Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Dobrý den.

Vlastním modem Technicolor 7200 který jsem si kdysi dávno koupil od UPC.
Momentálně mám tarif od Vodafone 250 / 25 za 299,- Kč 

Potřebuji občas nastavit WiFi (sílu signálu) v modemu. To problém není, ale jen tehdy, pokud se tam dostanu.

Jde o to že po zadání IP se do modemu dostanu na úvodní stránku ale pak už se nikam dál nedostanu, jelikož obdržím hlášku Tento web není dostupný:
http://192.168.0.1/cSTxrcMt7/wireless/radio.asp

Abych se tam dostal tak musím resetovat modem zadním mikrospínačem a promazat Chrome od historie a cookies.
Pak rychle v konfiguraci modemu na požadovanou stránku Bezdrát, překonfigurovat a to je asi tak vše co mohu udělat, jelikož na další stránky se většinou už zase nedostanu.

Proto se ptám - existuje řešení jak zpřístupnit celé MENU modemu bez nutnosti popsaného postupu?

Díky.

• Basic
  • Red Maxi
  • Základní
  • -
  • Teplice

Vyřešil KEMA

Přejít na řešení
Odesláno

Udělej tovární nastavení a konfiguraci na čisto. 

Jinak upřímně nechápu jakou sílu signálu tam chceš nastavovat - nastavit na 100% a nechat být. Maximálně tak nakonfigurovat kanál rádia čas od času...

• Kabel 300 Mb/s
  • -
  • -
  • TC7200
  • Ostrava
Odesláno
  • Autor

Tovární nastavení, tedy přes MENU Obnovit továtní nastavení je myslím to samé jako reset zadním mikrospínačem který se přidrží min 5 sekund.
To právě dělám.
Sílu signálu nastavuji na max. jen když tu mám na víkend drobotinu - tedy nějaké z vnoučat. Ti jedou na mobilech a tabletech v podstatě nepřetržitě.
Pokud tu nejsou mám nastaveno na bezdrát méně, jelikož ho nepotřebuji po celém bytě. Důvod je jen jeden - spotřeba. Asi slabý argument, ale šetří to určitě modem. Tolik se nehřeje.
18W docela topí. Modem tedy šetřím aby vydržel co nejdéle. Je můj a pokud umře tak už budu muset požádat o modem VF a budu platit pronájem. Vlastní mi už zaručeně nepřipojí (myslím DOCSIS 3.0 za 3 stovky)
Vím že se tomu stejně nevyhnu, ale zatím to funguje tak jak to je.

• Basic
  • Red Maxi
  • Základní
  • -
  • Teplice
Odesláno

Ano reset spínačem jde taky a pokud nepomohl, tak bych se smířil s tím, že modem už jede z posledního... Mě teda funguje normálně, ale mám stejně pronájem.
Navíc s vysokou pravděpodobností je hned po CISCU, co se tady řešilo, na řadě s výměnou, tipoval bych nejpozději poté co dokončí modernizaci docsisu v celé síti.

18W je, pokud se nemýlím, výkon adaptéru, reálná spotřeba je okolo 9W. Úspora tedy bude opravdu minimální. Tak držím palce, ať vydrží co nejdéle.

• Kabel 300 Mb/s
  • -
  • -
  • TC7200
  • Ostrava
Odesláno

Zkoušel jsi to někdy měřit wattmetrem jaký je rozdíl mezi maximálním a minimálním výkonem Wi-Fi ?

Podle mě to musí být zanedbatelná hodnota, která na životnost modemu nebude mít žádný vliv, jestli chceš opravdu pošetřit modem tak by bylo lepší ho přepnout do režimu bridge a za něj připojit nějaký vlastní router, protože největší vliv na zahřívání modemu který můžeš regulovat, bude mít právě to routování.

Stejně ale počítej s tím, že Vodafone bude mít snahu ti ten modem vyměnit a bude to určitě dřív než se modem pokazí.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno
  • Autor

Ahoj.

Wattmetrem jsem spotřebu neměřil.

Ale řešil jsem s Vodafonem tu výměnu.

Nakonec dostanu ten VS s pronájmem 70,- Kč, ale cenu za internet mi to nezvýší.

Teď platím 299,- Kč za internet a modem mám svůj a za pár dní budu platit 70,- Kč za pronájem VS s za internet 224,- Kč.

A mám to zase na pár let vyřešený.

A modem ani nemusím šetřit.

• Basic
  • Red Maxi
  • Základní
  • -
  • Teplice
Odesláno

@KEMA"A modem ani nemusím šetřit" Jak se setri modem?

Edit: Uz jsem to docetl cely 🙂

@tomusVlastni router - to je dalsi zarizeni na elektriku a to uz by ho totalne financne zruinovalo.

Upraveno uživatelem homberg

• Kabel 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • 2x CA modul, Compal black
  • Praha
Odesláno
  • Autor
  • Řešení

Vyřešeno - konfigurace nefunguje na IP adrese 192.168.0.1 - zde se sice mohu zalogovat a otevře se mi první stránka MENU - STAV ale to je vše.
Dříve se na této IP dal modem konfigurovat.

Pokud zadám 192.168.100.1 tak se dostanu do menu modemu a mohu opět vše nastavovat jako dříve.
Moc tomu nerozumím proč to tak je, ale funguje to.

Přitom místní síť mám 192.168.0-255.

• Basic
  • Red Maxi
  • Základní
  • -
  • Teplice
Odesláno

Výkon  Wifi je max 0.2 Wattů.  Takže  rozdíl  mezi  vypnutou  wifi a max výkonem  bude  max 0.2 Wattů.

Wattmetr nepozná  rozdíl  když  je běžný  tplink  router v idle  a nebo tahá  přes  wifi  100 mbps.

• Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague