Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsících...

Inspirován některými zdejšími členy jsem provedl upgrade interní LAN na 2.5Gb výměnou jednoho 8portového switche  jednoduchého TPlink za manageovatelný 8x2,5Gb+1x10Gb switch z Aliexpresu, druhý za 1400Kč je už také na cestě, tam kde nebyly rychlé síťovky, přišly USB dongly 2.5Gb taky z Alíka za 250Kč. Konečně rychlost kopírování po síti dosahuje skoro rychlosti mých plotnových disků až 290MB/s.🙂

A ta výměna switche způsobila to, že problém s malou rychlostí Speedtestu i Nettestu je vyřešen. Něco se tím někde asi vyresetovalo nebo si ta interní síťovka 2,5Gb v pc či její driver lépe rozumí s rychlejším switchem, já nevím, ale už po zapnutí nového switche bez čehokoli jiného to jede všude na všechny servery ST i NT plnou rychlostí. Žádná nová síťovka, nic takového. Dokonce jsem ten počítač ani nerestartoval. 

Předtím ta interní 2.5Gb síťovka v NUC byla vždy píchnutá do něčeho s 1Gb (switch, router, VF station) a nikdy to tak dobře nejelo.

Nechápu, ale jsem spokojen. Upgrade vyřešil 2 mouchy jednou ranou.

Třeba to někdy někomu pomůže.

• Super
  • Super
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5, CA modul
  • OV

@r2d2 Na Alíku jich je...

První je Keeplink KP-9000-9XHML-X   8+1SFP+ port se slevami black friday a kupony a coiny za 1470 Kč, dorazil přesně za 10 dní po objednání.

Ten druhý jsem zkusil Horaco SWGTW218AS   taky 8+1SFP+ se slevami za 1330 Kč, ten dorazí příští týden.

Oba mají stejnou specifikaci, možná i stejný firmware, protože někteří si nový firmware Horaco natáhli i do toho Keeplinku. Žádný není PoE, nepotřebuji to. PoE jsou o pár stovek dražší a mají větší spotřebu.

Šel jsem po ceně a z jejich "oficiálního" obchodu. Za české ceny bych do toho upgrade nešel. Takže 2 switche + 2 usb síťovky celkem 3300Kč.  Kabely zůstaly stejné.

Ten Keeplink má spotřebu idle 2.3W, každý aktivní port +0.7W.  SFP+ jsem nezkoušel,  ale možná si za 700Kč pro frajeřinu koupím 15m AOC optický kabel pro jejich vzájemné propojení. Logický smysl to samozřejmě nemá, měď mám stejně už dávno nataženou, ale tak pro srandu...kdo má po bytě nataženou 10Gb optiku 😉

Upraveno uživatelem bnone
  • Super
  • Super
  • Základní
  • OV

@r2d2 Je studený, při spotřebě max nižších jednotek wattů to nehřeje vůbec. Přehřívání se týká kabelových RJ45 SFP+ modulů (v názvu copper), ty samotné hřejí, switche ne. Ty se ohřívají jen sekundárně od těch modulů, jsou uzavřeny v té zásuvce zcela vpravo, jsou malé a bez větrání.

Proto taky uvažuji o té optice, tyhle optické moduly/kabely tak nehřejí, pokud vůbec. 

• Super
  • Super
  • Základní
  • OV

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...