Odesláno 21. října 2022 2 roky Ahoj, jde nějak reservovat ip v Lan u compalu, jak wifi tak ethernet. Síťová tiskárna mývá problémy při změně ip adresy. Díval jsem se, ale nic jsem nenašel. Děkuji za odpovědi. Basic 250 Mb/s - Komfort Compal CH7465VF, 1x CAM Brno
Odesláno 21. října 2022 2 roky DHCP server nerozlišuje zdali je připojení po kabelu nebo wifi, záleží na MAC adrese. Jinak https://pics.vodafone.cz/2/kabel/compal_ch7465lg/compal_ch7465vf_manual.pdf , strana 32 Upraveno 21. října 2022 2 roky uživatelem marian.lozi - - - - Praha
Odesláno 21. října 2022 2 roky Já tam tuto možnost mám, možná je to tím že mám ipv4 adresu. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 21. října 2022 2 roky Stránka 33 https://pics.vodafone.cz/2/kabel/compal_ch7465lg/compal_ch7465vf_manual.pdf Aha @tomus byl rychlejší 🙂 Upraveno 21. října 2022 2 roky uživatelem Sparrow Super Red Basic Základní CA modul, Compal CH7465 Praha 10
Odesláno 21. října 2022 2 roky Asi budu také rezervovat, protože jak už tady nedávno někdo poznamenal, tak ten DHCP server Compalu ty interní IP adresy přiděluje hrozně chaoticky a není v tom žádný systém. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 21. října 2022 2 roky Autor Děkuji všem za odpovědi ! Basic 250 Mb/s - Komfort Compal CH7465VF, 1x CAM Brno
Odesláno 21. října 2022 2 roky Nejlepší je v tiskárně natrvdo nastavit IP mimo rozsah DHCP a je klid. - - - - -
Odesláno 21. října 2022 2 roky Jo, tohle je spolehlivé a poměrně běžné řešení. Na druhou stranu, většina nových tiskáren má dnes SW takový, že si umí tiskárnu i po změně IP najít a žádné problémy při tisku nevznika. Pokud se instaluje celý SW balík od výrobce. Pokud se použije jen základní driver a instaluje na konkrétní IP adresu, pak je pevná IP ať už přes rezervaci v DHCP serveru nebo ručně nastavená jasná, resp.nezbytná. Tahle problematika ale běžným uživatelům nic neříká. Premium - Základní Vodafone Station KrPole
Odesláno 22. října 2022 2 roky Ne všechny tiskárny umí nastavit pevnou ip. Levné Epson umí jen získávat z DHCP. Ale zase mají jiné funkce, jako třeba plýtvání barvou po každém startu a nemožnost tisknout černobíle s prázdnými barevnými kazetami, takže musíte co čtvrt roku kupovat i barevné kazety i když tisknete výhradně na černou 😀eco friendly Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno 22. října 2022 2 roky Osobne preferuji mit pevnou IP mimo DHCP. Aspon se umim hned pripojit na web server dane tiskarny, zkontrolovat stav toneru/inkoustu. Pripadne vim kam mam Pingovat... Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.