Odesláno 23. ledna23. led Vě většině případů bude třeba minimálně do předsíně natáhnout nějaký kabel Optika GPON? Bude třeba zavést optické vlákno, ukončit optickou zásuvkou, dodat ONT a teprve tento napojit na váš UTP kabel DSL? Bude třeba přivést telefonní dráty - možná už do bytu vedou, zakončit terminátorem a pak to napojit na vaše UTP DOCSIS? Bude třeba přivést koaxiál - pravděpodobně už do bytu vede, zakončit modemem a teprve jeho výstup připojit na vaše UTP. Jediná možnost by byl internet od jiného ISP který poskytuje FTTB - tam by to šlo - ale i v tomto případě většina ISP trvá na tom, že bude jejich krabička a teprve za tu si můžete napojit co chcete - ale do bytu vám povede jen UTP od nich. Upraveno 23. ledna23. led uživatelem Ivo2003 Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno 24. ledna24. led V 23. 1. 2025 v 8:55, Václav napsal: Dobrý den, chtěl bych získat internet a další služby od VF ve svém bytě. Byt je aktuálně po rekonstrukci, vymalovaný.. atd. Od současného poskytovatele internetu mám UTP kabel přivedený do bytu, kde v místě elektro rozvaděče se napojuje couplerem RJ45/RJ45 na mojí datovou kabelovu síť po bytě. Nelíbí se mi představa vrtání do zdi a zřizování nové přípojky nebo v místě, kde bude nevzhledná nebo dokonce s připojeným drátem. Nyní je vše pěkně schováno ve zdi, s rozvody přímo až ke koncovým zařízením. Existuje nějaká varianta, jak mi přívést drátový internet elegantním způsobem nenarušujícím neporušenost zdí? Jedná se o klasický panelákový byt, v domě rozvody sítě VF jsou, některé další byty přípojky mají.. Děkuji za reakci, s pozdravem Mátl A nebylo rozumnější přípravu řešit před dokončením rekonstrukce. Teď se budete bránit jakýmkoli "stavebním" úpravám, protože je už vše načisto hotové .... - - Jiná služba nic UPC
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.