Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Již mnohokrát, telefonicky i písemně, jsem Vodafone Czech Republic důrazně žádal o neprodlené ukončení obtěžování mé rodiny sms zprávami v nočních hodinách.

Bezúspěšně.

V sobotu 6.11. v noci ve 3:14 mne, a poté v 3:20 mne i manželku Vodafone obtěžoval znova.

V minulosti jsem tento problém řešil vypnutím zvuku u SMS zpráv, ale kvůli možným problémům v zaměstnání musím být neustále dostupným, a hlavně nevím, proč bych se měl nechat omezovat, notabene mobilním operátorem, který mi právě tyto služby účtuje.

Protože jsem zjistil, že obdobným problémům čelí i jiní lidé v mém okolí, zajímalo by mne, zda tyto budíčky nejsou u Vodafonu normou, a zda by nebyl řešením společný postup obětí.

• Slamb změnil název na Noční SMS od Vodafone
Odesláno

snad neni takovej problém si pro konkrétní kontakt vypnout upozorňování 🤔 divil bych se, kdyby k rozesílání automatickejch zpráv používali víc čísel

Screenshot_20211108-152530_Nastavení.png

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Odesláno

2 Slamb: Ano, to problém není. Ale vlákno není o tom, jak vypnout upozorňování, ale o nevyžádaných zprávách od VF... 

• -
  • -
  • Komplet
  • Takový bílý, nastojato
  • Praha Žižkov
Odesláno

A hlavně to asi bude záležet na telefonu, například já si u uloženého kontaktu můžu nastavit jen vyzváněcí zvuk, ne zvuk pro SMS. To jde jen globálně. Stejně jako případné nepřehrávání žádného zvuku.

• 300 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Modem Compal, HD Mediabox, CA modul
  • Mladá Boleslav
Odesláno

To jsou teda problémy... V dnešní době smartphonů asi není problém si vypnout upozornění od konkrétního uživatele... 

Vodafone nemůže regulovat posílání zpráv, protože to dělá automaticky systém bez ohledu na denní dobu. J potřeba brát v úvahu, že jsou zákazníci kteří se mohou ocitnout mimo středoevropský čas, třeba v Austrálii nebo USA a zatímco u nás jsou tři hodiny v noci, tam je devět hodin ráno. Systém se tedy neřídí konkrétní časovou zónou, ale odesílá zprávy podle potřeby, například při vyčerpání sms, minut, dat, vystavení faktury, přijetí platby apod. 

Upraveno uživatelem marek-81

• Basic
  • Basic+
  • -
  • -
  • Brno
Odesláno

A hlavně o některých změnách musí být zákazník informován, jak nastanou. Nelze, aby o půlnoci změnili službu a sms přišla s několikahodinovým zpožděním. Na každém android telefonu od určité verze lze nastavit režim nerušit. Ten funguje naopak na principu white listu (prý se toto označení již nesmí používat), kam si zadám skupinu telefonů (pokud ji mám vytvořenou) nebo konkrétní čísla. Uživatel nepíše, co je obsahem zpráv, ale počítám, že to budou nějaké informace, které je Vodafone povinen rozesílat.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno
Přes jak píše marek-81, stačí nastavit v mobilu u odesílatele zpráv VODAFONE tichý režim a doručené zprávy pak nejsou akusticky signalizovány.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Stěžovatel nebo teda "oběť" jak se sám nazývá mě připomíná takového toho typického intelektuálního inženýra "všechno vím, všechno znám", ale vypnout vyzvánění neumí ani on a ani manželka. Jak by řekl Bolek: "dělá machra, ale haj... má.na chodbě" 🙂

• Basic
  • Basic+
  • -
  • -
  • Brno
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Slušná firma neobtěžuje zákazníky v noci a má nastavené SMS až na ranní hodiny, takto to běžně dělá třeba tmobile. Ten zasílá sms až v 9 ráno v případě Kaktusu

• Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague