Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Zdravím, přesně před týdnem mi Vodafone vyměnil můj starý modem ještě z dob UPC za nový Compal CH7465VF a od té doby mám problémy. Dost často vypadavá wifi. Tváří se jako připojená, žádné zpomalení, jen prostě komplet vypadne a nedá se nikam připojit. Připojení přes kabel je o.k. A i když wifi jede, tak si nemohu pořádně přehrát Youtube v televizi, protože nestíhá načítat, byť je umístěná  50cm od modemu,

A pak se mi hned v pátek 2.3. a dnes ráno znovu modem sám od sebe restartoval. Chtěl bych se zeptat, zda je to u tohoto typu běžné, nebo mám smůlu na vadný kus a měl bych jej reklamovat. Případně to celé obejít a pořídít vlastní router.

• Slamb změnil název na Na modemu Compal CH7465 vypadavá WiFi
Odesláno

Dobré ráno,

zkuste modem uvést do továrního nastavení, následně nastavit WiFi kanál manuálně na nějaký nejméně obsazený. Pokud potíže budou i nadále přetrvávat, bude nejspíše vadný kus, pak si je třeba zavolat o servis.

https://www.vodafone.cz/pece/internet-data/datova-zarizeni/compal-ch7465vf/

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

Dobrý den, dík za info, zkusím si ještě pohrát s těmí kanály. V továrním nastavení mi snad modem technik nainstaloval, ne? Vyndal jej přímo z krabice a já nic neměnil. Číslo je toto? 800 77 00 77? Jinak mám kousek od bydliště pobočku, tak mohu zajít i tam.

Odesláno

Ano, ale po prvním zapojení si stahuje firmware, konfigurační soubor atd. je tedy možné, že proces neproběhl korektně. Na pobočce s modemem nepomohou, většinou je tam ani nemívají. Ano, číslo je 800 77 00 77 nebo z mobilu od Vodafone *77

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Brüx
Odesláno

Jestli máš televizor trvale umístěný 50 cm od modemu, tak nevidím důvod proč tam používat Wi-Fi, ale naopak propojit to kabelem, i když to problém s Wi-Fi třeba nevyřeší.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Kabel do TV už mne také napadl, ale doteď to fungovalo v pohodě, v mobilu či tabletu jsem v YT kliknul na Odeslat, vybral televizi a koukal. Teď se to spustí v příšerné kvalitě 480p nebo dokonce 144p a když tam ručně dám 720p, tak se prostě kouše a nestíhá načíst. Navíc jestli to dobře chápu, s kabelem by to takto nešlo, obě zařízení musí být na stejné wifi. 

Odesláno

Nesmysl, propoj to kabelem a bude to fungovat úplně stejně, tam je podmínka aby obě zařízení byly ve stejné domácí síti, což kabel i wi-fi za jedním routerem splňuje.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Když jen trochu můžu, VŽDY PŘIPOJUJI KABELEM. WiFi je už z principu nespolehlivá a pomalá. To, co má LAN port se snaž vždy připojit kabelem.

• Basic 250 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal CH7465VF, 1x CAM
  • Brno
Odesláno

Dík, zkusím tedy telku dát také na kabel. Ohledně kanálů, jaký vybrat? Ta 2.4 GHz moc možností nedává... Mám tu E-203.

1678372417655.jpg

1678372417650.jpg

Odesláno

No, u té 2.4 WiFi je to asi opravdu jedno, zkusil bych kanál 6, tam je nejslabší signál okolních WiFi 🙂 5GHz bych přeladil na kanál 60. Televizi, když je v dosahu, určitě propojit kabelem. 

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Brüx

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague