Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Dobrý den,

dokázal by mi prosím někdo poradit, jak nastavit parametry TR-069 pro 4G LTE router TP-Link Archer MR600 pro službu “Připojení bez kabelu” (to je přenosná WiFi na chatu)?

Dle stránky https://www.vodafone.cz/pece/internet-data/pripojeni-bez-kabelu/porizeni-datoveho-tarifu-bez-modemu/ je tento router plně podporovaný. 

APN profil “internet” mám vytvořený a správně nastavený. 

Ovšem pro tuto službu je ještě nutné povolit vzdálené řízení od operátora - tzv. TR069. 
Jenže aby bylo možné tuto možnost v routeru aktivovat, je nutné zde nejdříve vypnit níže uvedené hodnoty, které bohužel nemohu nikde dohledat:

- TR069 ASC URL

- ASC User name

- ASC Password

- ASC Port number

Bez aktivace TR069 síť odmítne připojení, a tak je router offline.

Prosím, prosím, poradíte někdo? 🙂

Děkuji,

Josef Hanuš

• tomus změnil název na Nastavení LTE routeru pro Připojení bez kabelu
Odesláno
  • Centrum péče

@JosefHanus Pěkný den, Josefe, ověřte si ještě to, že váš konkrétní kus má podporovaný TAC kód (prvních 8 znaků z výrobního čísla - IMEI modemu). Pro tento model musí IMEI začínat na 86650104 nebo na 86537104. 

Jinak platí vše, co píšeme na stránce, tu jste si našel dobře 🙂 Stačí nastavit správné APN, žádná jiná specifická nastavení nevyžadujeme. Na druhou stranu fungování služby můžeme garantovat u modemů, které sami nabízíme, s nastavením těch ostatních bohužel pomoct neumíme.

• Super Fibre
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Set-top box Premium
  • Pardubice
Odesláno

Dobrý den,
zakoupili jsme router Archer MR400 od TP-LINK s IMEI 869784051900867. Dle seznamu by měl být router podporován  https://www.vodafone.cz/pece/internet-data/pripojeni-bez-kabelu/porizeni-datoveho-tarifu-bez-modemu/.

Nastavil jsem APN na internet. SIM kartu jsem také odemknul PINem.
Nicméně ani po restartu mi na routeru svítí jen kontrolka zapnutí a vysílání wifi. Kontrolky pro signál LTE a připojení k internetu nesvítí. To samé tvrdí i rozhraní pro administraci routeru, že není připojen k internetu. IP adresu zobrazuje jako 0.0.0.0.
Zkoušel jsem i restore do továrního nastavení a nastavit znovu, bohužel se stejným výsledkem.
V lokalitě pokrytí máme, potvrzeno jak vaši mapou pokrytí, tak ostatními mobily na vaši sítí se signálem.

Prosím, je potřeba udělat něco z vaší strany? Jak mohu daný problém vyřešit.

Děkuji

Odesláno

@MartinKristof007

Martine, ne že bych Vám tyto potíže přál, ale jsem rád, že nejsem jediný, komu jiný LTE router nefunguje… Já pořád hledal chybu v nastavení, ale jistě za to může blokace ze strany Vodafonu…!

Pokud použiju originální/původní router Huawei, tak připojení funguje. Pokud použiju router MR600 (dle odkazu výše je plně podporovaný vč. IMEI), tak připojení nefunguje i přesto, že je vše správně nastaveno. Síť prostě odmítne připojit SIMku. 

Co je ale “srandovní” - pokud do svého routeru TP Link MR600 vložím cizí SIM (T Mobile a O2), tak internet funguje. A ještě lepší je, že když tam vložím libovolnou jinou SIM od Vodafonu s jiným tarifem, než je Připojení bez kabelu, tak internet také funguje!

PROČ tedy Vodafone blokuje možnost použít vlastni router zrovna u Připojení bez kabelu? Proč?? Proč zrovna u tohoto tarifu si nemůžeme zvolit jiné zařízení, než ten brak Huawei a ZTE??

To je tedy “vstřícnost” k zákazníkům…

Zdraví

Josef

Odesláno

Josefe a máte důkaz o blokaci zařízení, které splňuje dané parametry? 🙂 Rád si je prohlédnu.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

Už jsem tady psal že kamarád tento router TP Link MR600 u Vodafonu provozuje celkem krátce s tarifem Připojení bez kabelu a funguje mu to, tak nevím kde by mohl být problém, zkusím se ho zeptat jestli tam něco extra nastavoval.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Marku, dukazem budiz toto:

Router TP Link MR600 - IMEI souhlasi s TAC kodem dle odkazu vyse, router je v seznamu podporovanych, APN je spravne nastaveno. 

Pokud do routeru vlozim SIMku Vodafone s tarifem Pripojeni bez kabelu (WiFi na chatu), tak se SIMka neprihlasi do site. Router hlasi chybu, ze internet neni dostupny, a ze nebyla poskytovatelem pridelena IP adresa. 

Pokud do routeru vlozim SIMku Vodafone s jakymkoliv jinym tarifem (Red i Tarif na miru), tak se SIMka prihlasi do site. Router ziska IP adresu a internet funguje. 

Znamena to tedy, ze Vodafone blokuje jine modemy/routery zrovna u tarifu Pripojeni bez kabelu, ackoliv ma konkretni model v seznamu podporovanych. To je ten dukaz, ktery jste chtel? 🙂

Tomusi - to by bylo super. Treba prijdeme na nejakou prkotinu, ktera brani v pripojeni. Byl bych Vam moc vdecny 🙂

Upraveno uživatelem JosefHanus

Odesláno

No a Tomus to rovnou vyvrací tím, že jeho kamarád stejné zařízení používá a funguje. Takže bude chyba spíše v zařízení a jeho nastavení. Začal bych updatem FW na nejnovější verzi.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

Kámoše jsem se teď ptal a prý se zprovozněním žádný problém neměl a rozběhlo se to celkem hned,

ještě mě poslal screenshot

IMG-20230401-WA0010.jpg

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

nesmíme zapomínat že se nejedná o klasickou GSM sim ale nýbrž FMS sim, tudíž APN může být jiné

• Premium, Super DSL
  • Basic+, Red Basic Lite
  • Základní, ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B
  • Praha, Nová Ves

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague