Odesláno 8. března 2023 2 roky Dnešního dne mně volala nějaká paní na moje mob. číslo ( Vodafone ) a ptala se po mé ženě - příjmením, znala je. Moje tel. číslo je u Vodafone uveden jako kontaktní. Když jsem se ptal, co potřebuje, tak že chce manželce udělat nabídku srovnání cen od jiných operátorů. Nechápal jsem co nabízí. Manželka je také u Vodafone. Na můj dotaz, zda volající pracuje na své IČO pro Vodafone odpověděla, že ano. Ptal jsem se dál, kde vzala mé telefonní číslo a odkud zná jméno mé manželky. Odpověď : procuji pro Vodafone. Nechápal jsem jaké srovnání chce nabídnout. Po dalších dotazech volající zavěsila. Hovor šel z čísla 778 143 045. Na mé volání zpět - volající hovor nepřijímá. Vola jsem na Vodafone - poskytnutá informace od operátorky : volala vám podvodnice ! K tomu mám tedy dotaz : Jak ona podvodnice získala kontaktní telefon a jméno mé manželky ? Poskytl jí ony údaje někdo od Vodafone ? Nebo má přístup do systému Vodafone ? Dost divné !!! NEPŘEJI SI, ABY VODAFONE POSKYTOVAL MÉ ÚDAJE TŘETÍM OSOBÁM. Dokáže to respektovat ?
Odesláno 8. března 2023 2 roky Dobrý den, Vodafone určitě ctí všechny platné zákony, hlavně ty, týkající se GDPR, nejen pro to, že si dávají záležet na svém jméně, ale i proto, že jsou za porušení skoro likvidační postihy. Respektují to, co máte dohodnuté, dá se to lehce ověřit na například v Můj Vodafone, jaké souhlasy jste udělili. Většinou podvodníci sbírají veřejně dostupná data ať už legálně či z nějakých úniků (například Facebooku unikly údaje jako jméno, telefon, email). Toto telefonní číslo nefiguruje v těch, které Vodafone uvádí jako "jejich" https://www.vodafone.cz/kontakty/partnerska-prodejni-call-centra/ Doporučuji ověřit, zda telefonní číslo nefiguruje ve veřejném telefonním seznamu na 1188.cz a pokud ne, tak se obrátit na ČTÚ. https://www.ctu.cz/nevyzadane-marketingove-hovory-navod Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 8. března 2023 2 roky Autor dotazu zjevně nemá ujasněné svoje pohlaví, takže i celý post je třeba brát dost s rezervou :D - - - - -
Odesláno 8. března 2023 2 roky Před hodinou, Daniela Bartyzalová napsal: K tomu mám tedy dotaz : Jak ona podvodnice získala kontaktní telefon a jméno mé manželky ? Poskytl jí ony údaje někdo od Vodafone ? Nebo má přístup do systému Vodafone ? A jste si jistý, že uvedené číslo jste nikdy nikde neuváděl? Že jediný, kdo ho zná, jste vy a Vodafone? 500 Mb/s - Komfort Modem Compal (černý), CA modul Ústí nad Labem
Odesláno 8. března 2023 2 roky Může to znát odkudkoliv. Třeba z databáze nějakého eshopu, nebo nějakého podomního prodejce levné elektřiny. Někdy okolo roku 2010 byly docela rozšířené stánky v obchodním centru, kde byla soutěž o nový mobil, stačilo jen vyplnit lístek. Ve výsledku jediné co jste vyhráli bylo to, že dalšího půl roku vám volali různí agenti s teplou vodou a nabízeli své produkty. Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno 8. března 2023 2 roky Tyto údaje znají doktoři, lékárníci, dodavatelé energií nebo různých služeb, znají to ve školách (kdo má děti školou povinné), v autoservisech a prostě úplně všude. Soudný člověk na takové telefonáty nereaguje, číslo zablokuje a dál to neřeší. - - - - -
Odesláno 8. března 2023 2 roky Přesně, těch děr odkud to - ať už jakkoli uniklo - je tolik, že zablokovat číslo je nejjednodušší co se s tím dá dělat. - - Komplet Takový bílý, nastojato Praha Žižkov
Odesláno 8. března 2023 2 roky Centrum péče @Daniela Bartyzalová Pěkný den, už tu bylo hodně napsáno, jen bych dodal, že je určitě vhodné si v případě jakýchkoliv podrobností ověřit, že vám skutečně volá zástupce dané společnosti. Takže to jste udělali dobře. Jak poznat podvodné hovory a jak se bránit popisujeme na https://www.vodafone.cz/pece/muj-ucet-cislo/bezpecnost/vishing-podvodne-hovory/. A určitě můžu potvrdit to, co psal Marek, Vodafone údaje svých zákazníků nikomu cizímu nepředává, to bychom byli i sami proti sobě. O nakládání s osobními údaji píšeme také na našem webu. Super Fibre Extra ALLinONE Vodafone TV app Samsung Pardubice
Odesláno 8. března 2023 2 roky Dříve od UPC určitě "utekly" nějaké kontakty. Moje telefonní číslo bylo jako kontaktní uvedeno na smlouvě osoby z rodiny (starší, vyřizuji já) a to jen u UPC. Volali nějací šmejdi s nabídkou elektřiny a na mém čísle sháněli tuto osobu. Nikde jinde tahle kombinace jména a čísla nebyla, takže bylo jasné, odkud mají kontaktní data. 300 Mb/s - Komplet CH7465LG , CA modul, HD PVR, STB zmetek Bílina
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.