MekliCZ Odesláno 22. srpna 2023 Sdílet Odesláno 22. srpna 2023 před 40 minutami, Marek-26 napsal: Jedna věc je nějaké dovolání, ale těžko půjdu si stěžovat na Ford, že nemá určitou motorizaci u modelu, který jsem si vybral. Tady je to pro mě podobné, buď chci službu se vším všudy a nebo ne. Nebo půjdu za ČEZem s tím, že chci vlastní měřák na elektřinu a plyn, že nechci ty, co standardně dávají? Třeba bych si chtěl pořídit nějaké moderní s IOT. Či snad pošlu stížnost na banku, že mi není ochotna dát VISA kartu, protože spolupracuje s MasterCard nebo dokonce budu mávat vlastní American Expres kartou a budu se dožadovat zprovoznění? Jak říkám, tohle prostě nepochopím. A u určitých služeb mi to přijde nefér, že se mění podmínky a vynucují se věci, které jsou z technického hlediska i pro většinu zákazníků škodlivé. Určitě si ale půjdeš stěžovat na Ford, pokud ti prodá auto bez katalyzátoru a filtru pevných částic. Určitě si půjdeš stěžovat na ČEZ, pokud ti bude odmítat nainstalovat průběhové měření, i když má povinnost to u tvého odběrného místa udělat. Určitě pošleš stížnost na banku, pokud bude připisovat mezibankovní platby s denní prodlevou. Jednou v tom nařízení je, že má uživatel právo volby koncového zařízení, tak by se tím měli operátoři řídit, stejně jako Ford musí prodávat auta s katalyzátorem a DPF, ČEZ musí na určitých odběrných místech instalovat smartmetery a banka musí platby připisovat neprodleně. Pokud se to operátorům nelíbí, můžou v EU přestat podnikat a místo toho přesunout svoje aktivity někam, kde jsou právní normy pro ně příznivější. 3 Citovat 4G LTE - - Huawei B2368-66 JMK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paffko Odesláno 22. srpna 2023 Sdílet Odesláno 22. srpna 2023 (upraveno) @MekliCZDíky! Napsal jsi to zcela výstižně! Moje reakce ve stejném duchu už netřeba na tento příspěvek. Upraveno 22. srpna 2023 uživatelem paffko Citovat Premium Super Základní Vodafone Station WiFi 6 Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 23. srpna 2023 Sdílet Odesláno 23. srpna 2023 U toho Fordu si na to opravdu stěžovat nepůjdu, protože vím, co chci a kupuji. 🙂 Ale já chci jiný smartmeter než ČEZ dává. Chci si objednat a koupit svůj. A ten argument s bankou je trochu lichý, budu si stěžovat na Vodafone, když mi nebude dodávat rychlost, kterou jsem si objednal a která neodpovídá specifikaci služby. Ano, zákony a nařízení se mají dodržovat, ale zvláště u DOCSIS sítě je toto nařízení špatné a má dopad na všechny zákazníky v negativním smyslu. 2 Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 23. srpna 2023 Sdílet Odesláno 23. srpna 2023 @MekliCZ Právo na koncové zařízení je naprostý nesmysl a jak psal již Marek-26, tak také si nemůžeš někde vyvztekávat, že chceš vlastní elektroměr (plynoměr, vodoměr, měřák topení) a ne platit za ten od dodavatele energií. 1 1 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MekliCZ Odesláno 23. srpna 2023 Sdílet Odesláno 23. srpna 2023 Narozdíl od VF ten elektroměr neplatíš samostatně, je v ceně distribuce, a žádný právní předpis ti nedává právo volby elektroměru, mj. proto, že za správnou funkčnost elektroměru odpovídá distributor, narozdíl od VF, kde jeho odpovědnost končí na hranici sítě a tvoje zařízení je tvůj problém. Tohle je úplně zbytečná debata, nařízení dává koncákům právo zvolit si zařízení, tak se s tím smiřte, nebo napište svému europoslanci, že je to podle vás blbost, a třeba s tím něco udělá. Já si taky o spoustě právních předpisů myslím, že je to slátanina, kterou sepisoval nevyspalý stážista na perníku a omylem prošla legislativním procesem, a tím, že budu pořád všem, kteří chtějí využít něco, co jim ten předpis umožňuje, říkat, jaká je to hrozná blbost, nic nezměním. 4 Citovat 4G LTE - - Huawei B2368-66 JMK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivo2003 Odesláno 23. srpna 2023 Sdílet Odesláno 23. srpna 2023 Prostě podmínkou využívání služeb je používat to s jejich zařízením. Kdo s tím nesouhlasí, tak nemusí těchto služeb využívat. Alespoň jak již bylo mnohokrát řečeno, tak nevznikají pochybnosti o tom, jestli v případě špatného příjmu DOCSIS signálu je závada na straně Vodafone nebo uživatele. Uživateli stačí jen reklamovat nefunkční službu a nemusí řešit jestli je chyba v modemu, domovním rozvaděči nebo jinde. 2 Citovat Start - Základní Compal CH7465 Opava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krevety Odesláno 23. srpna 2023 Sdílet Odesláno 23. srpna 2023 A jak by ses tvářil, kdyby totéž aplikovali operátoři v mobilních sítích, mobilní telefony pouze od operátora a jen na pronájem... 2 Citovat Kabel 300 Mb/s - - TC7200 Ostrava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivo2003 Odesláno 23. srpna 2023 Sdílet Odesláno 23. srpna 2023 To nejde srovnávat, mobil je tvé zařízení které používáš a modem je chápat jako koncový prvek jejich sítě. 2 2 Citovat Start - Základní Compal CH7465 Opava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 23. srpna 2023 Sdílet Odesláno 23. srpna 2023 @MekliCZ U el.energie máš ještě položku "stálý plat", což je fixní částka dle hodnoty jističe, na to jsem úplně zapomněl. A za měřidla se platí zcela jistě, mám tady před sebou vyúčtování služeb, kde je položka za vodoměry pro teplou a studenou vodu. Takže žádné, že je něco v ceně služby, ale strčili mně vodoměry, které jsem ani nechtěl a musím za ně platit místo toho, abych si pořídil vlastní :D Co se týká funkčnosti služby, tak bohužel Docsis není o tom, že tvoje zařízení (modem/router) začíná a končí někde na předávacím rozhraní (zásuvka). Pokud by to tak bylo, pak jistě VF nebude dělat obstrukce a klidně si tam připoj co je libo, jako je tomu u xDSL. Každý modem/router Docsis bohužel ovlivňuje celou síť, tj. i jiné uživatele, a proto zcela správně žádný operátor nemá zájem na tom, aby si lidi mohli do sítě připojovat každý šrot, co koupí někde na Ali. Protože k tomuto to spěje, typický Čecháček a jeho vrozená rádoby-vyčůranost a lakota, takže šetří kde se nemá... 1 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krevety Odesláno 23. srpna 2023 Sdílet Odesláno 23. srpna 2023 před 13 minutami, Ivo2003 napsal: To nejde srovnávat, mobil je tvé zařízení které používáš a modem je chápat jako koncový prvek jejich sítě. Bohužel musím nesouhlasit, mobil je stejně jako docsis modem koncový prvek/zařízení sítě a používají se oba dva. Cožpak na routeru nepoužíváš plno služeb např. směrování portů, přidělování IP adres, řízení přístupu... U mobilu nám to dnes nepřijde, ale byly doby, kdy se operátoři snažili zařízení blokovat jen pro své sítě a zkoušet jiné finty jak lidem znepříjemnit život. Je na čase a bude dobře, aby totéž platilo v pevných přístupových sítích, kde poslední dobou dochází k velké konsolidaci trhu. Jednou je předávací rozhraní televizní zásuvka, tak to musí operátor dodržet. Jo až řekne, že je to ethernet a nebude za "převodník" účtovat nebo jej schová do ceny, podobně jako Cetin, tak to bude jiná. 1 Citovat Kabel 300 Mb/s - - TC7200 Ostrava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.