Přejít na obsah

Modernizace sítě

Přejít na řešení Vyřešil Ondra - Vodafone,

Doporučené příspěvky

• po měsíci...

17.10.24 mi přišel e-mail také ohledně té "modernizace síťě" - od 21.10.24 do 25.10.24, výsledkem bylo, že můj tarif 1000/50 zmizel z nabídky Vodafone, ve dnech kolem této údržby sítě se nabízelo na mé adrese (Praha 4 Nusle) jen max 250/25 mbps, přitom před pár týdny to bylo klasicky max 1000/50, nyní 30.10.24 Vodafone nabízí max 500/50, tak nevím co si o té modernizaci mám myslet, kontaktoval jsem Centrum péče a oni mi jen napsali, že to tak je - 21.10.24 že vidí také max 250/25 na mé adrese, ale pro mě se nic nemění.

Mě spíše zajímá, proč je aktuálně na mé adrese max 500/50, když by logicky měl Vodafone vše časem zlepšovat a zrychlovat, nebo to má být opačně?

Asi už sem moc starej a tomuhle světu nerozumím ...

• -
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Praha 4 Nusle
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já a síť má nějakou kapacitu, v některých oblastech ke síť sdílená s TMCZ, pokud se síť vyčerpala , tak je opravdu možné, že je nabízena nizsi rychlost než máte teď. Jak psal Vodafone na Vas by vyčerpání kapacity nemělo mít vliv 

• Premium, Super DSL
  • Basic, Premium, Red Basic
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Standard, Zyxel VMG8623-T50B
  • Praha, Nová Ves
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, Vlasek napsal:

17.10.24 mi přišel e-mail také ohledně té "modernizace síťě" - od 21.10.24 do 25.10.24, výsledkem bylo, že můj tarif 1000/50 zmizel z nabídky Vodafone, ve dnech kolem této údržby sítě se nabízelo na mé adrese (Praha 4 Nusle) jen max 250/25 mbps, přitom před pár týdny to bylo klasicky max 1000/50, nyní 30.10.24 Vodafone nabízí max 500/50, tak nevím co si o té modernizaci mám myslet, kontaktoval jsem Centrum péče a oni mi jen napsali, že to tak je - 21.10.24 že vidí také max 250/25 na mé adrese, ale pro mě se nic nemění.

Mě spíše zajímá, proč je aktuálně na mé adrese max 500/50, když by logicky měl Vodafone vše časem zlepšovat a zrychlovat, nebo to má být opačně?

Asi už sem moc starej a tomuhle světu nerozumím ...

Mám stejnou zkušenost. Nicméně v průběhu času po modernizaci se náhle v nabídce objevil tarif 1000/100. Usuzuji tedy, že avizovaná modernizace je jen začátek delšího procesu navýšení kapacity sítě.

• Super
  • Start
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Šumperk
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři

@VlasekTa modernizace má 4 fáze. Průzkum/mapování/příprava, výměnu prvků, dodělávky, a nakonec spuštění OFDMA a druhého OFDM kanálu. U Vás probíhala teprve ta první fáze. Takže k navýšení kapacity je ještě dlouhá cesta. Jinak obecně, síť má nějakou kapacitu a Vodafone si hlídá vytížení, aby jí neprodala víc, než v daném místě má, tedy aby všichni dostali to, za co si platí. Proto v některých lokalitách nejsou dostupné ty nejrychlejší tarify. Kromě modernizace v těchto případech probíhá i dělení sítě na menší segmenty. U Vás konkrétně není problém s kapacitou v downloadu, ale spíše v uploadu. Na stejném uzlu jsem několik let bydlel 🙂 

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři

@SparrowPokud už u svého čísla neomezená data používáte, tento balíček si zapnout nemůžete. Svá neomezená data však bez obav můžete využít jako "záložní připojení"

https://www.vodafone.cz/pece/internet-data/internet-v-pocitaci/free-data-day/

Upraveno uživatelem kautskym
  • Premium, Super DSL
  • ALLinONE
  • Praha, Nová Ves
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři

tak tam by to určitě jít mělo 🙂 

@Sparrowtaké záleží jká data si chcete zapnout: Využít také můžete přímý odkaz pro neomezená data na 24 hodin nebo neomezená data na 7 dní

• Premium, Super DSL
  • ALLinONE
  • Praha, Nová Ves
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...