Odesláno 17. února17. úno Tragické, díky @Pavel m, toužil bych po tomhle parametru standardně všude, jako u rychlosti internetu 😁, ale to je tok u IPTV? Dá se nějak měřit tok u DVB-C? Upraveno 17. února17. úno uživatelem Michal Kourek Basic - ALLinONE, 18+ Vodafone TV app Google, Vodafone TV app LG, Vodafone TV Standard box, Vodafone TV Premium box, Compal CH7465 Praha Zlín
Odesláno 17. února17. úno Já měřil dvb-c... Super Premium 5G ALLinONE Compal CH7465, CA modul Hlavní město
Odesláno 17. února17. úno U IPTV to bude méně. Ale tok není vše. Pak do toho vstupují kodeky, posprocesing na zařízení, na kterém přijímám... takže dělat srovnání 2 zdrojů/způsobů příjmu jen na základě datového toku zas tak moc objektivní není. Vezměme si třeba 4K u streamingu od Netflixu, přes Youtube až kdo ví kam 🙂 Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 17. února17. úno Použitý kodek dělá své. Sledovani TV v H265 má sice jen okolo 2.5 Mbps a kvalitou to je podobné jako iVysilani v 7 Mbps (ten používá snad H264). Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno 17. února17. úno 1 hour ago, Marek-26 said: U IPTV to bude méně. Ale tok není vše. Pak do toho vstupují kodeky, posprocesing na zařízení, na kterém přijímám... takže dělat srovnání 2 zdrojů/způsobů příjmu jen na základě datového toku zas tak moc objektivní není. Vezměme si třeba 4K u streamingu od Netflixu, přes Youtube až kdo ví kam 🙂 Tak zrovna Netflix bych fakt nedával jako ukázku kvalitního 4K streamingu ani omylem 🤣Lepší příklad je třeba Apple TV+ - tam je bitrate až 40Mbps a průmer kolem 25-30Mbps. Netflix je typicky maximálně kolem 20Mbps. Obojí HEVC samozřejmě. Troufám si tvrdit, že pokud záleží na postprocesingu na zařízení, tak je něco už špatně - jak má vypadat výstup je celkem jasné a navíc objektivně měřitelné. To už je spíše důležitější enkoder a jeho parametry. Nicméně kodek a bitrate celkem dobře naznačí, co člověk může čekat. Upraveno 17. února17. úno uživatelem r2d2 Premium - - - -
Odesláno 17. února17. úno Škoda, že jste neviděli 4K během Sanrema na Rai 4K. To byl luxus včetně zvuku. Viděno ze satelitu samozřejmě. Snad se takového kanálu někdy dočkáme i my v Česku. Basic Basic+ - - Brno
Odesláno 18. února18. úno @r2d2Já netvrdil, že je Netflix rozdíl, ale poukazoval jsem, jaký je rozdíl mezi jednotlivými platformami. A tím postprocesingem si jsem vcelku jist, dnes je všechno HW akcelerované, upravované SW/ovladači daného HW. A pak máme různé režimy na TV či PC, které obraz celkově upravují 🙂 no a nakonec většina lidí pustí TV jako kulisu, hlavně, že to bliká a mluví 😄 Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 18. února18. úno Proč není možnost si u jednotlivých pořadů zvolit jazykovou stopu (alespoň česky/originál - jako u ČT v pozemním vysílání)? V dnešní době by to snad měla být samozřejmost. Ale tuším, že to je otázka spíš na provozovatele konkrétních stanic. Upraveno 18. února18. úno uživatelem Zlaťák Basic Red Basic Základní CA modul Brno
Odesláno 18. února18. úno 3 hours ago, Marek-26 said: @r2d2Já netvrdil, že je Netflix rozdíl, ale poukazoval jsem, jaký je rozdíl mezi jednotlivými platformami. A tím postprocesingem si jsem vcelku jist, dnes je všechno HW akcelerované, upravované SW/ovladači daného HW. A pak máme různé režimy na TV či PC, které obraz celkově upravují 🙂 no a nakonec většina lidí pustí TV jako kulisu, hlavně, že to bliká a mluví 😄 To bych chtěl rád nějaký příklad. Dekodéry a jejich výstup jsou totiž u většiny kodeků striktně implementované (a u spousty dokonce musí - je to součást podmínek licence), existují pro ně test suites, kterými se validují jak standardní formy dekódování, tak různé okrajové situace. Postprocesing sice u H265 též existuje (DBF, SAO), ale jeho výstup je opět deterministický. To stejné platí i u běžných dekodérů v HW (AMF, QSV a NVDEC). Jediné, co jsem v několika málo situacích viděl, bylo chybné zobrazení v aplikaci (např. špatný barevný prostor), ale cokoliv jiného by byla chyba dekodéru a legitimní bug - a toho si nejsem vědom. A aplikace obecně vlastní postprocesing filtry nemají. Samozřejmě existují věci jako tone control - ale zase tohle typicky aplikace nedělají. Jestli máte nějaký příklad, rád se poučím. Nepletete si to náhodou s parametry enkodéru? Protože tam se u moderních kodeků nastavuje právě i ten postprocessing v dekodéru (např. jakým způsobem probíhá ten deblocking) a kvalitativní rozdíly/schopnosti různých enkodérů jsou obrovské (obecně - nejhorší jsou HW enkodéry od AMD, potom Intel a NVIDIA, ale dobrá softwarová implementace je mnohem kvalitnější - ale též násobně pomalejší a energeticky náročnější). Samozřejmě, co s tím pak udělá zobrazovadlo, to je věc úplně jiná - zvlášt u SDR obsahu. Premium - - - -
Odesláno 18. února18. úno před 4 hodinami, r2d2 napsal: Nepletete si to náhodou s parametry enkodéru? Jo, to je vcelku možné 🙂 řekl bych, že dost pravděpodobné. 😬 Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.