Odesláno 17. dubna 2020 5 let Zdravím, tak jsem měl konečně trochu času, abych to nějak více prověřil, kde je problém. Rozvod vede do obýváku, kde je krabice, možná cca tak 10, 15 let - viz obrázek. Jedním kabelem - pod č.1 jede signál do tv s CI modulem. Kabel nám kdysi dělal technik UPC, má nakleštěné konektory / koncovky. Přes tento kabel hraje tv v obývacím pokoji bez problémů. Druhá odbočka - viz kabel pod č.2 - jede do druhého pokoje, kde je minule zmiňovaný problém. Přes tento kabel se to prostě nerozjede (HDMI nikdy, SCART sem tam, tedy výjmečně) - Důvod je na obrázku č. 2 - kde je zobrazen signál. Síla (to je myslím ta horní lajna) je na 1/3, kvalita je v pořádku naplno. Takže zásadní problém tedy bude v nekvalitním kabelu (byť u mě doma mi na tento kabel jede na starý HRD Kaon úplně v pohodě). Na kabel od UPC z obývacího pokoje mi síla skočí skoro na polovinu. Chci se proto zeptat / poprosit - není tady z Ostravy náhodou nějaký ochotný technik z UPC, který by mi udělal stejný, kvalitní kabel - cca 7 m, s nakleštěnými konektory jako na obr. 1? Koupit kvalitní kabel není problém, spíše jde o nakleštění těch konektorů... Samozřejmě zaplatím, přijedu si. Klidně mi napište zprávu, děkuji.
Odesláno 17. dubna 2020 5 let Ta účastnická šňůra je samozřejmě naprostý shit. V OV bych zkusil ATOS, pokud nevyhoví osobnímu odběru, pak to zašlou do druhého dne: https://shop.atoselektro.cz/default.asp?show=kontakty - - - - -
Odesláno 17. dubna 2020 5 let Hlavne by som ten rozvod prerobil - teraz mas na obdivoch TV pripojkach utlm okolo 10,5 dB.. potreboval by dva rozbocovace zapojene za sebou (prvy odboci signal do modemu s utlmom 3,5 dB, dalsi za nim rozboci signal do TV s celkovym utlmom 7 dB na kazdu vetvu, cize budes mat o 3 dB silnejsi signal (raz taky silny) ako teraz na mediaboxoch) a hentu krabicu vyhodit (FM radio zjavne nepouzivas a mas zbytocnu stratu signalu), silnejsi signal vsade a budes mat rezervu aj na dlhsi privod koaxialneho kabla k mediaboxom. Super - Základní - Bratislava
Odesláno 17. dubna 2020 5 let a filtr zpětného směru na odboku pro TV vezme kde? Ty zásuvky nejsou s těmito útlumy vyrobeny pro nic za nic ... Jaká je úroveň signálu na modemu? Upraveno 17. dubna 2020 5 let uživatelem technik - - Jiná služba nic UPC
Odesláno 17. dubna 2020 5 let IEC konektroy Cabelcon (Ty co se lisují) mám doma včetně kleští a kabelu. Pošlete mi soukromou zprávu, můžeme se domluvit Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh
Odesláno 17. dubna 2020 5 let Před hodinou, technik napsal: a filtr zpětného směru na odboku pro TV vezme kde? Pokial ide len o to, odfiltrovat 30-65 MHz pasmo pre TV (hoci ja taky filter nemam vobec od roku 2003, ked mi UPC technik instaloval internet a rozvody.. a nemam ziadne problemy s upstreamom - a to som vystriedal modemy od EuroDOCSIS 1.x Terayonu az po sucasny 3.1 Arris - ani dvomi dalsimi TV a Technisat STB, ktore asi upstream dostavaju), predsa nie je problem dat taky filter pred druhy rozbocovac TV, nie? Momentalne pouzivam rozbocovac ako je foto v prilohe (na 7 dB su pripojene dva TV, 3.5 dB ide do modemu), signal cisty do 862 MHz (kedze tam mame OFDM kanal) - inak je to elektricky ekvivalent dvoch dvojitych rozbocovacov zapojenych za sebou v jednom puzdre). Utlm trojiteho rozbocovaca je 5,5 az 5,8 dB (ak je symetricke delenie), takze nechapem, preco by tam malo byt 7 dB na vystup ako v tej krabici (alebo vstup, je to pasivny prvok, takze obojsmerny). Zjavne ten signal nebude az taky uzasny, ked cez noname kabel sa mu to nechyta.. Upraveno 17. dubna 2020 5 let uživatelem quadra2030 Super - Základní - Bratislava
Odesláno 17. dubna 2020 5 let Jinak pro zajímavost, můj Kaon ukazuje ještě slabší signál, než uvádí Mir69, ale kvalitu mám plnou (dle diagnostistického menu STB je to 54 dBuV a SNR 38 dB) a všechny kanály jedou vpohodě. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 18. dubna 2020 5 let @ quadra2030 Zbytečně to komplikuješ, protože rozdíl 3dB je marginální a pokud to teď funguje na té větvi s kvalitním kabelem, tak bude i na té druhé, až zmizí ta účastnická šňůra.To už bude lepší vykopnout ten rozbočovač na IEC a redukci z F na IEC a nahradit to čistě rozbočením v F provedení, kde se pár dB taky získá. - - - - -
Odesláno 18. dubna 2020 5 let Rozbocovac (pasivny) ma rovnaky utlm, ci ma konektory F alebo IEC.. a 3dB utlm je oslabenie o polovicu, to by som marginalne nenazyval 🙂 Super - Základní - Bratislava
Odesláno 18. dubna 2020 5 let Nepohybujete se na vÿkonu, ale na napétí, takze jen o 30%x Redmi Note 5 x Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.