xxxpedro Odesláno 20. února Sdílet Odesláno 20. února Hezké dopoledne, mám problém s chromecastem. Zařízení mám zapojené v TV , aplikace google home na mobilu ho nalezne, 4místný kod je ok a pak když se páruje s wi-fi tak po chvíli napíše nelze připojit. Zkoušel jsem opakovaně restart chromecastu i modemu. Nic. Poradí někdo.....díky Petr D. Citovat - - - - HK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Technikus Odesláno 20. února Sdílet Odesláno 20. února (upraveno) Jsou wifi 2,4 GHz a 5 GHz oddělené? Pokud ne, zkusit oddělit. Také je možné zkusit na mobilu aktivovat wifi hotspot a zkusit Chromecast připojit k této wifi. Pokud se připojí, bude něco s nastavením routeru resp domácích wifi sítí. Případně zkusit tovární nastavení Chromecast tady. Nebo je Chromecast rozbitý. Upraveno 20. února uživatelem Technikus 1 Citovat Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6 Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xxxpedro Odesláno 20. února Autor Sdílet Odesláno 20. února Díky za odpověď. Doma jedeme jen na 5GHz. Máme na wi-fi připojeny asi 4mobily 2tablety 1androidbox a 1mikrosystem, vše bez problému. Zkoušel jsem ještě připojit do TV starší chromecast 2, ale je to úplně stejné - také nelze k wi-fi připojit. Kdysi se starším modemem (2,4GHz) mi to běhalo vpoho, nyní jsem po několika letech chtěl chromecast zapojit s novým modemem Compal 7465 a bohužel. Citovat - - - - HK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Technikus Odesláno 20. února Sdílet Odesláno 20. února (upraveno) Tak Chromecast 3 jede na 2,4 i 5 GHz, otázkou je, jak si poradí eventuálně s tou smíšenou jednou sítí pro obě pásma. Není nic proti ničemu na chvíli na routeru nastavit zvlášt 2,4 GHz a zvlášt 5 GHz. Zkusit donastavit Chromecast a pak eventuálně zase sjednotit obě pásma wifi na jednu. Buď to Chromecast pobere a nebo ne a bude nutno nechat pásma rozdělená. Případně se prodává LAN adaptér pro Chromecast. Tady ještě uvádějí, že by to mohlo souviset s vysílaným kanálem wifi. Opět by to chtělo eventuálně změnu v routeru. Upraveno 20. února uživatelem Technikus Citovat Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6 Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řešení xxxpedro Odesláno 20. února Autor Řešení Sdílet Odesláno 20. února (upraveno) ....tak jsem povolil 2,4GHz a chytlo se to ....pak jsem ji opět zakázal a zůstalo to funkční 😀 Díky za rady Upraveno 20. února uživatelem xxxpedro 1 1 Citovat - - - - HK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr K Odesláno 13. září Sdílet Odesláno 13. září Dobrý den, prosím vas, mám stejný problém, bohužel, vůbec této problematice a nastavení routeru z 2,4 na 5 G je pro mě velká neznáma. Můžete mi poradit ? Nebo mám volat technika od providera ? Citovat Start Super ALLinONE Vodafone Station WiFi 6 Havířov Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Technikus Odesláno 13. září Sdílet Odesláno 13. září (upraveno) Obávám se, že ani na lince Vodafone nebudou měnit uživatelská nastavení na routeru. Nebo jo? Nerozumí někdo z okolí routeru? Pohrát si s 2.4 GHz a 5 GHz. Jednotlivá pásma Chromecast hravě zvládne, sjednocenou wifi s oběma pásmy občas bojují leckterá zařízení, např i smart home. Upraveno 13. září uživatelem Technikus Citovat Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6 Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 14. září Sdílet Odesláno 14. září @Petr Kpokud se jedná o stejný problém, tak by mělo stačit jít v prohlížeči do administrace routeru přes webovou adresu 192.168.100.1 a tam upravit nastavení Wi-Fi. 1 Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.