Přejít na obsah

Ukončení služby SMS e-mail k 30. 11. 2022

Přejít na řešení Vyřešil sodekcz,

Doporučené příspěvky

Opět musím s rendou souhlasit, ví, o čem služba je a k čemu je dobrá. 

Taky mám dat dost 4GB, v tom problém není, je jednak v tom, že sms upozornění většinou přijde dříve než se mi stáhne mail a dále že přijde i když z různých důvodu data nemám, ať už  z důvodu že šetřím baterii na později, nebo v místě kde není LTE či signál Vodafonu vůbec.  Běžně se mi stává, že VF v místě signál nemá, a telefon se přepojí na Poláky či Slováky přestože jsou 50km daleko. To by měl VF řešit, pokrytí, a ne buzerovat zákazníky. V pondělí jsem na lince oznamoval nějaký problém na jejich straně, že se prý hned ozvou, je středa a nikdo se dosud neozval.

Adolfe, váš lživý příspěvek že jsme s rendou jeden člověk, nahlašuji administrátorovi. Ten si to může zkontrolovat dle IP.  Už jsem vás jednou upozorňoval. 

• Super
  • Super
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5, CA modul
  • OV
  • Speedtest

Není problém zkontrolovat, zda obě IP patří VF a zda jsou za VPN. Moje není. Takže to zkontrolovat jde velmi lehce. Včetně lokality.

• Nesouhlasím 1
  • Zmatený 1
  • Super
  • Super
  • Základní
  • OV
  • Speedtest
Návštěvník renda80

No s ním @Adolf.Shitler se nemá cenu bavit očemkoliv.

@bnone Ale jinak IP se dá měnit libovolně, například klidně můžu psát přes server z Činy, to není problém a nemusí být ani uživatel nějak technicky zdatný. Existují již hotová uživatelská řesení jako je "Tor" atd. I když je pravda, že přístupy z adres VF teda nenasimulujete. Jinak já právě přistupuji sem z mobilní sítě O2 😁

Upraveno uživatelem renda80

To já vím moc dobře, ale pokud oba nepoužíváme VPN a naše IP jsou reálné z rozsahu VF s umístěním Trutnov a OV, tak není o čem diskutovat. Já se za ničím neskrývám, vy předpokládám taky ne.

• Super
  • Super
  • Základní
  • OV
  • Speedtest
Návštěvník renda80

Citovat

bnone

To já vím moc dobře, ale pokud oba nepoužíváme VPN a naše IP jsou reálné z rozsahu VF s umístěním Trutnov a OV, tak není o čem diskutovat. Já se za ničím neskrývám, vy předpokládám taky ne.

@bnone No to víte, když někdo neví coby, tak už vymýšlí konspirační teorie. Místo toho aby řešil pouze daná fakta. 😉

Tak mě dnes (16.11.) Vodafone konečně posla oznámení do webové aplikace "Můj Vodafone" (www.vodafone.cz/muj/) o ukončení služby SMS E-mail, ale hlavně mě přišlo i SMS upozornění o nové zprávě v této webové aplikaci "Můj Vodafone".

No opravdu „brzo“, když 30.11. to ruší, fakt nechápu takovýto přístup k zákazníkovi. 🤔

Upraveno uživatelem renda80

Jako moderátor vás můžu ujistit že se tady důsledně kontrolují duplicitní a jiné pochybné účty, takže takové pokusy by zde byly marné a znamenaly by pouze zablokování účtu uživatele.

@bnone připojit se s mobilem na BTS vzdálenou 50 km to nepovažuji za reálné, možná jí mobil může vidět stejně jako já v Brně vidím vysílače z Rakouska, ale rozhodně se na ně nemám šanci připojit, protože mobil tam prostě nedosvítí a nemůže s nimi komunikovat.

Já už bych tohle téma postupně ukončil, protože myslím že bylo napsáno víc než dost a už se to začíná odklánět k urážkám.

Vodafone se prostě rozhodl tuto službu ukončit a myslím si že uživatelů kteří jí dosud používají bude zřejmě opravdu málo, protože většina přešla na mobilní email, je mnohem užitečnější a touto diskuzí na tom stejně nic nezměníte, ale chápu že ukončení jakékoliv služby vdy někoho naštve.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest

Jen pro upřesnění:

Těch 50 km jsem jen tak nahodil jako obecný příklad. Neměřil jsem to.

Po změření na mapy.cz vzdušnou čarou 30km na hranice Polska i Slovenska.  Mobil se připojil, dostal jsem uvítací sms. Děje se mi to běžně, naposledy v sobotu. Konkrétní místo Palkovické Hůrky. V Beskydech běžně, chvilku Polsko, chvilku Slovensko.  Já to nějak nesleduji, vím to z uvítacích roamingových sms, které mi chodí. Já nemám důvod si to vymýšlet.

Kdysi jsem používal i polskou kartu, kterou jsem se připojil do Polska z domu, vzdušnou čarou 20km. Ale jen u okna. Zato v polském Těšíně, pár metrů za hranicemi už VF nebyl. Velký vliv na to má asi terén a nasměrování antén.

• Super
  • Super
  • Základní
  • OV
  • Speedtest

To s tim Cieszynem muzu potvrdit. Kousek za Olzou (ikdyz pro polaky jsme za Olzou my...) a Vodafone CZ byl fuc a frcel jsem na polske siti. 

Podobne na CZ strane v Sudicich, nebo Rohove. Kdo si nedal bacaha (pred Euroroamingem), tak se mu i prichozi hovory mohly prodrazit. 

• Super 500 Mb/s
  • -
  • -
  • Compal CH7465 černý
  • Ostrava - Zábřeh
  • Speedtest
  • po 2 týdnech...
Návštěvník Petra Adi

Dobrý den, také se mi nelíbí vypnutí zpráv . Moji rodiče internet nemají a ani chytrý telefon, ale kvůli některým institucím ho museli založit, ale mimo mne na něj přístup nemají. Vždy když jim něco přišlo tak mi přišla zpráva a tu sem jim vytiskla. Všichni reagujete, že je to zbytečné v dnešní době, ale pro mne to bylo důležité, že jsem se nemusela každý den přihlašovat a zjišťovat zda něco přišlo a přihlásila se až když mi přišla zpráva o novém emailu. Nebo když mi přišlo něco důležitého na můj email. Normálně se tam každý den nepřihlašuji. Proto mi toto vypnutí zpráv vadí.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...