Odesláno 25. října 2024 v 10:2225. říj 2024 Dobry den, Chcem sa spytat na implementaciu IPv6. Zaprve neviem, ci dnesne datum (25.10.) je globalne, alebo bolo urcene pre moju adresu. Viem len tolko, ze bolo odlozene z minuleho tyzdna. Mam modem v bridge mode. Stale ale nedostavam IPv6, len staticku IPv4, ktoru mam objednanu (ako OSVC zdarma). A k tomu mam otazky: Kedy to zacne fungovat? Bude to fungovat v bridge mode? Predpokladam, ze sa mi nastavi jedna staticka IPv6 a k nej smerovany rozsah /56. (Viem ako to preroutovat po /64 subnetoch, ked uz mam predosly hop na interface routera). Ako sa dozviem, aky mam ten /56 rozsah? Dakujem. Premium Profi - - Vodafone Station Praha 6
Odesláno 25. října 2024 v 11:4025. říj 2024 Já vím, že ze stránek jim zmizela podpora IPV6 DS-Lite. Ve středu to tam ještě bylo uvedeno u pevného internetu. Teď už tam je jen taková informace. Protokol IPv6 podporujeme v celé mobilní síti a téměř celé pevné síti. Pokud to je možné, vaše zařízení dostane přidělenou IPv6 adresu. V naší síti používáme dual-stack režim, který umožňuje současné používání dvou verzí IP protokolu – IPv4 a IPv6. To znamená, že vaše zařízení může obdržet obě adresy najednou. Tento režim zajišťuje kompatibilitu a plynulé fungování připojení, i když některá zařízení nebo sítě podporují pouze jednu z verzí IP protokolu. Já taky ještě IPV6 nemám. https://www.vodafone.cz/pece/internet-data/internet-v-pocitaci/internet-ipv6/ Premium Super+ ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV Premium, CA modul Vsetín
Odesláno 25. října 2024 v 13:1525. říj 2024 Centrum péče Počkejte ještě prosím do zítra, ke změně by podle mých informací mělo dojít dnes, ale může to být až v noci (z dneška na zítra). @srnaAno, bude to fungovat v bridge módu (jen pokud máte aktivovanou pevnou IP adresu). Pokud vaše zařízení IPv6 podporuje, tak mu IPv6 adresu také přidělíme. K pevné statické IPv4 adrese budete mít veřejný rozsah IPv6 /56. Upraveno 6. listopadu 2024 v 10:086. lis 2024 uživatelem Ondra - Vodafone Opraveno Super Fibre Premium 5G ALLinONE Set-top box Premium Pardubice
Odesláno 25. října 2024 v 14:0325. říj 2024 U mě zatím taky nic. Když už čekáme tak dlouho, ak ten den ještě počkáme. Super, Premium - - Vodafone Station WiFi 5, Compal CH7465 Zlín
Odesláno 25. října 2024 v 16:3525. říj 2024 A jak to bude u domácností, co mají momentálně DS-lite či dynamickou veřejnou IPv4? - Super+ - - Praha 7
Odesláno 25. října 2024 v 17:0325. říj 2024 Netýká se to zatím jenom přípojek na IČO? Jinak jestli veřejná dynamická nebo pevná IPv4, to by na IPv6 vliv mít nemělo. - - - - -
Odesláno 25. října 2024 v 20:2325. říj 2024 Zajímalo by mě, jestli se tato změna bude týkat v budoucnu u všech, nebo se to v dohlednu bude zatím týkat jen těch co mají fixní (pevnou) IP adresu. Basic - - Compal CH7465 -
Odesláno 26. října 2024 v 05:0726. říj 2024 Mám také jednu statickou IPv4 adresu a modem v bridge mode a dříve to fungovalo tak, že jedno zařízení (s MAC spárovanou v Můj Vodafone) dostalo tu statickou a další zařízení dostávala dynamické IPv4 adresy. Od včerejška ale všechna zařízení dostávají jen tu jednu statickou, tudíž funguje vždy jen jedno z nich – to, které ji dostalo naposledy. Souvisí to nějak s těmito změnami? Ohledně přechodu na IPv6 mě ale nikdo neinformoval. Tak přes DHCPv6 dostanu adresu a /56 prefix. Ale s těmi IPv4 to tedy funguje dost nešťastně. Basic Profi - - - Praha 11
Odesláno 26. října 2024 v 06:1026. říj 2024 Nevím čeho se změna týká, ale já jsem od 3:00 bez internetu 😅 Premium Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Premium box, CA modul Praha 6
Odesláno 26. října 2024 v 06:5826. říj 2024 @CableGto se ta sitova rekonfigurace asi moc nepovedla. 😅 Jak se pripojka chova? Vubec se neprihlasi do kabelove site? Nebo se prihlasi - ale internet neinternetuje? Kdysi ve vedlejsich diskusich nekdo zminoval, ze dostal od VF IP adresy, ktere ale "nikam nevedly", nebyly VF siti routovane. Neni to podobny stav? - - - Compal, 3xCA modul Praha
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.