Přejít na obsah

Připojení SMART TV přes kabel k Vodafone station

Faj

Doporučené příspěvky

Neřešil jste někdo stejný problém ? Předem díky za rady.

Léta jsem používal bez jakýchkoliv problémů připojení smart TV Samsung (stáří cca 4 roky) přes kabel z  routeru TP-Link zapojeným za Cisco 3208, které ale už není  podporováno.

Od čtvrtka mám nový modem Vodafone station a internetové připojení TV přes kabel z některého LAN výstupu modemu nefunguje.. 

Nefunguje varianta nastavení sítě v TV vše automaticky přes DHCP ani ruční nastavení IP, GW a DNS v TV,  tady zkoušena ještě subvarianta vypnutí DHCP v modemu nebo snížení rozsahu přidělovaného DHCP modemu,  IP TV samozřejmě nastavena mimo rozsah DHCP,  GW 192.168.0.1, DNS = GW nebo 8.8.4.4 atd..,

Nic nefunguje, TV vždy ohlásí že provádí připojení k síti ale to vždy skončí chybou, Se stejnými statickými hodnotami nastavení síťového adaptéru zkoušeného v TV přitom PC bez problémů funguje.  

Zkoušel jsem ještě přepnout modem do režimu bridge a použít k připojení TV vlastní router, to také nefunguje, podle informací odjinud to ale údajně vyžaduje změnit u  Vodafone IPV6  na IPV4.

• Start
  • -
  • -
  • Compal CH7465
  • Uherské Hradiště
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se mi nějak nezdá, proč by televizor vyžadoval IPv4 veřejnou adresu ?

Kdyby to tak bylo tak by si tady na tom muselo stěžovat velké množství uživatelů, ale zatím si nikdo nestěžoval.

Dostane televizor přes DHCP přidělenou nějakou IP adresu?

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři

Při výměně modemu nedochází ke změně z/na DS-Lite. Nový modem má tedy to, co měl ten předchozí. Jelikož je v modemu možnost přepnout do Bridge, má modem IPv4 only.

Po přihlášení do administrace modemu, vidí modem tu TV?

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...