Odesláno 17. prosince 2023 v 08:3017. pro 2023 Ahoj, mám takový laicky problém, potřeboval bych zprovoznit ethernet výstup v druhé místnosti v bytě. Modem a router s TV mám v místnosti vedle a v druhé místnosti bych přes kabel potřeboval připojit playstation, nicméně zásuvka s internetem nefunguje. V příloze posílám foto místnosti 1 a 2 Jak jí mohu zprovoznit? Musím požádat technika nebo je chyba někde jinde? Děkuji
Odesláno 17. prosince 2023 v 11:5117. pro 2023 Zjistit, odkud ten kabel do té zásuvky s internetem vede a napojit ho na výstup z routeru. - - - - -
Odesláno 17. prosince 2023 v 12:0717. pro 2023 Tyto ethernet zásuvky jsou svedené do nějakého místa, většinou někam do předsíně. Takže řešení by mohlo být: Do zásuvky v místnosti kde je modem zapojit LAN z modemu a v předsíni propojit např rj45 spojkou kabel z jednoho pokoje do druhého a v druhém pokoji začne zásuvka fungovat. Bude to levnější a jednodušší řešení než tam dávat switch. Napřed si ale ověřit co kam vede. Upraveno 17. prosince 2023 v 12:0717. pro 2023 uživatelem Ivo2003 Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno 17. prosince 2023 v 15:4617. pro 2023 Bydlím v nájmu, tak nevím jak zjistit kam zásuvky vedou.. zkusím se tedy zeptat majitele. Zatím díky za rady.
Odesláno 18. prosince 2023 v 13:4818. pro 2023 Centrum péče Řešení Z vlastní zkušenosti z novostavby - ne vždy jsou zásuvky správně udělané, takže i když by se dalo čekat, že vše bude funkční, ve skutečnosti třeba nejsou správně propojené apod. To umí ověřit technik s potřebným přístrojem (jestli signál opravdu jde ze zásuvky A do zásuvky B), ale v tomto případě to ani není úkol na poskytovatele připojení, jako spíš na specializovanou firmu, protože jde o vlastní rozvody uvnitř bytu. Mně takhle technik v jednom bytě řekl, že ze dvou zásuvek funguje jen jedna a druhou stavební firma vůbec nedodělala (jen na pohled to samozřejmě nešlo poznat)... Super Fibre Premium 5G ALLinONE Set-top box Premium Pardubice
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.