Přejít na obsah

Kostičkování a rozpadání obrazu

Doporučené příspěvky

Jestli je třeba špatný signál už na zásuvce,tak není co zesilovat, abys mohl použít zesilovač musíš mít na vstupu kvalitní signál,

Taky záleží kde ten zesilovač máš umístěný (?) , měl by být co nejblíž zdroji signálu.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Je cca 5 cm za účastnickou zásuvkou. Následuje koaxiál do STB 1 m dlouhý. Jediné, co mě ještě napadá,  je vyměnit zásuvku. Tu mi tady instaloval technik od UPC před 18 lety. To ale toho technika posledně taky mohlo napadnout, než mě posílal do Omka pro zesilovač...

• 500 Mb/s
  • 4 GB
  • Komfort
  • Základní STB Vodafone + CA
  • Brno-Líšeň

Zesilovač má smysl když máš za účastnickou zásuvkou dlouhé rozvody a pasivní prvky, jako rozbočovače, kde dochází ke ztrátám, ale když máš za zásuvku metr kabelu a možná jeden dvojitý rozbočovač s útlumem 4 dB, tak tam i když to zesílíš tak o moc lepší signál nezískáš. 

Ano, výměna zásuvky by možná byla na místě, protože ty novější co se nyní instalují mají menší útlum, ty staré co měly ještě výstup i na rádio mají útlum 7 dB, ty nové jsou v podstatě jen dvojitý rozbočovač, takže mají utlum okolo 4 dB.

Kontroloval ten technik tu zásuvku a zkoušel vyměňovat kabely ?

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Signál kontroloval měřákem, proto doporučil zesilovač. Kabely chválil, lepší prý být nemůžou a zásuvku asi nekontroloval, to nepoznám. Ten rozbočovač tam s tím zesilovačem už není. Kabely jsou připojeny napřímo do zesilovače. Ze zesílením jsem si hrál. Začal jsem na základu a při kostičkování postupně zesiloval na maximum.Žádná změna.

• 500 Mb/s
  • 4 GB
  • Komfort
  • Základní STB Vodafone + CA
  • Brno-Líšeň

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...