Odesláno 3. listopadu 2024 3. lis Zdravim. Ty ipv6 s prefixem 56 jsou statickenebojsou pridelovane dynamicky? - - - - Brno
Odesláno 3. listopadu 2024 3. lis @r2d2 Je dost rozdíl si zaplatit veřejnou fixní IPv4 u Vodafone a mezi tím se někde šušnit s nějakým virtuálním serverem u dalšího subjektu (rychlost, dostupnost). @HKMaly U Vodafone a business tarifů je fixní veřejná IPv4 automaticky součástí bez příplatku. Upraveno 3. listopadu 2024 3. lis uživatelem Adolf.Shitler - - - - -
Odesláno 3. listopadu 2024 3. lis před 24 minutami, sund napsal: Zdravim. Ty ipv6 s prefixem 56 jsou statickenebojsou pridelovane dynamicky? To zatím nikdo autoritativně neřekl. Jediné, co se zatím ví je, že Vodafone dává lease time 40 dní, takže spíš asi ano. Super, Premium - - Vodafone Station WiFi 5, Compal CH7465 Zlín
Odesláno 3. listopadu 2024 3. lis 1 hour ago, r2d2 said: Ano, ty úplně základní VPS nestojí často zdaleka ani kolik chce Vodafone za pevnou IPv4 adresu 🙂 ... tak ty uplne zakladni VPS jsou obcas i zdarma 🙂 1 hour ago, r2d2 said: Ale je to docela předčasné dokud VF neřekne, co bude (či nebude) zavádět. Pokud to rekne. 1 hour ago, r2d2 said: Ale ještě malý dodatek - ono v důsledku lepší otázkou je to, zda bude dále u nefiremních účtů možné mít dál modem v bridge, pokud by to byl jen DS-Lite (v současné době to možné není). Technicky to možné samozřejmě je, ale pokud by to VF přestal umožňovat, tak se budu rozhodně dívat jinam - VF modem jako router je nepoužitelná věc pro mě. To by skutecne byl problem. 53 minutes ago, Adolf.Shitler said: @HKMaly U Vodafone a business tarifů je fixní veřejná IPv4 automaticky součástí bez příplatku. Ano. Ovsem business tarif je drazsi nez home tarif, coz lze brat taky jako priplatek. I kdyz zda se ze nizsi nez kolik se chce ciste za pevnou IP adresu ... Premium - Základní Vodafone Station WiFi 5 Praha
Odesláno 3. listopadu 2024 3. lis On ten business není dražší v momentě, kdy si z ceny stáhneš DPH, což se u firem předpokládá, že udělají. Problém bude jenom u těch, kteří nejsou plátci. - - - - -
Odesláno 4. listopadu 2024 4. lis @HKMalyBusiness tarify určitě nejsou dražší, než běžné domácí. Když máte smlouvu (kde je MMP třeba kolem 10k), tak obvykle máte slevy a ne úplně malé. Jak je to u živnostníků s dvěma čísly, to nevím. Ale já jich mám 22 a slevy jsou slušné, určitě větší, než běžná/oficialní cena domácí přípojky. - Super - - Plzeň
Odesláno 4. listopadu 2024 4. lis před 23 hodinami, Ondrej1 napsal: To zatím nikdo autoritativně neřekl. Jediné, co se zatím ví je, že Vodafone dává lease time 40 dní, takže spíš asi ano. Tak IPV6 je staticka. - - - - Brno
Odesláno 4. listopadu 2024 4. lis A na co je tedy vázaná? Smlouvu? Premium - - Vodafone Station WiFi 5, Huawei B2368-66 Plzeň
Odesláno 4. listopadu 2024 4. lis 13 hours ago, pmalecek said: @HKMalyBusiness tarify určitě nejsou dražší, než běžné domácí. Když máte smlouvu (kde je MMP třeba kolem 10k), tak obvykle máte slevy a ne úplně malé. Jak je to u živnostníků s dvěma čísly, to nevím. Ale já jich mám 22 a slevy jsou slušné, určitě větší, než běžná/oficialní cena domácí přípojky. Nevim co je MMP ale mluvim prave o pripadu zivnostniku kteri ani nejsou platci DPH. On 11/3/2024 at 6:39 PM, r2d2 said: Ale je to docela předčasné dokud VF neřekne, co bude (či nebude) zavádět. On 11/2/2024 at 11:13 PM, Adolf.Shitler said: Ohledně toho času, kdy se dočkají dual-stack i home useři, se tady snad v pondělí zjevní někdo z VF (Ondra?) a třeba na to odpoví. Tak zatim zadne vyjadreni na tema jestli domaci uzivatele dostanou IPv6 ... Premium - Základní Vodafone Station WiFi 5 Praha
Odesláno 5. listopadu 2024 5. lis Jestli pro mě nasazení dual-stacku/IPv6 má znamenat ztrátu VŠECH veřejných IPv4 adres (teď mám 3 bez jakéhokoliv příplatku), tj. že mi nezbude ani jedna, tak si rád počkám. Třeba i 10 let... Upraveno 5. listopadu 2024 5. lis uživatelem DiDiDi 1000 Mb/s - Start Vodafone Station / TG3442DE Brno
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.