Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

@Tube aspoň jeden den by bylo dobrý to nechat běžet, klidně ten screenshot sem dej, ale uveď kdy byl naposled restart modemu, aby ses toho dalo něco usoudit.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Zásuvku s sebou technik neměl, ani měřák. Na VF to šptaně propadlo a dovezl jen modem, ještě tu byl (Ikdyž to by měl být člověk potěšen) o 3/4 hodiny dřív

• Super 500 Mb/s
  • -
  • -
  • Compal CH7465 černý
  • Ostrava - Zábřeh

VYMĚŇ JI !!!

Prosím.

Vím, že to není nutně tvá chyba.
Ale za těchto podmínek nelze předpokládat, že bude služba funkční.

Jelikož jsou všechny frekvence kabelové tv i Internetu pravděpodobně mimo standardního 900-2500 MHz rozsahu pro sat, tak tam může vznikat spousta problémů.

Je to jako kdyby jsi měl modem připojený jen středním vodičem. Prostě hrůza.

• Basic 250 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal CH7465VF, 1x CAM
  • Brno

Běží dnes od 9:45 - 10 hod...

image.png.51eae85752584c34f72c4aabd9b04098.png

@Daviddvbc Ano bylo to v plánu. Jen jak říkám, jak měl dojet technik na kontrolu, změření a s modemem, tak prostě dojel jen s modemem. Nicméně říkal, že pokud mi potíže přetrvají, tak mám volat, že pošlou technika s měřením i zásuvkou

• Super 500 Mb/s
  • -
  • -
  • Compal CH7465 černý
  • Ostrava - Zábřeh

To bych rád, ale VF mi nechce vyjít vstříc. Mám si modem přepnout z bridge na modem, pak budou dělat diagnostiku přímo po kabelu bez mého routeru a pak mi pošlou technika. U nich vidí všechny signály v pořádku - nevidí tedy důvod vysílat technika (Pokud uvidí něco špatně).

O Koncové zásuvce jsem techničce říkal, ale opět stejná odpověď, že pokud dojede technik a bude zařízení v bridge, tak to technik zastaví a nevymění. Což nechápu, protože staré CISCO bylo jen bridge. Ale nenechali se na VF odradit.

Nejsem teď doma a nějak teď ani delší dobu nebudu, tak pokud změním na dálku na modem, nedám si zpět bridge a rozbiju si VPNku, kterou teď mimo domov potřebuji.

Pokud někdo víte, jaký typ se u VF používá, jaký mám koupit, zařídil bych se sám...

Upraveno uživatelem Tube
  • Super 500 Mb/s
  • -
  • -
  • Compal CH7465 černý
  • Ostrava - Zábřeh

VF vidi statistiky a chybovost na svojom zariadeni bez ohladu, ci je v router alebo bridge mode (router ma aj internu IP adresu na management, neviem ako je to vo VF CZ, ci pouziva IPv4 10.x.x.x alebo IPv6).

• Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
V 12. 4. 2023 v 17:01, Daviddvbc napsal:

...

Jelikož jsou všechny frekvence kabelové tv i Internetu pravděpodobně mimo standardního 900-2500 MHz rozsahu pro sat, tak tam může vznikat spousta problémů.

...

Kdyby to byl klasický SAT výstup, tak nebude internet vůbec fungovat, protože upload je 87MHz a níže, a to běžně SAT výstupy na zásuvkách nemají. 

@Tube Všechny možné hodnoty vypadají v pořádku (síla signálu, odstup šumu), přesto je na modemu ztrátovost v downstreamu na některých frekvencích. Konkrétně na 404MHz jsou i neopravitelné pakety. Sousední modemy nemají problém s neopravitelnými pakety na této frekvenci, na 298 a 306 mají trošku zvýšené opravené, méně jak na tomto modemu. 

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx

Marku, to, že by to nemělo fungovat vůbec, jsem tvrdil už od začátku. Takže jsem proto tvrdil, že se asi nejedná o SAT zásuvku.

Tube mne ale ujistil, že to ta správná zásuvka není. Možná by nám sem  mohl poslat foto.

• Basic 250 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal CH7465VF, 1x CAM
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...