Ivo2003 Odesláno 30. června Sdílet Odesláno 30. června Při nevypínání má pc pořád stejnou teplotu a není namáhané změnou teploty kdy dochází k teplotní roztažnosti a taky není vystaveno proudovému rázu. Však taky většina elektroniky přestane fungovat tak, že nejde zapnout. Málokdy odejde za provozu. MTBF sice uvádí pěkné hodnoty, ale v praxi to často neodpovídá realitě. 2 Citovat Start - Základní Compal CH7465 Opava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r2d2 Odesláno 30. června Sdílet Odesláno 30. června Ano,to je přesně ta urban legend, která se objevuje různě po fórech už desetiletí a ke které nikdo není schopen dodat žádná tvrdá data (pokud nějaká máte, sem s nimi, rád se na ně podívám 🙂 ). Ale jak říkám, ono je to reálně úplně jedno u moderního HW (největší škodu udělá v důsledku přehřívání - zejména kondenzátory likviduje velmi spolehlivě) Citovat Premium - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kiklopp Odesláno 1. července Sdílet Odesláno 1. července @Sparrow Právě, že vůbec ho nemám nikde uzavřený a nikdy jsem neměl. Bydlíme sice v bytovce, ale ať už to je zateplením nebo situováním domu, tak máme doma docela příjemně. Když otevřeme okna a udělá se průvan, tak pocitově tam je ještě lepe a to i v těchto teplech. A modem je v obývacím pokoji, na komodě, nejde na něj sluníčko, není u žádného zdroje tepla. A ještě jedna věc....souvislost to s tou závadou dle technika nemá, ale jen pro dokresleni situace a protože jsem se o tom zapomněl zmínit v tom prvním příspěvku, kromě umístění, že ten problém začal potom, co byl modem celý den vypnutý a odpojen ze zasuvky. Dělali nám na patře nějaké stavební práce a na cca hodinu plánovali vypnout v celém domě elektřinu a jelikož jsem neměl být v tu dobu doma, tak jsem modem ráno při odjezdu do práce vypnul a odpojil že zasuvky a večer po návratu zpět zase zapnul. A poté začali ty problémy. Veškerá ostatní elektronika je ok. Citovat Premium Super - Vodafone Station WiFi 5 Jablonec nad Nisou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JK790 Odesláno 24. července Sdílet Odesláno 24. července Dobrý den mám Compal 3.0 P a řeším to samé,modem je postaven na komodě ,není zavřený a v létě neustálé zpomalování wi-fi a přehřívání modemu,někdy vžýpadek totální a pomůže jen restart. Co s tím dělat? Uvažuji že si koupúím vlatní router ,protože celý byt jede bezdrátově a to se fakt nedá už.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pmalecek Odesláno 24. července Sdílet Odesláno 24. července @JK790tak vlastním routerem nic nepokazíte. Jednou nastavíte a pak můžete používat i v případě změny poskytovatele. Modem hodíte do režimu bridge a vše si řešíte na routeru 🙂 1 Citovat - Super - - Plzeň Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 24. července Sdílet Odesláno 24. července @JK790může být i vadný modem, já mám černý Compal umístěný v podkrovní místnosti kde teď v letních horkých dnech bývá i 31 stupňů a s modemem problémy nejsou, mám ho v režimu router. Důležité je aby okolo něho byl dostatečný prostor a byla zajištěná cirkulace vzduchu. 1 Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 24. července Sdílet Odesláno 24. července před 7 hodinami, JK790 napsal: Dobrý den mám Compal 3.0 P a řeším to samé,modem je postaven na komodě ,není zavřený a v létě neustálé zpomalování wi-fi a přehřívání modemu,někdy vžýpadek totální a pomůže jen restart. Co s tím dělat? Uvažuji že si koupúím vlatní router ,protože celý byt jede bezdrátově a to se fakt nedá už.... Zavolat a nechat si vyměnit za Arris 😉 1 Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.