Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Cetin oznámil, že od 3.4 bude na svých optických přípojkách nabízet tarify s rychlostí download 2Gbps a 1Gbps upload. 

Uvidíme, kdy to Vodafone promítne do své nabídky.

https://www.cetin.cz/-/cetin-od-dubna-nabidne-novy-vysokorychlostni-tarif-pro-opticke-pripojky-2000-1000-mb-s

• Basic 250 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal CH7465VF, 1x CAM
  • Brno
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/61699-cetin-zrychluje-svou-optickou-s%C3%AD%C5%A5-na-21-gbps/
Sdílet na ostatní stránky

By mě zajímalo, jak velký o to bude u home userů zájem. Drtivá většina na to nemá ani doma připravenou infrastrukturu, natož aby to využili. Spíše by mě zajímalo, zda Vodafone takový tarif zavede i u FTTH na své vlastní síti.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx

Poda nenabízí 2gbps už skoro rok. 

Nenabízí píšu schválně, protože sice spustili loni kampaň a psali to i na Lupě, tak poslední dobou to nijak aktivně nenabízí ani nepropagují, protože prý s tím mají nějaké problémy. 

Antik na Slovensku nabízí již 10Gbps symetrických. 

Ani ten gigabit většina lidí nevyužije. Ale na stránkách Vodafone to v sekci Jakou rychlost potřebuji vypadá, že je nutné mít alespoň stovky megabitů pro kvalitní poslech hudby. 

• Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava
Kyslík prostě zase jenom marketingově mlží, možná pár userů tu rychlost dostane, ale drtivá většina bude dál smrdět na zvonkdrátech, kde je úspěch i 100/10, obvykle je to tak 50/5 nebo 20/2. O mobilním Kellnerově šneko-netu ani nemluvě, BTSky permanentně přetíženy a v exponovaných časech rychlosti sotva pár Mbps. Ukázka toho, jak to nemá vypadat.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

no ale smutný je, že tady pořád v tak velký míře vůbec nějaký dsl je 🤔 a vodafone už by se taky měl pochlapit a něco udělat s tim starym docsisem bez uploadu 😔 jo a cetin by se nad sebou měl taky zamyslet, gpon v roce 2023... stejně ty ont mají jenom gigový porty, takže na jednom zařízení se z toho víc jak obyčejnej gigabit nevymáčkne 🙄 prostě všechno špatný 😐 ale tak třeba se koncem roku přece jenom dočkáme nějakýho 5/5 Gb internetu 🤔

Před hodinou, Daviddvbc napsal:

Já osobně si myslím, že vpodstatě každému stačí 100/100 Mbps, a cokoliv více je jen rezerva, a malá úspora času.

aktuálně desetinásobná úspora času mi teda málo určitě nepřijde 🤔

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha

@Slamb

Já vím, ale přecejenom, když něco uploaduju někam, nebo stahuju, tak stejně ani nedosáhnu ani těch 100 Mbps, protože to mají přiškrcené.

(např. ulož.to) ale i G drive

• Basic 250 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal CH7465VF, 1x CAM
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...