Daviddvbc Odesláno 26. listopadu 2023 Sdílet Odesláno 26. listopadu 2023 Ahoj, jelikož se zajímám o HFC infrastrukturu, vždy když jdu kolem nějaké UPC skříně tak spozorním. Bohužel často jsem sklamán tím, že zejména optické uzly nejsou zamčené, nebo jsou zabezpečené lepící páskou. Zejména mne rozhořčuje skutečnost, že přes mé opakované hlášení se nic nedělo. Konkrétně v blízkosti mého bydliště vím o dvou optických uzlech. Oba dva jsou venku, v plechových skříních. Vždy jsou to 2 skříně, v jedné opt. převodník a napáječe, v druhé vyústění podzemních tras. Oba uzly o kterých se bavím, byly v době jejich objevení mnou neadekvátně zabezpečené. První se během nepřízně počasí sám otevřel, druhý byl otevřen již když jsem jej objevil. Přesto, že jsem oba případy asi 2x s časovým odstupem 1 měsíc hlásil, stále nejsou pořádně zamčené. 1. uzel vypadá na oko zavřený, nicméně stačí do dvířek opřít prst, a už se otevírají. 2. je stále v nezměněné podobě. Napadá mne, jak toto řešit, a jestli je to celé v pořádku. Je mi jasné, že toto "není moje starost" , ovšem čekal bych, že bude Vf více dbát na zabezpečení klíčové infrastruktury. Je to chyba Vf nebo Infotelu ? Jaký máte na tento problém názor Vy ? Na druhou stranu, kdyby skříň nebyla otevřená když jsem procházel kolem, nemohl bych pořídit fotografie, a zdokumentovat, co v nich je. Tyto fotografie s vámi sdílím, jelikož se zde určitě najde někdo, koho by to mohlo zajímat. Připomínám, že fotografie jsem pořídil naprosto pasivně, tedy nebylo potřeba jakkoli skříň otevírat nebo manipulovat s dvířkami. Spoiler 2 2 Citovat Basic 250 Mb/s - Komfort Compal CH7465VF, 1x CAM Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Centrum péče Veronika - Vodafone Odesláno 26. listopadu 2023 Centrum péče Sdílet Odesláno 26. listopadu 2023 @DaviddvbcPěkné odpoledne, jaká je to prosím adresa? Předám to kolegům. 1 Citovat 1000 Mb/s ∞ GB - VF Station Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza265 Odesláno 26. listopadu 2023 Sdílet Odesláno 26. listopadu 2023 Ach jo, tak minimálně v jednom případě to máte napsané přímo na fotce v rozvaděči - Ečerova 2. Existuje pouze jedna v republice, v Brně. Přes Panoramu prověřeno. Práce asi na 1 minutu... 🙂 1 1 Citovat 500 Mb/s - Komfort Vodafone TV STB Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 26. listopadu 2023 Sdílet Odesláno 26. listopadu 2023 Takových skříní je spousta, v Kr. Poli jsem dokonce viděl i rozvodnou skříň, která už byla uvnitř zkorodovaná i na odbočovačích a čokli si z ní dělali toaletu. Když to člověk nahlásí na VF, tak to je max. co pro to může udělat a zbytek ať si řeší VF. Jinak podobně jsem viděl i otevřené rozvodné skříně Cetinu, kde zase vesele prší na zvonkové dráty a svorkovnice. 2 1 2 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daviddvbc Odesláno 26. listopadu 2023 Autor Sdílet Odesláno 26. listopadu 2023 (upraveno) @Veronika - Vodafone Jak píše honza265, adresa první je Ečerova 2, Brno druhá se nachází poblíž plynové výtopny u domu č. 1 na ulici Kubíčkova. Obě lokality lze vidět na streetview Ještě zajímavost. Všimněte si, že na poslední fotce je na krabičce nálepka Netbox (I když je to špatně vidět). Důvod toho by mně zajímal, jelikož se jedná jednoznačně o skříň Vf (UPC) Upraveno 26. listopadu 2023 uživatelem Daviddvbc 1 Citovat Basic 250 Mb/s - Komfort Compal CH7465VF, 1x CAM Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 27. listopadu 2023 Sdílet Odesláno 27. listopadu 2023 Ahoj, obojí nahlášeno. Sice se pomocí Duct Tape opravují i letadla 🙂 ale jako zabezpečovací prvek to opravdu není adekvátní. 1 Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 27. listopadu 2023 Sdílet Odesláno 27. listopadu 2023 V 26. 11. 2023 v 16:51, Adolf.Shitler napsal: Jinak podobně jsem viděl i otevřené rozvodné skříně Cetinu, kde zase vesele prší na zvonkové dráty a svorkovnice Adolfe, jestli je to stále aktuální, zkuste mi poslat adresu/adresy, kde se ty otevřené rozvodné skříně CETINu nachází, př. ideálně s fotkami. Neslibuju zázraky, ale zkusím to ve firmě prošťouchnout. Citovat Kabel 300 Mb/s Super Komplet 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 27. listopadu 2023 Sdílet Odesláno 27. listopadu 2023 Poprosím rovnou všechny, pokud uvidíte otevřené rozvaděče Vodafone, napište sem adresu. Vím komu předat. @Daviddvbc výše uvedené rozvaděče prý dnes byly zajištěny, 2 Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 27. listopadu 2023 Sdílet Odesláno 27. listopadu 2023 @Pepe OK, až do toho baráku půjdu, tak se podívám a dám vědět. Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 30. ledna Sdílet Odesláno 30. ledna @Marek-26 Tak hlásím také nález jednoho nezajištěného venkovního rozvaděče z 27.1.2024 Spoiler 2 Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.