Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Tak předpokládám že když máš připojení přes xDSL tak musíš mít nějaký modem ne ?

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Modem mám vlastní, ne od Vodafone.

Odesláno

Aha, tak i vlastní modem je modem,

ale možná by to v tom formuláři při vyplňování profilu mělo být lépe specifikováno, zkusím to pořešit s adminem, protože těch problémů je tam víc.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno

Včera jsem se jako zázrakem dovolal na infolinku Vodafone a dokonce jsem se dostal i na linku s technikem. Podrobně jsem mu vysvětlil situaci a šlo vidět, že ví, o čem mluvím. Na konci rozhovoru mi řekl, že to předá na vyřešení na "vyšší místa" a že se mi buď on nebo přímo "vyšší" technik z "vyššího" oddělení ozve. Ptal se i na čas, kdy mi můžou zavolat. Tak jsem se domluvil na dnešek odpoledne. Poté mi ještě podruhé zopakoval, že mi zašle SMS zprávu s kontaktem na sebe, kdyby bylo ještě něco třeba a možná mi přijde i SMS na hodnocení. Ok teda. Tak jsem s falešným pocitem vypnul počítač, že se druhý den něco vyřeší. No .. je velice překvapivé, že mi nepřišla ani SMS s kontaktem na toho technika, co mi slíbil, že mi ji pošle, ani SMS ohledně hodnocení a samozřejmě se celý den nikdo neozval. Jelikož momentálně veškerá moje práce stojí a každým dnem přicházím o procenta z výdělku a bonusy za rychlost vývoje projektu, tak se hrabu, kde se dá a (konečně) se tedy dostávám ještě k jednomu dotazu.

V nastavení routeru mám jako DNS nastaveno 8.8.8.8 (primární) a 1.1.1.1 (sekundární).
p.thumb.png.c038a09fbc5c15239f46a05c7240a6bd.png

Ale když se podívám na shrnutí, tak DNS je nastaveno na Vodafouňácké:

q.png.63ab3913e0ea7bc73e86a902dea0b939.png

Dá se to nějak přenastavit?

Díky

Odesláno

tak si nastav dns přímo v kompu 🤔 nastavení ➡️ síť a internet ➡️ ethernet ➡️ přiřazení serveru dns ➡️ upravit

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Odesláno

@Slamb to asi nebude potřeba, pokud TP-Link funguje, jak má.

@gaddy kde čteš to "shrnutí"? Přímo na síťové kartě počítače, nebo v modemu? To jsou dvě rozdílné věci.

Přijde mi, že "shrnutí" je informace o získaném připojení z modemu. Získals veřenou IP 10.26.x.x a k ní ty dvě adresy DNS. Že tam vidíš VF DNS adresy je v pořádku. Ty získá tvůj modem po připojení na internet.

Podle tvého nastavení, cos zadal v TP-Linku potom TP-link jako takový za ním připojeným zařízením by měl přidělovat DNS adresy tebou zadané(8.8....). Pokud bys je nezadal, pak by TP-Link propisoval na připojená zařízení DNS od VF (217.....)

Aby to k něčemu vedlo, měl bys ještě napsat, co vidíš přímo na síťové kartě (ipconfig /all).

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odesláno
V 28. 2. 2023 v 7:40, sodekcz napsal:

@Slamb to asi nebude potřeba, pokud TP-Link funguje, jak má.

@gaddy kde čteš to "shrnutí"? Přímo na síťové kartě počítače, nebo v modemu? To jsou dvě rozdílné věci.

Přijde mi, že "shrnutí" je informace o získaném připojení z modemu. Získals veřenou IP 10.26.x.x a k ní ty dvě adresy DNS. Že tam vidíš VF DNS adresy je v pořádku. Ty získá tvůj modem po připojení na internet.

Podle tvého nastavení, cos zadal v TP-Linku potom TP-link jako takový za ním připojeným zařízením by měl přidělovat DNS adresy tebou zadané(8.8....). Pokud bys je nezadal, pak by TP-Link propisoval na připojená zařízení DNS od VF (217.....)

Aby to k něčemu vedlo, měl bys ještě napsat, co vidíš přímo na síťové kartě (ipconfig /all).

No "shrnutí" (VF DNS) a moje nastavení(G,CF) je na jednom a tom samém routeru (VF - záložka status; G,CF - záložka Network - LAN Settings), proto mě to právě zaráží. Jinak ipconfig /all hlásí DNS Google a DNS CloudFlare. Když dám ipconfig /release a pak /renew, tak pořád Google a CF, jen prostě nechápu, co má router za problém, že ukazuje VFácké.

Jinak borci z VF nakonec vyřešili problém tak, že mi přidělili jinou IP, takže teď zase všechno frčí tak, jak má, ale ... na jak dlouho.

V 28. 2. 2023 v 8:35, Tube napsal:

Boží stránka, díky za odkaz. 👍

Upraveno uživatelem gaddy

Odesláno

Takže IP adresa byla zřejmě na blacklist u wedosu, příště až se to stane, tak odpoj přes noc aspoň na 12 hodin modem od napájení, aby vypršela platnost vypůjčené IP adresy a dostaneš pak jinou.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno

@gaddy to, že router a síťová karta v počítači ukazují jiné DNS je v pořádku. Router ukazuje, co dostane při svém připojení na WAN port a to co máš ručně nastavené v routeru potom router přiděluje všem připojeným zařízením. Neboj, neřeš to.

@tomus chudák, kdo potom dostane tu blacklistovou adresu (než se z blacklistu vymaže).

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague