Odesláno 25. února 2023 2 roky Dobrý den, řeším problém s routerem Huawei B2368-66. Na novějších zařízeních je extrémně pomalá Wifi 2,4 GHz. Wifi 5 Ghz běží korektně, ale po několika hodinách provozu se samovolně vypne. V administraci je ale viditelně zapnutá jak síť 2,4 GHz, tak 5 GHz. Pomůže restart, ale pouze na cca 2 hodiny, pak je opět síť 5 GHz neviditelná. Firmware je V100R001C00SPC139, 31.03.2020, aktuální podle stránek podpory Vodafone. Provedeno tovární nastavení podle manuálu, vše je v defaultním stavu, změněny pouze přístupové údaje pro správu, název sítě a heslo, zabezpečení WPA2-PSK. Síť na frekvenci 2,4 GHz funguje na starých zařízeních na maximu deklarované rychlosti (cca 30 Mbit), na nových je rychlost download max 3 Mbit. Připojení kabelem také na maximu. Síť 5 GHz funguje na všech zařízeních v rozmezí 15-30 Mbit v těsné blízkosti routeru, ale vypíná se. Již jsem volal na datovou podporu Vodafone, bylo mi ale sděleno, že pokud se závada nepotvrdí, zaplatím výjezd a práci technika. Po běžném restartu zařízení je ale vše ok (kromě pomalé Wifi 2,4), nerad bych platil za závadu, která se znovu projeví za několik hodin. Máte prosím řešení, co s tím? Děkuji. Martin
Odesláno 26. února 2023 2 roky Zkus se podívat v menu modemu, na jakém kanálu je 5 GHz síť po restartu a jestli nedojde po těch cca dvou hodinách k nějakému přeladění do jiného kanálu. V podstatě to stejné i pro pásmo 2,4 GHz. Potom bych se díval po zarušenosti v těch kanálech, případně zkusil nastavit kanály aby jejich nastavení nebylo v režimu auto. A vyhnul se pásmům, která se přelaďují kvůli DFS. Premium - Základní Vodafone Station KrPole
Odesláno 26. února 2023 2 roky Jednoduše řečeno: zkusit nastavit 5GHz kanál na 36, 40, 44 nebo 48. Super 800 Mb/s Profi - Komfort VF Station + 3x CA Moduly Praha - Jinonice
Odesláno 28. února 2023 2 roky Děkuji za oba příspěvky. Wifi 5GHz zatím běží, zakázal jsem automatický výběr kanálu a nastavil kanál manuálně podle doporučení výše. Je zvláštní, že síť 2,4 GHz běží na starých zařízeních v pohodě, na relativně nových (do 2 let) NTB a telefonu max 3 Mbity. Pokud nebude padat síť 5GHz, tak mi to může být asi jedno, jen má o něco horší pokrytí. Ještě jednou díky. Martin
Odesláno 1. března 2023 2 roky 36, 40, 44, 48 je ve výsledku jedno, při šířce pásma co compal default používá se to roztáhne přes všechny tyto kanály. Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno 9. února9. úno Dobrý den, nebude to náhoda, mám naprosto stejné problémy a už uvažuju i o změně LTE modemu nebo operátora. Wifi 2,4 je pomalá do 3 Mbps, Wifi 5 GHz vypadává tak, že se úplně ztratí a po chvíli zase obnoví, přitom v okolí není žádná jiná 5GHz síť, se kterou by se mohla hádat. Zkoušel jsem i změny kanálu a žádný efekt to nemělo. Bez kabelu Naplno 4G - - - Lípa
Odesláno 10. února10. úno Centrum péče @zumaPěkné ráno, napište nám prosím k tomu podrobnosti přes https://tam.je/forum, případně kontaktujte zákaznickou linku 800 77 00 77. Premium Premium - Vodafone Station WiFi 5 Praha
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.