Odesláno 30. července 2023 1 rok Zdravím, vlastním Compal CH7465 a nelze mi k němu připojit žádné externí zařízení přes WIFI ( Klimatizace, Rowenta lux a teď ani nový kávovar). Chtěl bych se zeptat, čím by to mohlo být ? Samozřejmě jsem kontroloval 2.4Ghz a že wireless mode je b/g/n mixed. Vše ostatní mi přes WIFI jde připojit ( mobil, ntb, tablet, TV atd.) Jen u těch IOT zařízení mám problém. Obvykle se přes mobil napojím na hotspot daného zařízení, které se pak pokusí připojit na mojí WIFI --> nepodaří se. Možná si říkám, jestli by nepomohlo zkusit koupit nový modem ? Děkuji
Odesláno 30. července 2023 1 rok Má modem 2 samostatné wifi sítě? Mobil, tablet apod si s tím poradí, ale produkty smart home s tím mají leckdy problém a je potřeba solo 2.4 GHz síť. Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Samsung Praha
Odesláno 30. července 2023 1 rok Tyjo, jak to myslíte? Zkoušel jsem vytvořil Guest network, na který jsem zkoušel připojit jen smart home produkty ... a nefungovalo to 😕 Nebo myslíte koupit další modem? Nějaký extrémní znalec v tomhle nejsem.
Odesláno 30. července 2023 1 rok Nesmí se jednat o: - wifi 5 GHz - podle popisu snad není tento případ - wifi, kdy má pásmo 2.4 GHz a 5 GHz stejný název sítě. To nevím, zda náhodou není nastaveno, protože Smart Home má problémy s těmito sítěmi. K fungování smart home je nejlepší mít samostatné 2 wifi sítě, jedna 2.4 GHz a druhá 5 GHz a na tu 2.4 GHz připojovat zařízení ze Smart home Upraveno 30. července 2023 1 rok uživatelem Technikus Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Samsung Praha
Odesláno 30. července 2023 1 rok Před hodinou, Technikus napsal: Má modem 2 samostatné wifi sítě? Mobil, tablet apod si s tím poradí, ale produkty smart home s tím mají leckdy problém a je potřeba solo 2.4 GHz síť. Jo jo, to mám pořešené. 2Ghz má svůj název a 5Ghz má na konci 5. Mně se zdá, že jsem snad zkoušel vše 😄 Ještě nějaký nápad ? 🙂 Upraveno 30. července 2023 1 rok uživatelem Ondreju G místo Ghz
Odesláno 30. července 2023 1 rok Vytvořit ze stávajícího připojení ještě jednu vlastní síť pro tyto spotřebiče za pomoci dalšího mini Wifi Routeru 🤔 Super - Základní Compal CH7465 Teplice
Odesláno 30. července 2023 1 rok Zkusím to 🙂 Myslíte třeba tento router: https://www.alza.cz/mercusys-mw305r-v2-d5487211.htm ? Nebo, nemáte nějaký tip?
Odesláno 31. července 2023 1 rok Klidně můžete co jsou dneska 3 stovky za router - když tak ho můžete vrátit Super - Základní Compal CH7465 Teplice
Odesláno 31. července 2023 1 rok Zkus na wi-fi síti na zkoušku vypnout zabezpečení jestli některá s tím zařízení nemají problém a přepnout vysílací kanál na nějaký jiný, některá zařízení můžou mít problémy s kanály které jsou na horním konci. Jinak si nevzpomínám že by tady někdo řešil podobný problém, takže než půjdeš kupovat nějaký router, tak si s tím ještě zkus pořádně pohrát. A jak už tady bylo uvedeno obě sítě 2,4 a 5 GHz musí být od sebe oddělené každá jiný název a obě je musíš vidět. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.