Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Zdravím, díky Tube! za koaxiál, jak je vidět na obr. signál si polepšil, set top box teď najede, a hraje (Standa: i rádio). Ale jelikož mají rodiče v pokoji starou plazmu (LG 42PC1R), zatím frčí vše bohužel jsem přes SCART. Přes HDMI je obraz samozřejmě úplně někde jinde, ale - nejede přes TV audio. Proč, když přes SCART jede, a přes HDMI ne, nějak moc nechápu. Zkusím projet net, jestli někdo ve světě neměl s audiem přes HDMI na LG 42PC1R nějaký problém.
Telku jsem měl ještě cca před 2 lety doma, a tam mi přes starý HDR Kaon jelo vše bez problémů, můžu s klidem napsat přes 10 let bez jediného problému.

IMG_20200419_190558.jpg

Odesláno

Ta LG plazma nie je az tak stara.. a HDMI podporuje zvuk aj obraz.

citat z manualu, strana 22 - TV can receive the video and audio signal simultaneously with using a HDMI cable.

Ako ma Kaon nastaveny audio vystup?

• Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
Odesláno

@Marek-26 - no, jak jsem psal - měl jsem ji možná 10 let doma, a se starým HDR Kaonem (K-B3000HDCO) mi audio bez problému přes HDMI přenášela. I z DVD přehrávače. Takže v tom to nebude. Zítra večer odzkouším obyč HD DVB T2 set top box, ten má tyky HDMI výstup.

@Marek-26  tak ta plazma něco už pamatuje  🙂 Kaon 900 HD Mediabox má nastavený výstup na HDMI, pokud zkouším rozjet HDMi kabel, a SCART, když to hodím na SCART. V nasavení audio jsem zkoušel jak on/tak off dolby digital, bez rozdílu. Jediné, co jsem zatím dohledal, a na na více místech je, rada viz obr. - a psalo hodně lidí, že to zabralo. Tak uvidím zítra večer, pojedu to k rodičům zkusit. A jsem zvědavý na ten obyč DVB T2 set top box, jestli pojede přes HDMi...

advice.jpg

Odesláno
V 20. 4. 2020 v 18:43, mir69 napsal:

Zdravím, díky Tube! za koaxiál, jak je vidět na obr. signál si polepšil, set top box teď najede,

Jsem rad ze pomohlo. A snad se podari doresit problem s HDMI. 

• Super 500 Mb/s
  • -
  • -
  • Compal CH7465 černý
  • Ostrava - Zábřeh
Odesláno

Nemá ta TV více HDMI?

Některý port by mohl být s "externím" audio vstupem - něco jako bývalo při DVI

upraveno:
takže po kouknutí do manuálu doporučuji zapojit do HDMI2, vstup HDMI1 je označován jako DVI

obrazek.thumb.png.ddf7828d4e1e07680cda0c884226d7d0.png

Upraveno uživatelem technik

• -
  • -
  • Jiná služba
  • nic
  • UPC
Odesláno

Díky za tipy! Zítra kolem 18 budu testovat - zkusím k set top boxu jinou TV, i vstup HDMI2, samozřejmě!

Odesláno

Zdravím, omlouvám se, že jsem zde nehodil výsledek hned, ale nebylo moc času.

Takže s koaxiálem od Tubeho je signál - kvalita i síla OK. Zkoušel jsem na HDMI pícjnout jinou tv, malou Finlux z kuchyně, a ta jede bez problému i se zvukem. Ovšem, plazma LG, byť jsem zkoušel několik HDMI kabelů, i oba HDMI vstupy na tv, jede jen obraz. Po audiu se prostě přes HDMI slehla zem :-(  Takže jede jen přes Scart. Takže jak psal Marek-26, asi s tím nic neudělám. Hezký prodloužený víkend všem.

Odesláno

Ještě bych se podíval, zda tam někde není audio Jack, který býva jako analogový vstup (u DVI rozhraní) 

• -
  • -
  • Jiná služba
  • nic
  • UPC

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague