Přejít na obsah

Kabelová zásuvka průchozí?

Doporučené příspěvky

Návštěvník jarada

zdravím, při instalaci internetu mi technik zapojil koncovou zásuvku, do které je připojen modem. Problém je, že je koncová. Televize z ní musím brát z normálního kolíku, na který mám připojeny další zásuvky po bytě, tím automaticky přicházím o rádia....

a jelikož nikde nemohu sehnat tuto zásuvku průběžnou, ptám se: existuje vůbec??

řešení by bylo třeba opět sloučit TV a R vývod (ztráta kvality), nebo si dát před tu karnevaláckou zásuvku ještě nějaký rozbočovač (další krám navíc). Ale fakt bych chtěl radši tu průběžnou...

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/620-kabelov%C3%A1-z%C3%A1suvka-pr%C5%AFchoz%C3%AD/
Sdílet na ostatní stránky

Tento problem jsem take resil - pripojeni 4 televizi a X radii.Nejlepsi je na privod do bytu napojit zesilovac se zpetnym kanalem ALCAD AI-223 a z neho jeden vystup primo do modemu a na druhy jsem povesil kompletni kabelaz s odbocovaci a rozbocovaci na X televizi a radii.Zisk zesilovace se da regulovat,navic zpetny kanal je u obou vystupu,takze se modem da zapojit na jakykoliv odbocovac v kabelazi.Rozbocovace maji ve zpetnem smeru utlum cca 12 az 15dB coz je pro zpetny kanal jeste dostacujici.Na napojeni modemu je vsak urcite lepsi zapojit ODBOCOVAC v jeho pruchozim smeru (tam kde ma minimalni utlum) - tam je take minimalni utlum pro zpetny kanal (1 az 3dB).Tu hruzu (TRATEC- optimizer) co ted Karneval dodava s modemy WEBSTAR jsem vubec nepouzil.Modem ma podle datasheetu dostatecnou selektivitu na to,aby si z celeho spektra signalu na kabelu vybral to co mu patri - t.j. 85-862MHz pro download a 5-65MHz pro upload (zpetny smer).Takto je kabelaz naprosto korektni - nikde neni zdrbana impedance,stojate vlneni a zpetne se neovlivnuje zadny parametr privodu kabelu do bytu.

Navic v temer kazdem miste kabelaze mate k dispozici vsechny signaly - internet radio i televizi.Pozor !!! na odbocovacich vystupech ODBOCOVACU bude velmi slaby signal zpetneho kanalu pro internet.Toto zapojeni mi "posvetil" profesionalni antenar a technik zabyvajici se navrhem kabelove site u UPC (Chello).

Pro neznale doplnuji : ODBOCOVAC je neco jineho nez ROZBOCOVAC !!!

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/620-kabelov%C3%A1-z%C3%A1suvka-pr%C5%AFchoz%C3%AD/#findComment-9422
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...