Ivo2003 Odesláno 8. ledna 2023 Sdílet Odesláno 8. ledna 2023 Třeba topnet nabízí jen 30 mbps 1 Citovat Start - Základní Compal CH7465 Opava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daviddvbc Odesláno 8. ledna 2023 Sdílet Odesláno 8. ledna 2023 Proboha proč ? Je to fakt optika ? 1 Citovat Basic 250 Mb/s - Komfort Compal CH7465VF, 1x CAM Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivo2003 Odesláno 8. ledna 2023 Sdílet Odesláno 8. ledna 2023 (upraveno) Píšou to na stránkách, zkušenosti s nimi nemám. Poda před půl rokem taky nabízela jen 60 Mbps za 350 Kč Upraveno 8. ledna 2023 uživatelem Ivo2003 1 Citovat Start - Základní Compal CH7465 Opava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník domesh Odesláno 8. ledna 2023 Sdílet Odesláno 8. ledna 2023 (upraveno) Díky za reakce. Stáhl jsem si ten PingPlotter, ale asi v tom nedokážu úplně číst. Taky jsem tam chtěl hodit ty dva Vodafone servery (Brno a Praha), které jsem zkoušel přes Speedtest, ale nějak nevím kde najít jejich IP, nepodařilo se mi to dohledat. Tak jsem zkusil test jen na google.com, který mi PingPlotter nabídl. Tohle je teda měřeno na 5Ghz Wifi. Dokáže z toho někdo něco poznat? 😄 EDIT: případně prosím o radu, co tam spustit jiného, aby z toho šlo něco lépe poznat 🙂 Upraveno 8. ledna 2023 uživatelem domesh Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hanes03 Odesláno 8. ledna 2023 Sdílet Odesláno 8. ledna 2023 před 2 hodinami, Daviddvbc napsal: @hanes03 Zajímalo by mne, který ISP nabízí na optice jen 40 Mbps. Bohužel tady je to realita. Jediný důvod, který mě napadá, že vedení nikterak nesleduje konkurenci. Jiný místní poskytovatel za stejnou cenu dává 300/300. Bohužel na naše sídliště ještě nedošel. Odkaz: http://www.moravanet.cz/opticka-sit-fttb Citovat Super Start Základní Vodafone Station WiFi 5 Šumperk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 8. ledna 2023 Sdílet Odesláno 8. ledna 2023 Ono to klidně může souviset s tím, co se řešilo vedle v tématu 🙂 za tou optikou může být jako zdroj rádiový/mikrovlnný spoj s malou kapacitou. 1 1 Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hanes03 Odesláno 9. ledna 2023 Sdílet Odesláno 9. ledna 2023 (upraveno) V našem případě je to pouze cenová politika poskytovatele. JInak jsem také zkoušel aplikaci PingPlotter a zdá se, že největší nárust je mezi routrem Compal a bránou VF. Upraveno 9. ledna 2023 uživatelem hanes03 Citovat Super Start Základní Vodafone Station WiFi 5 Šumperk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 11. ledna 2023 Sdílet Odesláno 11. ledna 2023 U mě to vypadá takto, na výchozí bránu, neboli CMTS mám ping okolo 9 ms, je potřeba to měřít delší dobu a ne několik vteřin, @domesh u té IPv6 se moc nedá poznat kudy to přesně putuje, ale na výchozí bránu máš ping 16 ms, ale opět měřeno krátkou dobu a ještě přes wifi, musíš to měřit na PC přřipojeným kabelem k modemu. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hanes03 Odesláno 12. ledna 2023 Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 Tak jsem provedl test ze stolního PC a potvrdilo se, co jsem psal výše. Jen chci upozornit, že si nijak nestěžuji a odezva je i při hraní her v pořádku, ale jen jsem byl překvapen hodnotou oproti předchozímu připojení přes optiku. Čekal jsem menší rozdíl. Původní připojení mělo odezvu na seznam 7ms a kabelovka v průměru 17ms. Citovat Super Start Základní Vodafone Station WiFi 5 Šumperk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 12. ledna 2023 Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 No nevím jestli zrovna seznam.cz je ideální server na takové testování, můžou mít klidně více serverů po republice a na každý to má jinou odezvu, lepší by to bylo testovat na nějakém serveru kde máš jistotu že se nachází vždy na stejném místě, Jinak optika bude mít vždycky nižší odezvu oproti kabelu přes DOCSIS, už se to tady několikrát řešilo. Na výchozí bránu máš odezvu necelých 11 ms a ztráty paketů žádné, což je podle mě v pohodě. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.