Odesláno 22. dubna 2023 2 roky Ahoj, Před přechodem na Vodafone jsem používal router s one mesh od TP link s zařízením Archer C6 a extender RE200. Po instalaci modemu Compal jsem chtěl původní mesh zachovat, proto jsem Archer C6 zapojil s Compalem přes LAN kabel (wifi na modemu vypnutá), nicméně rychlost internetu je nyní pouze 100 Mb/s. Pokud dobře koukám do návodu všech zařízení, pak Compal má mít LAN gigabit, Archer C6 stejně tak (vč. wifi 876 Mb/s) a extender RE200 wifi 433 Mb/s. Netušíte, které zařízení může tedy brzdit internet do 100 Mb/s? Pokud Archer odpojím a jedu na wifi Compalu, pak dosahuji deklarovaných 250 Mb/s.
Odesláno 22. dubna 2023 2 roky Máš modem Compal přepnutý do režimu modem (bridge) ? Pokud by běžel v režimu router tak to může být možná příčina. (je nutné mít od Vodafone přidělenou IPv4 adresu, jinak možnost přepnutí do bridge není možný). Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 22. dubna 2023 2 roky I Compal v režimu router má Gbps porty, takže tím to zcela jistě nebude. Spíš vadný kabel mezi Compalem a TP-Linkem, anebo špatné nastavení WAN u TP-Linku. - - - - -
Odesláno 22. dubna 2023 2 roky Asi máš pravdu, ale vidím že sem píše z IPv6 adresy a mít za sebou dva routery je také potencionální riziko problémů. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 22. dubna 2023 2 roky Píše, že má propojeno lan lan, tedy tplink už neroutuje. Stejně i tak bych asi tplink nastavil na režim AP pokud to půjde skloubit s funkcí mesh. Jste si jist, že cestou nemáte žádný 100M prvek? Co hlásí management tplinku za připojení v daném portu? Fast Ethernet nebo gigabit? Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno 22. dubna 2023 2 roky RE200 ma jen 100Mbps porty, takže přes něj to více nepojede. Jinak jak tu psali už ostatní zkontrolovat/vyměnit kabel mezi Compalem a Archerem C6. Kabel 300 Mb/s - - TC7200 Ostrava
Odesláno 7. května 2023 1 rok Omlouvám se v první řadě za neaktivitu - nechodily mi notifikace o odpovědích. Zdá se, že internet tak výrazně brzdil opravdu extender RE200. A to bohužel i v případě, že byl použit přes LAN kabel jako AP. Nakonec jsem po dlouhém testování šel do varianty Compal jako modem/router, powerline na druhou stranu bytu a tam Archer C6 jako AP se stejným SSID. Na rychlosti ztráta není vůbec, ping taky ne (cca 12-14 ms mám s Vodafone už přímo na Compalu).
Odesláno 7. května 2023 1 rok Extender je zlo, vsude kde byl to vzdy stalo za houby. U nasich jsem to vyresil pomoci powerline, ne ze by to byla nejaka hitparada ale oproto extendru je to vesmirna rychlost. - - - Compal CH7465 Praha
Odesláno 7. května 2023 1 rok Výhoda extenderu MESH u TP-Linku je tak akorát jednotná WiFi síť, ale tím to bohužel i končí. Při více AP radši volit řešení v podobě Ubiquiti UniFi. - - - - -
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.