Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

tak ještě jednou, technik tam byl problém u mě nezjistil, ale vodafone o té chybě ví, mají to na interním chatu, že se tento problém objevuje, kanál sám o sobě funguje, ale jakmile zákazník TV přeladí tak už ho nenaladí, ale chápu, že DVB-T a zvlášť když  existuje HD alternativa daných kanálů, tak to pro ně není priorita

• 150 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Compal bridge, 4x CA modul
  • Praha
Když kanál funguje, tak ho musí zákazník naladit. Když ho zákazník nenaladí, tak buď kanál nefunguje (což ale technik se spektrákem na místě zjistí a měl by to sdělit do VF na kompetentní místa), anebo je zařízení používané k příjmu nějaký šrot (což opět technik zjistí, protože sám na měřáku bude mít ten kanál 21 naladěný a může tedy zákazníkovi ukázat, že je vše v pořádku). Takové spekulace, že kanál údajně funguje, ale po přeladění TV už ne, to je celé nějaké podivné...
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

tak ještě jednou pro méně chápavé: Celý multiplex ČT mi běžel bez problémů, ale TV jsem přeladil (má chyba) a od té doby mux naladit nelze a dle vyjadření technika na místě to mají hlášeno od více zákazníků a vyjádřil domněnku o posunuté frekvenci

• 150 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Compal bridge, 4x CA modul
  • Praha
Tak ještě jednou - když tam technik zapojí měřák, tak nebude vytvářet domněnky o posunutých frekvencích, ale na spektráku jasně uvidí všechny kanály, přičemž ten k21 si nechá zobrazit a okamžitě zjistí, jestli je frekvence v pořádku nebo ne. Stejně tak zjistí úrovně, chybovost a další parametry. Tady se netvoří domněnky, ale měří signál. Na vytváření domněnek je věštírna na Barrandově nebo TV8, ale to snad není servisní firma pro kabelovku VF...
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • po měsíci...
V 8. 1. 2023 v 23:57, retron napsal:

tak ještě jednou pro méně chápavé: Celý multiplex ČT mi běžel bez problémů, ale TV jsem přeladil (má chyba) a od té doby mux naladit nelze a dle vyjadření technika na místě to mají hlášeno od více zákazníků a vyjádřil domněnku o posunuté frekvenci

Dobrý den, můžete zkusit znovu naladit mux1

• -
  • -
  • Jiná služba
  • nic
  • UPC

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...