost, nejprve jsem ho měl v režimu bridge, ale poté co mi začal blbnout můj vlastní router TP link C6, jsem modem přepnul do režimu router a nejsou s ním žádné problémy, uptime mám aktuálně 95 dní, to s Ubee který jsem měl předtím to bývalo mnohem horší. Arris používá OFDM kanál na frekvencích, které občas ruší mobilní LTE síť, takže když budeš mít smůlu, můžeš s ním mít větší problémy než s Compalem. 2 1 Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quadra2030 Odesláno 7. února 2023 Sdílet Odesláno 7. února 2023 Arris TG3442DE ma podla nemeckych uzivatelov 12W v bridge mode. 1 Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník PetS Odesláno 7. února 2023 Sdílet Odesláno 7. února 2023 13 hours ago, Adolf.Shitler said: @retron Když jsem měl modem Ubee, tak ho tam jednou technik dal a od té doby jsem o něm nevěděl. Ani si nevzpomínám, že by bylo nutné ho restartovat. Ale Compal je něco jiného. Ja mam stale jeste ten Ubee a je to sice docela jednoduche a nenarocne zarizeni, ale obcas se restartne, WiFi umi bud jen 2.4 nebo 5 GHz (ne oboji soucasne) a na 2.4 GHz se pri nastaveni sirky pasma 40 MHz (presneji jde o volbu 20 / 40 MHz) WiFi velice rychle rozsype a je nutne cele zarizeni restartnout. Kvuli klimatizaci jej tedy pouzivam vetsinou na 2.4 GHz se sirkou pasma 20 MHz, tj. zadna slava. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 8. února 2023 Sdílet Odesláno 8. února 2023 Já měl Ubee EVM3206, což je čistě jenom modem bez routeru (a tedy i bez WiFi). V tvém případě ale stejně dojde dřív nebo později k výměně za Compal, takže pak budeš mít WiFi v obou pásmech současně. Snad je možné si o tu výměnu i požádat. Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.