Odesláno 27. října 2020 4 roky notiziaujistuji te, že rozdíl mezi HD a kvalitním 4K je vidět i na obrazovce od 80cm. marek-81 - Ujišťuji tě, že na 165cm 4K panelu Panasonic s rozlišením 3840x2160 rozdíl mezi HD a UHD při sledování ze vzdálenosti 3m nevidíš. V tom naprosto souhlasím s notizia. Stejně jako s tím, že UHD je marketingový výstřelek výrobců, aby prodávali čím dál víc panelů. Stejný výstřel mimo bylo i 3D. Super a paráda, v roce 2009 byl Avatar ve 3D, tak si všichni kupte 3D TV a pokud možno, tak aktivní... Kde je 3D teď? ...Sakra, nějak nám vypadl prodej, tak 3D nahradíme 4K, lidi hrozně žerou když má náš produkt nějaké číslo a za ním písmeno, a i když to je úplná blbost, tak to 4K uděláme i na malých úhlopříčkách. Budou stát málo, ale blbečci si je koupí, protože to je IN. Běžné tv stanice v tom nevysílají, protože vědí, že to bude stejná bublina jako 3D, ale těch blbečků je tolik, že nám zajistí příjem z prodaných přístrojů na pár dalších let, než je přesvědčíme, že 16x lepší je 8K! Italové ve 4K jsou určitě úžasní, ale na 80 cm úhlopříčku ti stačí 1280x720 a máš obraz jak brus. Taky je velice znát, když máš na 6 palcovým displeji na mobilu 4K a díváš se na Italy.... To se nedá srovnat !!! Máš už?
Odesláno 27. října 2020 4 roky V 27. 10. 2020 v 16:34, Honza333 napsal: Já si myslím že je lepší aby jeden multiplex zabral Eurosport 4K než jak píšeš multiplex plný Mnau TV, Hobby TV a podobných pecek.... A kolik diváků UPC má podle tebe televizi s 4K rozlišením a nějaký settopbox DVB-C který je schopen příjmu 4K? Co brání těm zákazníkům UPC co mají TV s rozlišením 4K sledovat stanice 4k přes net pomocí jejich hybridní set-top-boxů nebo přes TV s jejich aplikací a ne přes pásmo DVB-C.
Odesláno 27. října 2020 4 roky a jak to mám asi vědět ???? Tak na co máš kabelovou televizi vždyt se dá na všechno koukat přes net, přes C pásmo se na to dá koukat přes CA modul jestli to nevíš a nepotřebuješ žádnou krabici 1000 Mb/s Jiná služba Komplet CA modul 3x + ac Wi-Fi COMPAL CH7 Liberec
Odesláno 27. října 2020 4 roky @fanfán tulipán já mám 4K telku 82 cm a ten rozdíl mezi HD a 4K opravdu vidím. Rai 4K nesleduji na mobilu logicky. Mám kartu TivuSat. Každý komu jsem ten kanál ukazoval, tak ten rozdíl viděl. Je ale pravda, že sleduji tv v ne více než 2,5m vzdálenosti. Upraveno 27. října 2020 4 roky uživatelem marek-81 Basic Basic+ - - Brno
Odesláno 27. října 2020 4 roky Já ti věřím ale jak vidíš tak je to pro spoustu lidí zbytečný, hlavně aby tam bylo 200 kanálů nebo ještě lepší 300 typu Mnau TV, Hobby TV a taky Šlágr 5 a 6 a podobný pecky, a ještě mi doporučej když mám kabelovku abych si na to pořídil krabici a neotravoval s UHD, když já toužím po nějáký krabici k televizi nejlepší takový aby tam nešly ani kanály seřadit jak potřebuješ Upraveno 27. října 2020 4 roky uživatelem Honza333 1000 Mb/s Jiná služba Komplet CA modul 3x + ac Wi-Fi COMPAL CH7 Liberec
Odesláno 27. října 2020 4 roky Já nic řešit nechci, jen odpovídám, že vidím rozdíl mezi HD a 4K i na 82 cm TV Asi jde vidět, že jsi nikdy žádný pořádný 4K kanál neviděl. Ono také záleží i na bitrate. Pseudo 4K kanály ala Nasa UHD nebo Travel XP 4K s bitrate okolo 15mbps se asi příliš neliší od HD. Zkus si někde zajistit Rai 4K a pak mi napiš co vidíš. Basic Basic+ - - Brno
Odesláno 27. října 2020 4 roky No nic, píšeš píčoviny, ač jsem s tebou chtěl dát i řeč, upouštím od toho. Někde jsi asi vyčetl o něčem , jako je bitrate. Jó, seš super. Bitrate není vše. Kódování videa, třeba H263, H264, H265 ti nic neříká, viď? Hele , kámo, v poho. Čum na Italy Na 80cm, a měj se fajn. Jen už proboha nešiř své názory.
Odesláno 27. října 2020 4 roky Tak kódování videa u 4K je asi vždy H265. To je snad jasný. Basic Basic+ - - Brno
Odesláno 27. října 2020 4 roky Ani na metrové TV není žádná šance poznat rozdíl mezi HD a UHD, lidské oko není terminátor. Samozřejmě, pokud si někdo něco vsugeruje nebo záměrně srovnává mizerné HD s nějakým demo UHD, pak rozdíl být vidět může. Ale u kvalitního HD zcela bez šance. - - - - -
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.