Vulva Odesláno 22. června Sdílet Odesláno 22. června (upraveno) No právě u Vodafone je dvou-faktor snad nejdůležitější vůbec. Kdo zná jméno/heslo, může si hned vystavit eSIM kartu a ukrást cokoliv dál, emailový účet, Facebook, Google účet, atd., vlastně se i snadněji dostat do banky, protože většína dalších dvou-faktorů je chráněna přes telefon a SMS. Už aby to bylo 🙂 Ještě nedávno tam byl navíc jen nějaký primitivní PIN, to byla bezpečnostní hrůza. Upraveno 22. června uživatelem Vulva 1 1 Citovat Premium Profi Premium 5G Základní Vodafone Station WiFi 6, CA modul localhost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivo2003 Odesláno 22. června Sdílet Odesláno 22. června 2FA může být jištěno jen kritické operace jako vydání esim. Pro zjištění poslední faktury 2FA nemá moc smysl a útočník stejně může 2FA překonat i tak. 2 Citovat Start - Základní Compal CH7465 Opava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sparrow Odesláno 22. června Sdílet Odesláno 22. června (upraveno) @Vulva No nevím, já mám ověřování přes mobil a 6ti PIN mám pořád, a nikdo mne ještě "nevykradl" A dokonce mne pořád internetová samoška otravuje, že mám slabé heslo ať ho změním. A to mám od té doby co to vymysleli, jsem tam od Oskara 🙂 Upraveno 22. června uživatelem Sparrow 1 Citovat Super Red Basic Základní Compal CH7465, CA modul Praha 10 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thornung Odesláno 22. června Sdílet Odesláno 22. června (upraveno) před 3 hodinami, kautskym napsal: @thornung tak hodně lidí tu řešilo, že si třeba nekoupili netflix a že ho mají naúčtovaný, a na daný portál (objednávka netflixu) má stejné údaje jako do můj vodadone. To samé m-platby. navíc na odkazu výše po prokliknutí je věta: Na nový způsob přihlášení přejdou všichni zákazníci Vodafonu při novém přihlášení do Můj Vodafone. To je ale prece presne co pisu, ze na zmeny ohledne sluzeb ma ten dvoufaktor klidne byt. Obzvlast kdyz jde vygenerovat eSIM, ktera, podle vaseho popisu, ihned nahrazuje predchozi zpusob pripojeni mobilniho telefonu. V tom mate pravdu, tohle by byla hodne velka bezpecnostni dira. Ale proc to proboha cpat ke kazdemu prihlaseni, misto relativne rychleho zaplaceni faktury, ktere stejne provadim pres QR kod, a tim padem nemenim nic ve sluzbach, je z meho pohledu 2fa uplne zbytecny. Ale jak to tak byva, kdyz se manazer rozhodne ostatni at se poser.. Upraveno 22. června uživatelem thornung 3 Citovat 500 Mb/s - Komfort VTV Set-Top-Box 2G_A, COMPAL CH7465LG Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Technikus Odesláno 22. června Sdílet Odesláno 22. června Nemělo by to snad chtít pokaždé, ale realita to ukáže... 1 Citovat Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6 Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivo2003 Odesláno 22. června Sdílet Odesláno 22. června Při aktivaci esim to téměř jistě chce ověření přes SMS. To by si žádný operátor nedovolil to umožnit jen na základě jména a hesla. Citovat Start - Základní Compal CH7465 Opava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r2d2 Odesláno 22. června Sdílet Odesláno 22. června Proboha proč někdo ještě zavádí SMS 2FA jako jedinou možnost - když už je tento způsob 2FA dávno považovaný za překonaný a méně bezpečný (a existují bezpečnější alternativy)... 2 Citovat Premium - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CableG Odesláno 23. června Sdílet Odesláno 23. června @r2d2 Tak na tom mě nic nepřekvapuje, Vodafone je nejvíc retro operátor u nás, u nich se zastavil čas tak před deseti lety. Citovat Premium Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Premium, CA modul Praha 6 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Centrum péče Ondra - Vodafone Odesláno 24. června Centrum péče Sdílet Odesláno 24. června Pěkný den všem, posílám informace k dotazům: @Ivo2003 Půjde o povinné nastavení pro všechny zákazníky. @Ivo MašekO takové módní vlně jsem tedy zatím neslyšel, nicméně jde tu o to, že v dnešní době máte na své telefonní číslo navázaných mnoho dalších služeb, takže zabezpečení informací a údajů o telefonním čísle je naprosto klíčové. Proto jsme se rozhodli pro nasazení ještě vyšší míry zabezpečení, abychom některým typům podvodů předešli nebo jejich riziko ještě více omezili. Stačí se podívat na stránku, kde informujeme o největších vlnách různých podvodů, málo jich není... @r2d2Ze začátku opravdu půjdou jen SMSky, ale později přidáme i další možnost. 1 Citovat Super Fibre Premium 5G ALLinONE Set-top box Premium Pardubice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivo2003 Odesláno 24. června Sdílet Odesláno 24. června Kdyby alespoň šlo nastavit fakturu zasílat e-mailem, ať pro prohlédnutí faktury není třeba podstupovat tyto peripetie s přihlášením. Možná to jde, ale zatím jsem tu možnost nenašel. Celý Můj Vodafone není zrovna přehledný a přehlednější byla snad i Oskarova samoobsluha v roce 2000. Citovat Start - Základní Compal CH7465 Opava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.