HKMaly Odesláno sobota v 22:00 Sdílet Odesláno sobota v 22:00 6 minutes ago, Adolf.Shitler said: Firemní připojení má fixní veřejnou IPv4 v ceně služby, home user si ji může objednat na zákaznické lince za 175 Kč měsíčně. Ale jenom kvůli dual-stack to smysl nemá, protože ten bude časem u home userů i na dynamické veřejné IPv4. Taky doufam, ale zatim to tu nikdo nepotvrdil, natoz aby zminil co konkretne se mysli tim "casem". A taky by me zajimalo, pokud se to bude nasazovat postupne, jak zjistim ze uz ji mam? Mam studovat vyuctovani? Bude to v samoobsluze? Nebo mam pravidelne cvicne poustet dhcpv6 klienta pripadne radvdump? (Hmmmm ... na lince ... tak to alespon nebudu pokousen tim ze bych is ji poridil driv. Nesnasim zakaznicke linky.) Citovat Premium - Základní Vodafone Station WiFi 5 Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno sobota v 22:13 Sdílet Odesláno sobota v 22:13 Zájem home userů o fixní veřejnou IPv4 za těch 175 Kč měsíčně asi bude nulový, takže se VF ani neobtěžoval tuto možnost přidat do samoobsluhy. Ohledně toho času, kdy se dočkají dual-stack i home useři, se tady snad v pondělí zjevní někdo z VF (Ondra?) a třeba na to odpoví. 1 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jenda055 Odesláno neděle v 09:47 Sdílet Odesláno neděle v 09:47 před 12 hodinami, HKMaly napsal: V tehle souvislosti bych se rad zeptal JAK si objednat sluzbu pevna IPv4 adresa protoze v samoobsluze ji nikde nevidim. I kdyz jestli mi dual stack nabehne i bez toho tak se bez ni obejdu. Já to objednával na lince. Řekl jsem že chci placenou pevnou adresu. Jediný dotaz byl jestli jsem IPV4 only. A v době kdy se to měnilo mi jen došla sms, že mám k modemu přiřazenou adresu 84..........a IPV6 PD 2a02:.........../56. To vše. Známí na proti v bytě je takový nedočkavec, měl jen dynamickou IPV4 tak volal na info koupil si pevnou a hned mu to naběhlo. Dále říkal ale to nechci šířit nějaké spekulace, že snad u Home přípojek bude pouze na výběr buď DS-lite s neveřejnou IPV4 a nebo s placenou Full dual stack. a možnost jen IPV4 s dynamickou možná v budoucnu nebude....., ale to je prostě jen jeden pan na lince povídal..... 1 Citovat Premium Super+ ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV Premium, CA modul Vsetín Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r2d2 Odesláno neděle v 10:57 Sdílet Odesláno neděle v 10:57 Pokud bude na výběr mezi DS-Lite a placenou pevnou za současnou cenu, tak volím změnu operátora 🙂 1 Citovat Premium - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno neděle v 11:08 Sdílet Odesláno neděle v 11:08 To bude fakt terno, když prakticky všichni ostatní ISP mají veřejnou IPv4 taky za poplatek (velmi často ani ne fixní) a dual-stack nemá takřka nikdo :-) 1 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quadra2030 Odesláno neděle v 12:03 Sdílet Odesláno neděle v 12:03 VF DE to robi (a jeho predchodcovia Unitymedia a KDG) tak, pokial mal uzivatel stary program s dynamickou verejnou IPv4, previedli ho na dual stack (a to uz bolo tak v 2016-17).. cca od toho roku novi uzivatelia dostali/dostavaju iba DS-Lite, byvalo take (v zapadnej casti, exUnitymedia), ked si uzivatel pridal option dvojnasobneho uploadu, tak dostal k tomu dual stack. V obchodnych podmienkach VF DE nie je specifikovane, ci SOHO uzivatel ma narok ci moznost na dual stack (kedze samotne verejne IPv4 uz VF DE neprideluje od spomenuteho casu).. hotline ma prikazane, ked chce domaci uzivatel dual stack (verejnu IP adresu), ma prejst na business pripojenie (za ine ceny samozrejme).. iba v starych zmluvach spred 2017 je vyslovene uvedena verejna IPv4 adresa, takych automaticky previedli na dual stack (pokial si to uzivatel nevyziadal sam). 1 Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno neděle v 13:18 Sdílet Odesláno neděle v 13:18 Na druhou stranu je potřeba říct, že BFU se nějakou IP vůbec nezabývá, natož aby znal pojmy jako dual-stack, veřejná IPv4 apod. Třeba T-Mobile v kabelovce VF funguje pouze v režimu DS-lite a zjevně to uživatelům vůbec nevadí. A kdo potřebuje veřejnou IPv4 a dual-stack, tak ten si jistě rád to business připojení pořídí, resp. nebude mít problém si případně jako home user doplatit, aby to měl. 1 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r2d2 Odesláno neděle v 13:28 Sdílet Odesláno neděle v 13:28 @quadra2030To zní celkem rozumně. Ale uvidím až s tou změnou VF přijde, za jakých podmínek, kdy, jak se případně půjde domluvit s retenčním atd. VF v DS-Lite variantě bez bridge jsem si vyzkoušel a nechtěl bych to ani zadarmo, otázkou jak bude fungovat technicky tohle. Nijak extra mě to netrápí, naštestí tady mám více možností různých poskytovatelů, takže kdyžtak změním (a kdyby náhodou všichni přestali dávat veřejné IPv4, tak to můžu vždy řešit přes nějakou levnou VPS než bude IPv6 dostupné spolehlivě skoro všude) Citovat Premium - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HKMaly Odesláno neděle v 16:27 Sdílet Odesláno neděle v 16:27 3 hours ago, Adolf.Shitler said: Na druhou stranu je potřeba říct, že BFU se nějakou IP vůbec nezabývá, natož aby znal pojmy jako dual-stack, veřejná IPv4 apod. Třeba T-Mobile v kabelovce VF funguje pouze v režimu DS-lite a zjevně to uživatelům vůbec nevadí. A kdo potřebuje veřejnou IPv4 a dual-stack, tak ten si jistě rád to business připojení pořídí, resp. nebude mít problém si případně jako home user doplatit, aby to měl. Je vseobecne znamo, ze BFU nepotrebuje internetove pripojeni, ale jen HTTP. A to presne az do te doby az s tim nekde narazi, v kteremzto okamziku si zacne stezovat ze "mu nejede internet" a zadna hotline neni dost dobra aby z jeho popisu problemu uhadla co se vlastne stalo. 5 hours ago, Adolf.Shitler said: To bude fakt terno, když prakticky všichni ostatní ISP mají veřejnou IPv4 taky za poplatek (velmi často ani ne fixní) a dual-stack nemá takřka nikdo 🙂 Ani v business kategorii? Protoze s priplatkem za statickou IPv4 se cena za UPC muze dostat na uroven business tarifu ostatnich operatoru. Quote a kdyby náhodou všichni přestali dávat veřejné IPv4, tak to můžu vždy řešit přes nějakou levnou VPS ... a nebo. Ty VPS dneska taky nejsou az tak drahe ... 1 Citovat Premium - Základní Vodafone Station WiFi 5 Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r2d2 Odesláno neděle v 17:39 Sdílet Odesláno neděle v 17:39 (upraveno) @HKMalyAno, ty úplně základní VPS nestojí často zdaleka ani kolik chce Vodafone za pevnou IPv4 adresu 🙂 A mimochodem - ty business tarify (s IPv4) u některých poskytovatelů nestojí (o moc, pokud vůbec) jinak než ty osobní. Ale je to docela předčasné dokud VF neřekne, co bude (či nebude) zavádět. edit: Ale ještě malý dodatek - ono v důsledku lepší otázkou je to, zda bude dále u nefiremních účtů možné mít dál modem v bridge, pokud by to byl jen DS-Lite (v současné době to možné není). Technicky to možné samozřejmě je, ale pokud by to VF přestal umožňovat, tak se budu rozhodně dívat jinam - VF modem jako router je nepoužitelná věc pro mě. Upraveno neděle v 17:52 uživatelem r2d2 1 Citovat Premium - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.