Odesláno 5. února 2023 2 roky Unifi Switch Enterprise 8 - 8 2.5 Gbit Ethernet, 2 10Gbit SFP, PoE, menezovatelny - 440 EUR. Super - Základní - Bratislava
Odesláno 5. února 2023 2 roky Natahej kvalitní kabeláž do všech místností a aktivní prvky řeš až bude správný čas. Modem by dal do bridge, za to kvalitní wifi router s dlouhodobou podporou a nakonec switch. Herní PC bych dal rovnou do routeru a do switche méně důležitější věci, např, TV, kamery apod. Premium - Cinema Vodafone Station WiFi 5 Kladno
Odesláno 5. února 2023 2 roky Router tam klidně dej Archer AX20. A pokud jde o ty switche, tak vzhledem k tomu, že budeš dávat UniFi, tak si sežeň rovnou nějaký model s PoE. Co se týká sítě nad 1 Gbps, tak je to nesmysl, notabene když stejně ve vnitřní síti žádná data v extrémních objemech netaháš a nejspíš ani nemáš zařízení, která by rychlost nad 1 Gbps podporovala. To se hodí tak někam do firmy, ale ne domů. - - - - -
Odesláno 5. února 2023 2 roky před 2 hodinami, flycestmir napsal: @Jenda Jaký router by jsi dal za ten Compal v bridge? já mám (pro mé potřeby a stačí mi) Mikrotik RBD53iG-5HacD2HnD, je to poněkud složité nastavování a nutná znalost sítí, ale pro tebe stačí, jak psal výše Áda, třeba ten Archer, umí Wifi6 Premium - Cinema Vodafone Station WiFi 5 Kladno
Odesláno 6. února 2023 2 roky Ak je poziadavka Ubiquiti, Unifi Dream Router, ked sa chce v tom vrtat a nastavovat.. ked nie, Amplifi Alien (ten je drahsi). Upraveno 6. února 2023 2 roky uživatelem quadra2030 Super - Základní - Bratislava
Odesláno 6. února 2023 2 roky Taky by se možná hodilo zmínit, že 10 Gbps ethernet žere o dost víc energie než 1 Gbps. Mně osobně dává smysl ještě 2.5 Gbps, jelikož současné WiFi 6 routery (např. od Asusu) mívají 2.5 Gbps upstream port a rychlost WiFi 6 při použití 160 MHz kanálu se reálně dostává nad hranici 1 Gbps. Čili tam se to dá využít i v režimu access point. I pro nějaké přenosy dat mezi NAS a PC může být užitečná vyšší rychlost a i kdyby člověk neměl všude SSD, mělo by se to projevit už u rychlejších magnetických disků. Upraveno 6. února 2023 2 roky uživatelem janmichaelvincent - - - - -
Odesláno 6. února 2023 2 roky 10 Gbps zatím nemá smysl pro domácí uživatele, ani Antik net co nabízí 10 Gbps net to na webu neprezentuje tak, že to využijete na jednom zařízení. A má tam docela zajímavé schéma domácí 10G sítě. Jinak 10G můžete k pc tahat v optice, optická síťová karta stojí okolo 2500 Kč, sfp modul do ní do tisícovky a můžete mít pak radost z toho, že máte optiku až do pc. Start - Základní Compal CH7465 Opava
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.