Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Dobrý Den,

Momentálně máme balíček od Vodafonu 150/10 internet, původně 50/3 u UPC. Po upgradu jsme dostali novou IP adresu, ale zajímalo by mě, jak se dá změnit IP adresa? Protože když jsme zkoušeli restartovat modem (Technicolor TC7200), tak se IP nezměnila.

Také, pokud se dá změnit z nastavení modemu (192.168.0.1..) je za to poplatek?

Odesláno

Možností moc není, IP adresa je vázaná na MAC adresu koncového zařízení, ve vašem případě tedy router integrovaný modemu, na požádání vám ji nezmění, pokud se jedná o klasickou veřejnou dynamickou IP adresu, takže pokud nezabírá restart modemu což někdy zabere ale často ne, tak nezbývá než modem odpojit na dobu delší než je zápůjčka IP adresy, což je momentálně tuším už dokonce dva dny, 

A nebo modem přepnout do režimu bridge, tím se deaktivuje integrovaný router a za modem si připojit vlastní router, který již bude mít jinou MAC adresu a tím se změní i přidělená IP adresa.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

@Axmyo Technicolor jsem měl, už ho delší dobu nepoužívám. Nevzpomenu, jestli šlo změnit vnitřní IP adresování. Ale to se dá vyzkoušet, nic ti v tom nebrání... Zkus se podívat do nastavení modemu, přinejhorším ho zresetuješ a nastavíš znovu. Za změnu vnitřního rozsahu adres se nic neplatí.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odesláno
Tazatel spíš vyžaduje změnu IP adresy na WAN, než na LAN. A to bez změny MAC na WAN neudělá, resp. jedině jak píše tomus, nechat modem pár dní odpojený a doufat, že se IP mezitím přidělí někomu jinému a dotyčný pak dostane IP novou.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Možná jsem špatně pochopil poslední větu jako doplňující dotaz k tomu začátku : Také, pokud se dá změnit z nastavení modemu (192.168.0.1..) je za to poplatek?

Z nastavení modemu se veřejná IP na WAN změnit nedá.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odesláno

Mě Vodafone mění IP adresu i každý týden, a to ani nevím o tom, že bych v tom týdnu restartoval modem. 

• Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava
Odesláno

Záleží na tom, co je za modemem.

Já mám svůj router a pokud ho zresetuji, tak mam novou IP. Pokud zresetuji modem, tak se IP nemění

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague