Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Zdravím,

minulý týden jsem tuhle věc řešil, PS Store nefungoval, seznam přátel mi nefungoval, když se někdo z přátel připojil v notifikaci místo uživatele bylo "Jiný hráč". Vždy jsem to na pár hodin "fixnul" testem připojení v PSku. Po konzultaci s Vodafone Helpdeskem mě přehodili na IPv4, těžko soudit jestli je problém ve Vodafone síti, nebo v PSku, nicméně od tý doby to frčí jak má.

• Premium
  • Extra
  • -
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Praha
Odesláno
On 9/24/2023 at 5:28 PM, quadra2030 said:

Cize je Mikrotik pripojeny do Vodafone Station a PC/PS5 su pripojene do Mikrotiku? Kedze Vodafone Station (zatial) nepodporuje Prefix Delegation pri DS-Lite, tak je problem..

Z cehoz je jasne, ze problem je na strane Vodafone, protoze IPv6 bez prefix delegation je spatny vtip.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Praha
Odesláno

Ahoj prosil o radu, mam doma Vodafone Station WiFi 6 a od te doby se me spolubydlící internet odpojuje po několika hodinách na par vteřin. Dali jaké místo automatické frekvence na PS5 2,4 GHz ale stále to na par vteřin výpane při online hraní. Muzu poprosit o radu ?

Mam pouze only IPv4, dualstack nemá

• Premium, Super DSL
  • Basic+, Red Basic Lite
  • Základní, ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B
  • Praha, Nová Ves
Odesláno

@kautskym Chápu to správně, že máte VF WiFi 6 v režimu router (nikoliv bridge) a PS5 připojené přes WiFi?

To zní na online hraní jako zlá kombinace - doporučoval bych (v pořadí priorit) přehodit na kabel (tohle je fakt důležité - zejména v případě, že se jedná o první generaci PS5 s horším WiFi chipsetem), případně dát modem do bridge a nahradit lepším routerem a AP (z integrovaných řešení bych doporučil třeba Ubiquiti UniFi Express 7, nebo Ubiquiti UniFi Dream Router 7 ).

Obecně, problémy s WiFi u PS5 jsou znamé a běžné, v kombinaci s VF WiFi to bude smrtelná kombinace - rozhodně doporučuji dát na kabel, pokud to jenom trochu jde.

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

@r2d2 ano mám VF WiFi 6, předtím jsem měl VF WiFi 5 a vub3c tk nezlobilo. Kabel tam nemám možnost dát je to přes jednu stěnu v 2kk bytu, zbytek zařízení FÚ guje v pohodě

A ano mám režim Route a měl jsem i na wifi5 režim Route

• Premium, Super DSL
  • Basic+, Red Basic Lite
  • Základní, ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B
  • Praha, Nová Ves
Odesláno

@kautskym Tak možná jedině nějaký powerline adaptér ala https://www.alza.cz/powerline/18851699.htm, ale moc bych to nedoporučoval, nemám s tím dobré zkušenosti.

Nebo prostě zkoušet a experimentovat, zakázat novější WiFi standard na modemu, zkusit vynutit 5 nebo 2.4GHz pásmo (ale to už jste zkoušel).

Ale velmi pravděpodobně to stejně nebude fungovat dobře - Vaše problémy jsou už trochu extrém, ale nic neobyvklého - na internetu najdete spousty podobných zkušeností, zejména s základními / méně kvalitními AP a nikdo žádné magické řešení nenašel bohužel, vždy jen pokus, omyl a doufat. Viděl jsem dokonce i zoufalé případy typu WiFi mesh a z jednoho mesh nódu kabelem do PS5 🤣

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

@r2d2 dekuju moc za typ z powerliny. To mě nenapadlo. Ale dekuju moc za radu

• Premium, Super DSL
  • Basic+, Red Basic Lite
  • Základní, ALLinONE
  • Praha, Nová Ves
Odesláno

@kautskym Není zač, ale dovolte mi ještě jednu dobře míněnou radu - pokud budete ty powerliny zkoušet, tak si je kupte někde, kde je můžete snadno vrátit 🤣 Zkušenosti s nimi jsou velmi často velmi rozporuplné - zejména u hraní, kde je důležitý nízky a stabilní ping. Případně, pokud by vedl do místnosti alespoň koaxiální kabel, tak je možné použít i MoCA adaptéry.

Ale stejně bych ze všeho nejvíc doporučil vzít vrtačku a rozvést ethernet, ale to je samozřejmě Vaše věc ;-)

Upraveno uživatelem r2d2

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague