Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Mě to právě příjde jako škoda.

Vždyť HW je vpodstatě stejný.

• Basic 250 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal CH7465VF, 1x CAM
  • Brno
Odesláno

Do žlutého kontejneru putuje jen ten bílý obal 🙂 Zbytek se po repasi vrací zpět do oběhu.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

Takže se jen změní plastový kryt ?

• Basic 250 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno

Počítám, že jinak se HW nemění, ale co já vím 🙂 a FW se mění i u stávajících modemů u zákazníků. 

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno
V 12. 3. 2023 v 11:54, Drejkys napsal:

1: Jde mi o to, že před několika roky jsem ten modem koupil na doporučení zde na foru s tím že Compal je méně stabilní (Puma apod.) a že na rychlosti do 300 je lepší Technicolor, tak jestli už nyní opravdu je výhodnější jít do toho Compalu? Ten Vodafone station nechci kvůli vyšší spotřebě.

A tehdejší problémy Compalu jsou již zažehnány? Pokud bych zůstal na rychlosti 300 je v něčem výhodnější Compal vs Technicolor? Předpokládám že na tu 500 by to už s Technicolorem ani nešlo.

Kdyby jste si měli vybrat Compal vs Arris? Ten Arris má asi zase ještě vyšší příkon?

Odesláno

Myslím si, že 500 by s Technicolorem nešla (má málo kanálů) . Navíc Technicolor vám vymění  nedobrovolně za pár měsíců tak i tak. 

• Basic 250 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno

Technicolor 500 určitě nezvládne.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odesláno

Technicolor má rychlostní strop někde okolo 350 MBit, takže na pětistovku je nepoužitelný,

s Compalem budeš mít stabilnější internet, protože pro připojení k internetu spojuje dohromady 24 kanálů, zatímco Technicolor jich umí pouze 8 a při té rychlosti 300 Mbit už jede při hranici svých možností, takže stačí aby s jedním z těch osmi kanálů byl nějaký problém a okamžitě to pocítíš, zatímco u modernějšího Compalu je ta zátěž rovnoměrněji rozložená,

To je taky jeden z důvodů proč se všechny staré modemy postupně vyměňují včetně Technicolorů, 

Compal má také lepší WiFi s podporou obou pásem 2,4 a 5 GHz současně.

Já jsem s ním spokojený, nejprve jsem ho používal v režimu bridge a vlastní router a poté co můj router odešel, modem nyní používám v režimu router a vše funguje bez problémů.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Díky, teď trochu odbočím, četl jsem tu už vícekrát že se snad všem co mají staré modemy postupně vymění za nové? To znamená že kdo má vlastní odkoupený modem, tak když mu ho vymění bude muset platit pronájem. Nebo to mají nestaveno tak že je vyměňují jen těm co jsou i na starém v pronájmu a vlastníky nechají na těch starých dokud jim modem neumře?

Odesláno
Časem výměna všech starých modemů, vč. těch odkoupených a všechno jenom do pronájmu.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague