Odesláno 19. března 2023 2 roky Dobrý den, Mám problém s VODAFONEM, na jaře roku 2022 jsem přešel k jinému operátorovi a podmínkou bylo získat ČVOP kod. Po zaplacení veškerých závazků na prodejně mi řekli, že dojde kod se kterým můžu přejít k jinému operátorovi, když jsem tak učinil a přešel, začali mi chodit každý měsíc faktury za služby k vodafonu. Když jsem si zašel na pobočku, bylo mi řečeno, že to byla chyba vodafonu a vystavili mi čistopis a že dál se nemusím o nic starat. Po vice jak roce mi došel e-mail od B4B INKASSO s.r.o. že mám dluh u vodafonu a musím ho zaplatit, jinak se dostanu do exekučního řízení. Začal jsem tedy řešít problém znovu, tentokrát mi na pobočce řekli, že s tim nic nemůžou udělat a je dobré dluh zaplatit. Což mi přijde tohle jednání poněkud bokem ( nebudu platit za služby, které vice jak rok nevyužívám). Má někdo s tímhle prosím Vas nějaké zkušenosti? na koho se obrátit, nebo nějaký kontakt s kým to řešit? online podpora neví, na pobočce davájí ruky od toho pryč. Zatím se snažím řešit problémy touhle cestou než přistoupím na právní služby a jak jinak než trestní oznámení, jak mi bylo razeno. Předem děkuji za nějaké info či radu jak dále. Dekuji, Hodic
Odesláno 19. března 2023 2 roky Můžeš se obrátit na Český telekomunikační úřad, který má řešení těchto sporů s operátorem na starosti. Nicméně snad se ti tady zítra ozve někdo z centra péče Vodafone a bude mít nějakou snahu to s tebou řešit. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 19. března 2023 2 roky To trestní oznámení bych určitě podal. To co se vám děje, je za čarou. Super - Základní - Litomyšl
Odesláno 19. března 2023 2 roky Celé je to nesmysl už proto, že exekuci musí předcházet soudní rozhodnutí a nikoliv, že to nějaký ocas z privátního s.r.o. napíše. Vůbec bych na to nereagoval a počkal si na soud, kde to bude naopak to s.r.o., jenž musí prokázat oprávněnost nároku. Navíc je velká pravděpodobnost, že to k soudu ta pochybná firmička B4B INKASSO ani nedá a dělá jenom bubáky v domnění, že se někdo zalekne a zaplatí. - - - - -
Odesláno 20. března 2023 2 roky Centrum péče @David HodicPěkné ráno, kontaktujte nás prosím na e-mailové adrese pece@vodafone.cz a do textu uveďte číslo plátce nebo služby, kterého se váš dotaz týká, prověříme celou situaci. Premium Premium - Vodafone Station WiFi 5 Praha
Odesláno 20. března 2023 2 roky @Adolf.Shitler To je fakt, jen kdybych čekal, může to dojít i dál než jen k zastrašení, např. můžu se dostat do registru dlužníku, což nechci. Je jen divné, že ten ČVOP kod ti nedají, pokud neuhradíš veškerý dluh vodafonu. Já to vše zaplatil a bez žádných komplikaci jsem převedl číslo k T-mobilu. Pak ti ale začnou chodit faktury za každý měsíc a řešení ti udělal i pracovník na pobočce tím že to vše stornoval a chyba byla na straně vodafonu, pak se to zopakovalo a teď už to nejde. "prej" A to nemám ani tv, intrenet nic od vodafonu aby mi něco účtovali. Jako není to částka 10tis a podobně, zaplatit bych to mohl, ale proč bych to dělal že, jde o princip 🙂
Odesláno 20. března 2023 2 roky Neměl bych obavy, protože každý seriózní registr dlužníků dovoluje zápis až při prokázání oprávněnosti, takže např. po soudním rozhodnutí. A neseriózní registry si mohou psát co chtějí, klidně si nějakou pohledávku i komplet vycucat z prstu. Jinak pokud tu domnělou pohledávku od VF někdo odkoupil (obvykle se prodává celý balík pohledávek od více zákazníků), pak už s tím VF sotva něco udělá, protože práva a povinnosti přešly na jiný subjekt. Jenom tedy pro úplnost, tak ona firma B4B INKASSO by tě před návrhem k soudu (obvykle na vydání Platebního rozkazu) musela vyzvat k vyrovnání závazků, přičemž obyčejným emailem tak učinit nelze. Už z toho je patrné, že se spíš jedná o již zmiňované bububu a prostě to zkouší, jestli zaplatíš. - - - - -
Odesláno 20. března 2023 2 roky No jo, Adolfe, ale tu pochybnou firmičku si na zákazníky někdo (asi tedy také pochybný, protože nepochybný by přece pochybnou firmičku nenajímal) najal. To je věta, panečku! 😉 - - Komplet Takový bílý, nastojato Praha Žižkov
Odesláno 20. března 2023 2 roky No, najal - to asi není úplně správný výraz. Prostě VF (stejně jako všichni větší operátoři nebo i dodavatelé energií apod.) nemá čas řešit každého dlužníka (ať už skutečného či domnělého) a je pro něho lepší vždycky po nějaké době prodat všechny pohledávky jiné firmě, jenž si to pak vymáhá sama. Ta firma tedy nepracuje pro VF a nevymáhá pro něho dluhy, ale funguje sama na sebe. - - - - -
Odesláno 20. března 2023 2 roky Například tmobile předává pohledávky firmě, která postupuje ještě tvrději, ta posílá dopisy s červeným pruhem i když to je obyčejné psaní, kde se píše, že pokud uživatel nezaplatí, tak bude zahájeno důsledné inkasní řízení a že uživatele navštíví osobně inspektor a bude žádat okamžité splacení dluhu a provede soupis majetku pro případnou exekuci... 😆 Start - Základní Compal CH7465 Opava
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.