Odesláno 15. září 2024 15. zář Dobrý den. Vlastním modem Technicolor 7200 který jsem si kdysi dávno koupil od UPC. Momentálně mám tarif od Vodafone 250 / 25 za 299,- Kč Potřebuji občas nastavit WiFi (sílu signálu) v modemu. To problém není, ale jen tehdy, pokud se tam dostanu. Jde o to že po zadání IP se do modemu dostanu na úvodní stránku ale pak už se nikam dál nedostanu, jelikož obdržím hlášku Tento web není dostupný: http://192.168.0.1/cSTxrcMt7/wireless/radio.asp Abych se tam dostal tak musím resetovat modem zadním mikrospínačem a promazat Chrome od historie a cookies. Pak rychle v konfiguraci modemu na požadovanou stránku Bezdrát, překonfigurovat a to je asi tak vše co mohu udělat, jelikož na další stránky se většinou už zase nedostanu. Proto se ptám - existuje řešení jak zpřístupnit celé MENU modemu bez nutnosti popsaného postupu? Díky. Basic Red Maxi Základní - Teplice
Odesláno 15. září 2024 15. zář Udělej tovární nastavení a konfiguraci na čisto. Jinak upřímně nechápu jakou sílu signálu tam chceš nastavovat - nastavit na 100% a nechat být. Maximálně tak nakonfigurovat kanál rádia čas od času... Kabel 300 Mb/s - - TC7200 Ostrava
Odesláno 15. září 2024 15. zář Autor Tovární nastavení, tedy přes MENU Obnovit továtní nastavení je myslím to samé jako reset zadním mikrospínačem který se přidrží min 5 sekund. To právě dělám. Sílu signálu nastavuji na max. jen když tu mám na víkend drobotinu - tedy nějaké z vnoučat. Ti jedou na mobilech a tabletech v podstatě nepřetržitě. Pokud tu nejsou mám nastaveno na bezdrát méně, jelikož ho nepotřebuji po celém bytě. Důvod je jen jeden - spotřeba. Asi slabý argument, ale šetří to určitě modem. Tolik se nehřeje. 18W docela topí. Modem tedy šetřím aby vydržel co nejdéle. Je můj a pokud umře tak už budu muset požádat o modem VF a budu platit pronájem. Vlastní mi už zaručeně nepřipojí (myslím DOCSIS 3.0 za 3 stovky) Vím že se tomu stejně nevyhnu, ale zatím to funguje tak jak to je. Basic Red Maxi Základní - Teplice
Odesláno 15. září 2024 15. zář Ano reset spínačem jde taky a pokud nepomohl, tak bych se smířil s tím, že modem už jede z posledního... Mě teda funguje normálně, ale mám stejně pronájem. Navíc s vysokou pravděpodobností je hned po CISCU, co se tady řešilo, na řadě s výměnou, tipoval bych nejpozději poté co dokončí modernizaci docsisu v celé síti. 18W je, pokud se nemýlím, výkon adaptéru, reálná spotřeba je okolo 9W. Úspora tedy bude opravdu minimální. Tak držím palce, ať vydrží co nejdéle. Kabel 300 Mb/s - - TC7200 Ostrava
Odesláno 15. září 2024 15. zář Zkoušel jsi to někdy měřit wattmetrem jaký je rozdíl mezi maximálním a minimálním výkonem Wi-Fi ? Podle mě to musí být zanedbatelná hodnota, která na životnost modemu nebude mít žádný vliv, jestli chceš opravdu pošetřit modem tak by bylo lepší ho přepnout do režimu bridge a za něj připojit nějaký vlastní router, protože největší vliv na zahřívání modemu který můžeš regulovat, bude mít právě to routování. Stejně ale počítej s tím, že Vodafone bude mít snahu ti ten modem vyměnit a bude to určitě dřív než se modem pokazí. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 20. září 2024 20. zář Autor Ahoj. Wattmetrem jsem spotřebu neměřil. Ale řešil jsem s Vodafonem tu výměnu. Nakonec dostanu ten VS s pronájmem 70,- Kč, ale cenu za internet mi to nezvýší. Teď platím 299,- Kč za internet a modem mám svůj a za pár dní budu platit 70,- Kč za pronájem VS s za internet 224,- Kč. A mám to zase na pár let vyřešený. A modem ani nemusím šetřit. Basic Red Maxi Základní - Teplice
Odesláno 20. září 2024 20. zář @KEMA"A modem ani nemusím šetřit" Jak se setri modem? Edit: Uz jsem to docetl cely 🙂 @tomusVlastni router - to je dalsi zarizeni na elektriku a to uz by ho totalne financne zruinovalo. Upraveno 20. září 2024 20. zář uživatelem homberg Kabel 500 Mb/s - Komfort 2x CA modul, Compal black Praha
Odesláno 25. září 2024 25. zář Autor Řešení Vyřešeno - konfigurace nefunguje na IP adrese 192.168.0.1 - zde se sice mohu zalogovat a otevře se mi první stránka MENU - STAV ale to je vše. Dříve se na této IP dal modem konfigurovat. Pokud zadám 192.168.100.1 tak se dostanu do menu modemu a mohu opět vše nastavovat jako dříve. Moc tomu nerozumím proč to tak je, ale funguje to. Přitom místní síť mám 192.168.0-255. Basic Red Maxi Základní - Teplice
Odesláno 25. září 2024 25. zář Výkon Wifi je max 0.2 Wattů. Takže rozdíl mezi vypnutou wifi a max výkonem bude max 0.2 Wattů. Wattmetr nepozná rozdíl když je běžný tplink router v idle a nebo tahá přes wifi 100 mbps. Start - Základní Compal CH7465 Opava
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.