Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Zdravím,

potřeboval bych poradit. Mám neomezená data od Vodafone a je zde možnost vyzkoušet si 5G síť na 24h.
5G na telefonu normálně funguje ale při vytvoření hotspotu ho PC nemůže "najít".

Hotspot s 2.4 normálně funguje.
Zvláštní je, že Google Chromecast se na tento 5G hotspot připojit může ale můj PC (Windows 10) a notebook (Windows 11) nikoliv.

Ovladače Wi-Fi adaptéru mám nainstalované. 

K PC používám Wi-Fi anténu TP-Link Archer T3U Plus. 
Základní desku mám: ASUS TUF GAMING B550-PLUS - AMD B550

Zkoušel jsem vypnout a zapnout standart šesté generace a všemožné kombinace nastavení ale bez výsledku 

Za každou radu budu rád

Přeji pěkný den

Screenshot_2023-02-28-20-22-06-589_com.android.settings.jpgScreenshot_2023-02-28-20-23-44-992_com.android.settings.jpg

Upraveno uživatelem klima_slim
Chybějící informace

Odesláno

Zkoušel jste vypnout toto ?

Výstřižek1.PNG

• Basic 250 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal CH7465VF, 1x CAM
  • Brno
Odesláno

Zdravím,

ano zkoušel.

(nevím proč se to v původním příspěvku nezobrazilo, asi jsem nepotvrdil úpravu, teď by to mělo být v pořádku) 

Odesláno

Nemůže v tom být nastavení ip adres? Neuvádíte přesnou hlášku.

Já řešil problém, kdy se počítač nemohl připojit k hotspotu v mobilu, skončilo to vždy chybou a chyba byla v tom, že jsem měl na wifi síťové kartě nastavenou pevnou IP (nikoli získat z DHCP), kterou mobil asi neakceptoval, po přepnutí na získat z DHCP už to jelo.. 

Kdo taky v MS mohl vymyslet stejné nastavení ip adres pro různé wifi sítě... 

• Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava
Odesláno
Nějak se tady motá mobilní síť 5G s WiFi v pásmu 5 GHz, což je něco zcela jiného. Každopádně pro účely testu bych se vykašlal na WiFi a udělal si hotspot přes USB 3
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Aha tak v tom bude ta "chyba". Doteď jsem si myslel, že 5G=5GHz. V tom případě se zdá, že to funguje  .. Ale stejnak, při přepnutí na 5GHz pásmo se nemůžu vůbec připojit.. Zkoušel jsem všelicos..
Nevím, jestli tedy přicházím o nějaký markantní rozdíl v rychlosti nebo ne.

Telefon který na hotspot používám je POCO F3

Možná to ještě zkusím nějak zprovoznit.. Každopádně díky za rady

Odesláno
Výhoda WiFi v 5 GHz je hlavně v tom, že toto pásmo není tak přetížené jako pásmo 2,4 GHz. Samozřejmě rychlost je v 5 GHz také teoreticky vyšší než u 2,4 GHz, ale tady asi bude limitem samotný mobil a jeho hotspot.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Tak jsem koukal po internetu a nejsem sám, kdo s tímto telefonem má problém. Našel jsem návod, který mi pomohl (přeloženo z angličtiny):

"Našel jsem řešení:
1 - Zapněte na počítači hotspot (5 Ghz).
2 - Připojte svůj Xiaomi k tomuto hotspotu.
3 - Zapněte hotspot (5 Ghz) na svém Xiaomi. Tímto způsobem je kanál pro hotspot stejný jako aktuálně používaná wifi.
4 - Vypněte hotspot na počítači.
5 - Nyní můžete připojit počítač k hotspotu Xiaomi! :)"

Tak snad to také někomu pomůže. 

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague