Přejít na obsah

HDCP

Martin77

Doporučené příspěvky

Neni uz na case tu koninu s HDCP zrusit, nechapu proc bych nemel mit kvuli monitoru moznost sledovat TV na PC, kdyz to muzu sledovat na mobilu.

To je vylozene vydirani, kdyz vas nekdo nuti vyhazovat starsi monitory nebo si kupovat drazsi grafickou kartu s vystupy, ktere to podporuji, a to jeste nevite, zda vam to novy monitor umozni.

To je tak tezky to zalicencovat jinak?

Mam fungujici HW hodit do popelnice a kupovat novy? Moc ekologicke a levne pro zakaznika. Neni k tomu zadny duvod takto nektere zakazniky omezovat.

• -
  • -
  • -
  • Compal CH7465
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tady https://www.vodafone.cz/pece/televize/vodafone-tv/televize-prohlizec/ se píše, že vtv nefunguje jenom na analogovejch monitorech, to neni starší monitor, ale pravěkej monitor 🤔 snad jenom v případě připojení víc monitorů najednou je potřeba hdmi, jak se píše tady https://www.vodafone.cz/pece/reseni-technickych-problemu/potize-vodafonetv/reseni-potizi-televize-prohlizec/ 🤔

a nikdo tě přece nenutí ten pravěkej monitor vyhazovat, můžeš ho zkusit výhodně prodat do nějakýho počítačovýho muzea a za něj si koupit obyčejnej 4K monitor 😮 třeba v národním technickym muzeu měli minulej rok nějakou akci https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/praha-narodni-technicke-muzeum-stare-spotrebice-zajimavosti-cennosti.html, ale zeptat se můžeš kdykoliv kdekoliv 🤔

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři

U monitoru z roku 2009 VTV také nefunguje a hlásí to chybu o číslo větší než je klasická chyba HDCP.
Přitom monitor HDCP podporuje (ale možná starou verzi) a nebo se VTV nelíbí poměr stran monitoru 5:4?

• Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava
Odkaz ke komentáři

Hlavní demence je ale ta, že pokud mám v PC na výstupu grafické karty připojený jak monitor (DP), tak televizor (HDMI) a chci sledovat VF TV, tak musím mít obě zařízení zapnutá a sledovat na obou. Jak jedno vypnu, tak okamžitě chyba a konec. Nebo v ovládacích panelech je nutnost jedno ze zařízení odpojit. To je úplně neskutečný opruz, a proto taky VF TV prakticky nepoužívám a raději si v PC pustím Skylink Live, kde všechno funguje v pohodě.
  • Souhlasím 4
  • To se mi líbí 1
  • Smutný 1
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři

Já mám Monitor s Grafikou (GForce 1050) v PC propojen kabelem DVI-HDMI a TV a také Onkyo kabely HDMI. Před rokem mi Vodafone TV nešlo spustit z Google prohlížeče pomocí tzv Promítání na TV, nyní už to jde až na občasný náznak "točícího kolečka" (nemohu ale celkově posoudit, protože tento způsob prakticky nepoužívám). Jenom poznámku Promítání uložených videí z PC na TV se zvukem (vícekanálovým) v repro připojených k Onkyo, vyžaduje velice složitý postup aktivace takového systému přehrávání.

• Super
  • -
  • Základní, Family, Sport
  • Compal CH7465, Vodafone TV Standard, CA modul
  • Praha 10
Odkaz ke komentáři

2tomus: Jo, ale z vlastní zkušenosti, je zase opruz s těma emulátorama. Už bych to ani nezkoušel.

2slamb: Imo zbytečně agresívní odpověď na  položený dotaz... Takovou bych čekal od jiných, od tebe ne. Mmch, moje EIZO nebylo analogové, Má HDCP, v muzeu by ho ještě určitě nechtěli a pokud jde o VTV tak stejně prd.

• -
  • -
  • Komplet
  • Takový bílý, nastojato
  • Praha Žižkov
Odkaz ke komentáři

@Medvědjako v čem agresivní? 🤔 pokud mám historickej monitor, pravděpodobně teda analogovej, tak je přece nějaká šance, že by z něj mohlo něco kápnout 🤔

o digitální asi zájem ještě nebude a i když ten tvůj hdcp podporuje, tak tam nejspíš bude chyba jiná s nějakym jinym kódem 😮

• Souhlasím 1
  • Nesouhlasím 1
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři

Tak jako je mi celkem tahle diskuze ukradená, ale mám rád pořádek. Odkazoval jsi, že VTV nefunguje jen na analogových monitorech. Není tomu tak, viz můj příspěvek výše.
A obecně - autor vlákna nadhodil otázku ohledně HDCP, jestli by to nebylo řešitelné jinak, když jinde to jinak evidentně vyřešili. A dostalo se m u odpovědi, že má svůj analogový (?) monitor prodat do muzea. Já nevím...

• -
  • -
  • Komplet
  • Takový bílý, nastojato
  • Praha Žižkov
Odkaz ke komentáři

co na tom nevíš? 🤔 píše, že nemá výstupy, který hdcp podporujou, v tom případě to bude analogovej monitor 🤔 a co bude podle tebe rychlejší - střelit za pár peněz monitor do muzea, nebo čekat a doufat, jestli někdo z vývojářů nevymyslí, jak to řešit jinak, když vtv má řadu jinejch problémů? 🤔

a jak sem psal - pokud ti vtv nefunguje na monitoru s hdcp, tak tam nejspíš bude nějakej jinej problém než samotný hdcp🤔

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...