Přejít na obsah

Koncesionářské poplatky+ Vodafone klasik

Doporučené příspěvky

Platíte poplatek za vlastnictví TV přijímače a je jedno jestli tv máte v obýváku a denně zapnutou, nebo máte ve sklepě 20 let starou tv která posledních 10 let nebyla zapnuta. 

Jak je to ale s Vodafone tv přes IP protokol pokud ji bude někdo sledovat na pc a nebo s pomocí set top boxu na projektoru? Nebo případně na tabletu. Ani v jednom z těchto případů to není TV přijímač schopný přijímat terestrické nebo satelitní vysílání a tak by se platit nemělo? 

• Souhlasím 1
  • Děkuji 1
  • Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava

Ano, to je zatím nedořešená věc, když člověk nevlastní zařízení technicky způsobilé pro příjem televizního signálu, může se odhlásit od placení. V dnešní době je to samozřejmě nesmysl resp. chybí aktualizace, která by reflektovala vývoj doby a technologií. Alespoň, že ty telefony už dělají většinou bez radiového přijímače 🙂 

Dle mě by bylo lepší poplatek jako takový zrušit a vnořit ho do některé daně, jelikož jsou s tím aktuálně spojené náklady správce daně.

• Souhlasím 1
  • To se mi líbí 1
  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
(2) Televizní poplatek se platí ze zařízení technicky způsobilého k individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání, je-li šířeno prostřednictvím zemských rádiových vysílacích zařízení využívajících rádiové kmitočty vyhrazené pro šíření a přenos rozhlasového nebo televizního vysílání, družic nebo kabelových systémů (dále jen "televizní přijímač"). Toto zařízení se považuje za televizní přijímač i v případě, že si jej poplatník upraví k jinému účelu.

(4) Rozhlasovému nebo televiznímu poplatku nepodléhají
e) rozhlasové nebo televizní přijímače, které jsou neoddělitelnou součástí koncových mobilních telekomunikačních zařízení. Upraveno uživatelem Adolf.Shitler
  • Souhlasím 2
  • To se mi líbí 1
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

Jenom doplním, že i za TV, která má jen analogový tuner se platit musí i když je analog již vypnut. Je schopen přijímat nějaký signál, je povinnost platit. Prostě by to celé stálo za novelizaci. 

• Souhlasím 1
  • To se mi líbí 1
  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Brüx

já jednou volal na českou televizi, kvůli tomuto poplatku, a řekli mi, že stačí aby domácnost, kde mám trvalý pobyt platila tento poplatek a jinde už poplatek platit nemusím

• Premium, Super DSL
  • Basic, Red Basic
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5, Zyxel VMG8623-T50B
  • Praha, Nová Ves

@kautskym Tak to mám třeba já. Mám trvalé bydliště, kde jsou koncesionářské poplatky odváděny, a tak i přes to, že na jiném místě platím elektřinu (databáze plátců elektřiny se sdílí se správci koncesionářských poplatků), tak jsem nebyl k platbě vyzván. A jelikož na TV nekoukám, necítím potřebu/povinnost poplatek platit. 

• Souhlasím 2
  • To se mi líbí 1
  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Brüx

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...