Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Nejde o žádný hack. Je to prostě nastavení chování ohledně ARP protokolu. Linux ve výchozím nastavení (arp_ignore=0) by měl bezproblémový přístup na web interface umožnit, jiné OS (popř. linuxová distra/routery, kde arp_ignore nastavili na jinou hodnotu) typicky ne.

Tohle téma (přístup na web interface VFS) se tu již objevilo Xkrát (a ještě asi mnohokrát objeví), části lidí to vždycky funguje a části ne, podle mě právě proto, že různá zařízení (routery) jsou v tomto nastavená různě.

Taky to může být o firewallu (nebo o fw a ARP zároveň), nemusí se líbit, když na WAN interface s IP z veřejného/internetového rozsahu přijde něco z 192.168.x.y...

Je to určitě o firmwaru, v principu modem nemusí uchovávat nacachovaný ARP záznam připojeného zařízení, aby to fungovalo, Compal a další modemy tenhle problém neměly. Ale oba moje VFS, co jsem měl (jeden odešel), se chovaly takhle.

• 1000 Mb/s
  • -
  • Start
  • Vodafone Station / TG3442DE
  • Brno

@pmalecekmožná nesouvisející hloupost - jak máš nstavena DNSka? Automaticky od providera, nebo natvrdo nějaká jiná? Zařízení routerem mám na DHCP ale DNS servery jiné, než od VF.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole

Jak souvisí s nedostupností modemu na IP adrese překlad?

jinak teda jen pro úplnost - nepoužívám dns od VF a na modem se dostanu

• Premium Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha 6

Tak je to tu. Mikrolagy netu. Dlouhe nacitani stranky. 

Ne 192.168.100.1 se bud nedostanu, nebo se podlouhych minutach nacte, ale nefunguje, pripadne po prihlaseni vyhodi error. Ani v administraci muj Vodafone nemuzu restart

Spoiler

Screenshot_20240802-123904_My_Vodafone.jpg

Spoiler

Screenshot_20240802-124003_Chrome.jpg

Spoiler

Screenshot_20240802-124440_Chrome.jpg

Spoiler

Screenshot_20240802-124453_Chrome.jpg

Spoiler

Screenshot_20240802-124546_My_Vodafone.jpg

• Super 500 Mb/s
  • -
  • -
  • Compal CH7465 černý
  • Ostrava - Zábřeh

Timeoutuje i připojení na 192.168.0.1? To je potom chyba někde doma a ne internetu.
Tohle mi občas Compal dělá také, že i pingy na vnitřní adresy timeoutujou a nebo jsou příliš dlouhé.

• Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...