Adolf.Shitler Odesláno 17. března Sdílet Odesláno 17. března (upraveno) https://www.techforum.cz/topic/61370-musí-se-pronajímat-modem/page/32/ Upraveno 17. března uživatelem Adolf.Shitler Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DiDiDi Odesláno 17. března Sdílet Odesláno 17. března (upraveno) Hmm, tam jsem se toho teda moc nedozvěděl (zajímá mě chipset/SoC/CPU atd.), ale našel jsem toto: https://www.lteforum.at/tags/technicolor-cga4336/ ARMv7 teda taky žádná sláva... Upraveno 17. března uživatelem DiDiDi Citovat 1000 Mb/s - Start Vodafone Station / TG3442DE Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r2d2 Odesláno 17. března Sdílet Odesláno 17. března Ten Broadcom chipset by měl být ale dobrý. Resp. asi všechno lepší jako Intel Puma 6 (a ta 7 taky není dokonalá) Citovat Premium - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DiDiDi Odesláno 17. března Sdílet Odesláno 17. března A ví se, co to přesně je? Tipuju toto: https://www.broadcom.com/products/broadband/cable/modems/bcm3390 ...ale z webu Broadcomu se člověk nedozví nic... OpenWrt má toto: bcm3390 1.5Ghz ARM (2x), 675Mhz MIPS (2x) (armv7-a/mips32) USB 2.0/3.0 wifi miniPCI DOCSIS 3.1 Citovat 1000 Mb/s - Start Vodafone Station / TG3442DE Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r2d2 Odesláno 17. března Sdílet Odesláno 17. března @DiDiDiPřesný model bohužel jsem též nikde nezjistil. Jediné, co vím je, že CGA4236 a CGA437A používají práve bcm3390. Předpokládám, že ale ano (ono není moc co jiného). Osobní zkušenost s tím modemem ale nemám, jen obecně - když jsem řešil problémy s Compalem (Puma 6) a jeho neskutečnými lag spiky, tak na zahraničních fórech byly Broadcom chipsety vždy celkem chváleny a doporučované jako náhrada za ty vadné modemy s Puma 6 (je to bohužel HW problém, který nejde vyřešit - FW update je jenom workaround). 1 Citovat Premium - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quadra2030 Odesláno 17. března Sdílet Odesláno 17. března (upraveno) Technicolor CGA4236 ma Broadcom 3390 SoC a Broadcom WiFi AC chipset.. jedina nevyhoda je menej odladeny/stabilny fw hlavne vo WiFi casti (aspon ten brandovany Vodafone DE, maju totiz dva typy Vodafone Station - Arris TG3442DE a Technicolor CGA4236, zakaznik dostane ten, co je prave na sklade).. a ano, netrpi problemami s latenciou ako Intel/Maxlinear Puma 6 a 7. Novsi fw uzivatel do svojho modemu nenahra/nedostane. S Broadcom 3390 SoC mam velmi dobre skusenosti dlhe roky - v nemeckej seti (Unitymedia/Vodafone West) a posledny rok aj v UPC SK. Upraveno 17. března uživatelem quadra2030 1 Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hanes03 Odesláno 4. dubna Sdílet Odesláno 4. dubna Zhodnocení výměny modemu: 1. Odezva (ping) se nezměnila. Stále od 16 - 25ms. 2. Zahřívaní se zdá být menší než u Compalu. Přičítám to většímu obalu a přední noze. 3. Spotřeba v bridge módu je o chlup lepší než u Compalu, ale budou to mA. Citovat Super Start Základní Vodafone Station WiFi 5 Šumperk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bnone Odesláno 5. dubna Sdílet Odesláno 5. dubna @hanes03Mohu se zeptat jaká přesně je ta skutečná spotřeba v bridge modu? 1 Citovat Super Super Základní Vodafone Station WiFi 5, CA modul OV Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hanes03 Odesláno 5. dubna Sdílet Odesláno 5. dubna Na měřící zásuvce mám Vodafone station a můj TP-link Archer AX10. Celková spotřeba je 25,5W tak počítám, že to bude kolem deseti wattů. Citovat Super Start Základní Vodafone Station WiFi 5 Šumperk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej1 Odesláno 5. dubna Sdílet Odesláno 5. dubna Teď jsem se díval a ukazuje to plusminus 11,7 W bez ohledu na zatížení (měřeno poměrně kvalitním Voltcraftem). Možná nepatrně méně než předchozí Compal, ale podstatně více než UBEE (modem). Citovat Super, Premium - - Vodafone Station WiFi 5, Compal CH7465 Zlín Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.