Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Vodafone nezařazuje stanice jen tak. Podle mě nebude. Jako není Prima Star nebo Trojka. Počítá každou korunu a pokud to není vyloženě kanál kde je předpoklad větší sledovanosti (nad 3%), tak na to kašlou. Já stejně chci přejít na dvbt2 a nic už neřešit (a neplatit).

• Basic
  • Basic+
  • -
  • -
  • Brno
Odesláno
Ono jde hlavně o to, kolik si samotná Prima za zařazení takového programu řekne, resp. komu svoje programy umožní dále šířit. To není veřejnoprávní stanice, která svoje programy poskytuje bezplatně všem operátorům.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

DVB-T2 take není žádná výhra 🙄

V multiplexu 24 je stanice Nova Lady k dispozici ve formátu označovaném dříve jako qHD, tedy rozlišení 960x540p. 

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno
Nova nemá v HD (ani plném a ani tzv. "ready") v pozemáku vůbec nic. Prima je na tom o trochu lépe, hlavní její stanice jsou v DVB-T2 aspoň v 1280x720. Ale i tak to oproti plnému HD 1920x1080 v kabelovce je v pozemáku slabota.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

DVB-T2 

Upraveno uživatelem ost-plus@seznam.cz

• Super
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Teplice
Odesláno

S tím HD máte pravdu, ale pro mě není HD až tak přidanou hodnotou. Spíš bych si připlatil za obsah, ne za obraz. Takže mě de facto stačí i SD. Navíc nemám kdovíjak obrovskou tv. Nejsem náročný divák.

Upraveno uživatelem marek-81

• Basic
  • Basic+
  • -
  • -
  • Brno
Odesláno
Připlatit za obsah lze kdekoliv, vyjma právě pozemního vysílání, kde je úplný základ...
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Jasně, ale já myslím obsah typu Netflix apod. 

• Basic
  • Basic+
  • -
  • -
  • Brno
Odesláno
před 22 hodinami, Adolf.Shitler napsal:

Prima je na tom o trochu lépe, hlavní její stanice jsou v DVB-T2 aspoň v 1280x720. Ale i tak to oproti plnému HD 1920x1080 v kabelovce je v pozemáku slabota.

Asi ne nadlouho  😄

Televize Prima se chystá snížit rozlišení obrazu většiny svých stanic v pozemním DVB-T2. Na konferenci Digimedia 2021 to uvedl Lukáš Kubát, který má v televizní skupině na starosti rozvoj obchodních příležitostí. 

„Úvahy jsou o snížení kvality ze 720p na 540p. Ještě nevíme, zda u všech kanálů, protože třeba u CNN Prima News je pak hůř čitelná titulková lišta,“ vysvětlil Kubát. Ve hře zůstává i varianta, že by hlavní stanice Primy zůstala v nejlepším rozlišení. Rozhodnutí by mělo padnout v horizontu jednoho roku.

https://www.lupa.cz/aktuality/prima-zvazuje-ze-snizi-rozliseni-svych-stanic-ve-volnem-vysilani/

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague