Odesláno 22. srpna 2022 2 roky Dobrý den, chtěl bych požádat o radu. Mám od vodafone pevný intertnet (kabel a kabelový modem s jedním RJ 45 výstupem dodali oni). Já mám vlastní wifi router TP link, lteráý jsem uvedl do továrního nastavení a propojil WAN vlastního wifi routeru s RJ 45 kabelového modemu Vodafone. Wifi router mi hlásí , že WAN kabel není připojen (přitom je) a do wifi routeru mi tím pádem z kabelového modemu vodafone neteče net. Nevíte, jak toto rozchodit ? Na infolince Vodafone jsou telata a s ničím neporadí.
Odesláno 22. srpna 2022 2 roky Zkus restartovat kabelový modem chvilkovým odpojením od elektrického napájení. A pokud za modem platíš měsíční pronájem možná bych zvážil jeho výměnu za modernější typ integrovaným Wi-Fi routerem, můžeš si o to požádat, stejně ti ho časem vymění, ale zase vlastní router má větší možnosti nastavení, záleží co preferuješ, také pozor na výši záloh za ten modernější se platí 70 až 100 kč Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 22. srpna 2022 2 roky Téma jsem oddělil, nemá pod tématu s DNS co dělat. Jsou telata říká někdo, kdo si neumí zprovoznit router? It's your business. Jestli jde z modemu internet jen si to neumíte nastavit, zavolejte si na IT podporu, objednejte si IT technika. @tomus No, dle lokality to nebude DOCSIS (exUPC). Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 22. srpna 2022 2 roky Centrum péče @Aparat77Pěkné odpoledne, ozvěte se nám prosím přes kontaktní formulář https://tam.je/forum, abychom mohli zjistit více a případně vám s nastavením pomoct. Premium Premium - Vodafone Station WiFi 5 Praha
Odesláno 22. srpna 2022 2 roky @Aparat77 jaký máš modem? Jakou máš objednanou službu od Vodafone? Můžeš zapojit počítač přímo za modem? Pokud ano, funguje internet? Premium - Základní Vodafone Station KrPole
Odesláno 22. srpna 2022 2 roky To je tedy matroš, ten autor dotazu. A když už něco, tak si má kontaktovat svého prodejce TP-Linku, aby mu podporu poskytl on, když mu dal dotyčný vydělat. - - - - -
Odesláno 23. srpna 2022 2 roky Tplink má zdarma technickou podporu přes webový chat nebo přes telefon - kontakty najdete na webu tplink. Když už výrobky tplink za moc nestojí, tak alespoň nabízí tuto podporu. Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno 23. srpna 2022 2 roky Jak které, třeba router AX20 nebo Gbps switche jsou výrobky celkem v pohodě. Horší je to s nějakými MESH, ale tam se dá čekat, že to nebude žádná sláva... - - - - -
Odesláno 23. srpna 2022 2 roky Gigabit switche mají dobré, ale levné routery o ničem - na 5 ghz pásmu to neumí DFS kanály, takže lze nastavit jen z nabídky 4 kanálů, a protože při šířce pásma 80 Mhz se wifi roztáhne přes 4 kanály, tak prakticky je na výběr jen jeden jediný "kanál", a když sousedi vedle sebe mají oba tplinky tak si wifi nemůžou nastavit tak, ať se neruší, ať nastaví kanál 38 nebo 44, tak se jejich síť roztáhne na 38 až 44 a není kam uhnout, protože tplink umožní zvolit jen 38, 40, 42 a 44. Možná to jde nějak udělat, ale nevím jak. Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno 24. srpna 2022 2 roky U některých WiFi routerů jde změnit země používání a pak to nabídne i jiné rozsahy, ale to chce asi Googlit, o jaké modely konkrétně se jedná. - - - - -
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.