Odesláno 3. října 2022 2 roky https://www.youtube.com/watch?v=hK7-3jNUsms&t=22s&ab_channel=upcexpress Zde říkají Červenec 2000. Basic 250 Mb/s - Komfort Compal CH7465VF, 1x CAM Brno
Odesláno 3. října 2022 2 roky Karneval (ci ako sa volali) bol skor nie? Super - Základní - Bratislava
Odesláno 3. října 2022 2 roky Autor Karneval v Ostravě začal nabízet internet až celkem pozdě v roce 2005. Už ani nevím kdy mělo upc fup limit, tuším že ho 2x zavedli a zrušili, v roce 2008 v podmínkách měli jen možnost fupu, ale neuplatňovali ho. To bylo hlavně kvůli P2P, kdy při tehdejších rychlostech nebyl problém aby linka jela na maximum týden v kuse 😃 Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno 3. října 2022 2 roky Já v Brně začínal u Karnevalu na podzim v roce 2003 na rychlosti 600/100 kbit, jako jeden z úplně prvních klientů, namontovali mě tam tehdy rovnou dva modemy Motorola, jeden byl určený pro mě na internet a druhý na nějaké jejich testy a ten si pak asi po měsíci technik odnesl, jestli byl tehdy Karneval i v jiných městech už si nepamatuji, do té doby jsem jel několik let na vytáčeném připojení přes telefon dial-up, kde byla rychlost okolo 40 kbit. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 4. října 2022 2 roky před 21 hodinami, beepee napsal: Rok 2000, vytáčené připojení, soubor 10MB stažený za hodinu... pokud nevypadlo spojení. 🙂 Jo a taky tu hodinu nešel telefon. Když jsem hrál s kamarádem přes vytáčené spojení 56kbps Silent Hunter 1 nebo 2, musel jsem doma oznámit, aby nikdo nezvedal telefon... Nebo u nás měl jeden velký podnikatel v 90.-tých letech jako jeden z prvních zavedený internet, tak jsme k němu chodili se nalejt a koukali ne net. Než se stáhla jedna princezna, uběhlo 5 minut a to připojení drželo zuby nehty 😊, to byly nervy... Premium - Cinema Vodafone Station WiFi 5 Kladno
Odesláno 4. října 2022 2 roky Chteli by to tyhle OT posty presunou do noveho tematu "prehistorie Cz internetu" Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh
Odesláno 4. října 2022 2 roky Tak a ted uz si dovolim napsat i sve poznatky. Nekdy v dobach po roce 2001 jsmem vytvoril malou sit, pomoci 10BaseT koaxialu ukoncovaneho terminaly. K napadu se pripojil soused pod nami (provrtali jsme ram okna) a byla v tom i sestra s jejim PC. Pozdeji jsme vytvorili 3 male ostrovni LAN, ktere jsme nakonec prekopali a rozvedlu prvni UTO kabely pod parapety, mezi patry. Bylo nas asi 6 z toho jeden clovek mel v PC modem a kazdy vecr, tusim to bylo po 18 hod mohl byt online "za pausal" tak se internet sdilel, ale byla to katastrofa... Pozdeji jsme za pomoci kontaktu v PC herna za domem na jeji strese vybudovali WiFi, ktera propojovala dalsi cas lidi a zaroven byl branou do internetu. Byla na nem verejna IP a 10/1 Mbit. A na panelak jsme udelali prijimac (WiFi ve vodotesne krabici, kde nevyuzite 4 vodice byly tehdejsi "PoE" od klasickeho trafa, ustrizeno a napajeno - fungovalo to bezvadne). Pozdeji Jsme se v herne nepohodli a prechazeli jsme na UPC, prvni modemy Motorola. Rychlosti uz si nepamatuji, ale byly pro nas naprosto uzasne. Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh
Odesláno 5. října 2022 2 roky To byly, včetně pomalého internetu, ještě zlaté časy. Kdy měl člověk pocit, že počítač všechno skutečně počítá a tak si musel na všechno patřičně počkat. Dneska klikneš, šup, hotovo a máš pocit, že ta krabice to jen odhaduje, jinak to není možný 😀 Premium - Základní Vodafone Station KrPole
Odesláno 5. října 2022 2 roky Autor Jojo, kdysi se wifi spoje dělaly i dálkově, třeba i na 15 km. V době kdy nebylo běžné mít v paneláku internet po kabelovce a nebyl ani místní wifinář. Nutný útěk ze spárů Českého Telecomu. Dialup prý v Česku pořád u o2 funguje, možná ho zkusím přes upc telefon, zajímavá kuriozita z toho bude, dialup modem zapojen do DOCSIS modemu, mělo by to fungovat, když funguje prý i fax. Tube: pokud se to dělo v lokalitě jakou máte nastavenou na profilu, tak to byla asi herna s názvem Síťka 😃 Start - Základní Compal CH7465 Opava
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.