Návštěvník marosf Odesláno 30. srpna 2018 Sdílet Odesláno 30. srpna 2018 (upraveno) Zofre, píšete polopravdy. Vy o tom v skutočnosti veľa neviete. Neznalý človek by Vám aj uveril. Je pravda, že sa na Slovensku držia analógu, ale ten je v mnohých mestách pomalým tempom okresávaný na najzákladnejšie programy. V dobách pred spustením DVB-C bolo nočnou morou nie zriedkavé čierne napojenie na hlavné káblové rozvody v domoch. To by ste sa čudovali čoho boli ich obyvatelia (áno, aj bieli) schopní. Snahou UPC bolo teda čo najskôr a čo najviac programov dostať do digitálu kvôli kódovaniu. To sa im podarilo. Nie, analóg skutočne nie je problém v pridávaní HD programov. Ich zvyšovaniu bráni len to, že je v sieti veľa Handan Set-top boxov (najmä CV-5000 - r.2007; možno aj CV-6000 - r.2008), ktoré pracujú výhradne s SD rozlíšením. Práve preto nemôžu nahrádzať SD programy HD verziou. K dnešnému dňu tak máme 31 duplicitných programov (do zoznamu som dal len tie, ktoré vysielajú rovnaký obsah) na miesto ktorých by sa dali zaradiť ďalšie v HD len kvôli zákazníkom, ktorí majú staré STB. Domnievam sa, že len STB, pretože neviem či všetky HD STB od UPC je možné prepojiť s TVP aj analógovo (ak má niekto starý CRT alebo LCD/plazmu, ktorá nespracuje FullHD). AMC Animal Planet AMC HD Animal Planet HD Arena Sport 1 CT :D/CT art Arena Sport 1 HD CT :D/art HD CT1 CT2 CT1 HD CT2 HD CT24 Dajto CT24 HD Dajto HD Doma duckTV Doma HD duck TV HD Dvojka Eurosport 1 Dvojka HD Eurosport 1 HD Eurosport 2 Film plus Eurosport 2 HD Film Plus HD HBO HBO2 HBO HD HBO 2 HD HBO3 History SD HBO 3 HD History HD Jednotka JOJ Jednotka HD JOJ HD JOJ Cinema JOJ PLUS JOJ Cinema HD JOJ Plus HD m1 Markiza m1 HD Markiza HD Spektrum Sport 1 Spektrum HD Sport 1 HD Sport 2 TA3 Sport 2 HD TA3 HD TV Barrandov TV LUX TV Barrandov HD TV LUX HD WAU WAU HD Upraveno 30. srpna 2018 uživatelem marosf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zofre Odesláno 30. srpna 2018 Sdílet Odesláno 30. srpna 2018 @marosf, ale ja som pisal o tom, co je najvacs rozdiel medzi SK a CZ - teda viac analogovych frekvencii, a menej digitalnych v SK. Modely STB a to, ze mnohe kanaly su vysielane duplicitne v SD aj HD je pravdou ako pre SK tak aj pre CZ. Citovat - - - - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 30. srpna 2018 Sdílet Odesláno 30. srpna 2018 před 2 hodinami , marosf napsal: Domnievam sa, že len STB, pretože neviem či všetky HD STB od UPC je možné prepojiť s TVP aj analógovo (ak má niekto starý CRT alebo LCD/plazmu, ktorá nespracuje FullHD). Analogový výstup mají všechny STB od UPC. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor Odesláno 30. srpna 2018 Sdílet Odesláno 30. srpna 2018 Před hodinou, zofre napsal: @marosf, ale ja som pisal o tom, co je najvacs rozdiel medzi SK a CZ - teda viac analogovych frekvencii, a menej digitalnych v SK. Modely STB a to, ze mnohe kanaly su vysielane duplicitne v SD aj HD je pravdou ako pre SK tak aj pre CZ. Otázka je či sa dá niečo do budúcnosti spraviť preto aby bolo viac HD verzií a čo najmenej SD . Ja som amatér a nie odborník čo sa do tejto problematiky nevizná . Jednoducho zrušiť SD verzie a bude priestor pre zaradenie nového obsahu . To ale neje je také jednoduché ako sa domňievam že ??? Citovat - - TV Komfort CA modul Svätý Jur Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník marosf Odesláno 30. srpna 2018 Sdílet Odesláno 30. srpna 2018 (upraveno) Tomus, ďakujem za info. Sám používam len CA moduly + už som dlho mimo zdroja a nemám prehľad. Zofre, áno, to som počul, že v CZ je analóg skôr na ústupe a tiež že majú v pláne nahrádzať SD programy HD. Slovač je špecifický národ. Veď sa len pozrite na môj zoznam. DuckTV pre kojencov, Lux pre silne veriacich v SD aj HD. Viditeľné nahrádzanie SD za HD vidím ešte na nejaký čas nereálne. Môže za to len tradične technologicky zaostalý zákazník. Výmena všetkých STB (CV-5000 a CV-6000) zjavne nie je v záujme UPC. To je tiež odpoveď pre Libora. Upraveno 30. srpna 2018 uživatelem marosf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník ladcafa@seznam.cz Odesláno 30. srpna 2018 Sdílet Odesláno 30. srpna 2018 Jde vám na Horizon Go rtm+ Mě ne. V TV to jede. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 30. srpna 2018 Sdílet Odesláno 30. srpna 2018 Mě jedeOdesláno z mého Redmi Note 5 pomocí Tapatalk Citovat Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník notizia Odesláno 31. srpna 2018 Sdílet Odesláno 31. srpna 2018 před 14 hodinami , ladcafa@seznam.cz napsal: Jde vám na Horizon Go rtm+ Mě ne. V TV to jede. To rtm+ jde v DVB-C nebo v Základní nabídce nabídce Start přes DVB-T k internetu a k dalším TV přístrojům v domácnosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník ladcafa@seznam.cz Odesláno 31. srpna 2018 Sdílet Odesláno 31. srpna 2018 Tak nyní to už fakt nechápu. Změna je ta, že na Horizon Go v počítači mě to již jede, ale v tabletu stále ne. Píše mě to" video nyní nelze přehrát (-2030)". Ostatní programy, aspoň co jsem zkoušel na tabletu jedou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník notizia Odesláno 31. srpna 2018 Sdílet Odesláno 31. srpna 2018 před 8 minutami , ladcafa@seznam.cz napsal: Tak nyní to už fakt nechápu. Změna je ta, že na Horizon Go v počítači mě to již jede, ale v tabletu stále ne. Píše mě to" video nyní nelze přehrát (-2030)". Ostatní programy, aspoň co jsem zkoušel na tabletu jedou. Kde všude to RTM+ jede? Mám velké obavy z toho aby stanice Polar TV s TV Slovácko nebyly na Moravě a ve Slezsku v DVB-T u nabídky Start nahrazeny stanicemi Praha TV s RTM+. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.