Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Dobrý den, doma máme Kabelový modem EURO DOCSIS® 3.1 WIFI EMTA od Vodafone v pronájmu.

V posledním týdny v ranních a večerních hodinách se vypne nejdříve WI-FI a poté taky připojení po Internetu do PC.

Když vyzkouším se dostat na IP adresu modemu hned po výpadku, tak se na něj nedostanu.

V poslední době taky zaznamenáno delší načítání videí a také občasné povyskočení pingu.

Jedná se na problém ze strany Vodafonu nebo si mám zažádat o výměnu modemu?

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • Ústí nad Labem
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/63062-probl%C3%A9m-s-vypad%C3%A1v%C3%A1n%C3%ADm-internetu/
Sdílet na ostatní stránky

Může tam být u vás nějaký problém se signálem, například nějaké rušení kvůli kterému dochází k výpadku nebo snížení rychlosti internetu, bylo by asi nejlepší zavolat na Vodafone, aby se vám na to mrkli přes vzdálenou diagnostiku.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest

@tomusJe to možné, chci tam zkusit zavolat, ale je mi fakt zvláštní, že se tenhle výpadek děje jen ráno a večer.

Ještě dodám, tak 2h zpět jsem byl na teamspeaku a tam jsem měl ping 60-70ms a na tom stejném serveru momentálně mám 12ms.

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • Ústí nad Labem
  • Speedtest

No to právě zas tak zvláštní není, to bývá docela obvyklé že se rušení objevuje v nějakých pravidelných intervalech, třeba když je nějaký váš soused doma a něco si tam pustí a vám to začne rušit internet.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
  • Speedtest

I to pevné připojení po koaxiálním kabelu používá široké pásmo frekvencí které je možné rušit, například 5G vysílače dokážou část tohoto pásma hezky rušit.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
  • Speedtest

Tak já v Plzni pozoruji večer pravidelně cca kolem 21:30 vypadnutí internetu a cca za 2-3 minuty opět naskočí. Syn říkal , že přes den mu taky vypadává spojení , když hraje na PS5. Vše přes LAN kabely. Ale i na telefonu mi zmizí wifi a pak naskočí. Nějak začíná být problematické i to málo , co ještě fungovalo. Naštěstí uř dotáhl T-mobil optiku do vchodu , až to zapojí tak budu hodně přemýšlet o převodu všech služeb. Jediný čeho mne bude líto budou mé moduly v TV a že přijdu o DVB-C.

• 1000 Mb/s
  • Jiná služba
  • Klasik
  • V.Station 3.1, 2xCA modul
  • Plzeň - Skvrňany

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...